Men tack så jävla mycket!

0kommentarer

Man sitter och surfar i godanro, skriver en blogg och så rättar man till sig en aning på stolen som man suttit alldeles för länge på. Ploff säger det. Och något varmt klibbigt strömmar ut ur underlivet. Mens. Men tack så jävla mycket. Ner för trappan in i bortersta rummet snattar ett par tanttrosor - som är det enda rätta när man har mens. Och så in på toa, som förövrigt inte fungerar eftersom det är hål i röret så att bara vätska ska få strömma ut ur toaletten. Mensblod går väl under den kategorin men olyckligtvis är det inte sådant som rinner utan bara klibbar fast på utsidan av kroppen..

Tamponger och bindor är satans avkomma. Iofs gillar jag satan.. Men det hör inte till saken. Båda är miljöförstörare! Jag har inte kommit mig för att införskaffa en menskopp ännu men ska nog göra det så snart jag får tummen ur (ur vad då?!). Men ärligt, på tampong förpackningarna står det till och med att tampongerna kan slängas i toaletten. Om man har ett eget avlopp kanske det går an men inte om man har kommunalt avlopp, herregud nej! Och ändå verkar det som om många inte vet det. Tamponger sväller ju upp som säkert är bekant redan.. Sväller säkert upp mer när man slänger dem i toaletten. Stoppar upp rör och skit, kanske inte hos dig men kanske hos grannen?

Bindor och underlivssvamp går nog hand i hand. Hur smidigt kan det vara att stänga in musen i en binda egentligen? Måste finnas enklare sätt att kväva musen på. Dessutom blir det ju så enormt mycket sopor av det hela. Går det att återanvända mer än som bränsle? I have no idea. Men jag vet att menskoppar är mycket mer behändiga. Liksom man behöver bara tömma den typ var 12 timma. Man kan göra allt vad man annars gör; rida, bada, cykla, klättra i berg, stå på händer osv. Utan att behöva tänka på det. Fan vad smidigt det verkar. Och menskoppen håller ju i flera år, bara till att skölja av den, koka den för att decinficera koppen. Hur ekonomiskt är inte det på en skala?

Kommentera

Publiceras ej