Jag har massa nya underbara saker <3
Bland annat en ny skärm som är asstor <3
Och en ny datorstol som är asskön <3
Funderar på att skriva lite, efter att jag har pissat. Håller på att dö... Höm.
I alla fall har jag drömt en mardröm i natt. Som bekräftar mina farhågor. Drömde att jag var ute och gick med hundarna helt plötsligt kommer tre ihop bundna hundar farande utan ägare. Plockar upp kopplet de är ihop bundna med och fortsätter att gå. Helt utan förvarning skriker min hund till och ligger och har jätteont. De andra hundarna är jätterädda. Jag är utom mig och vill åka till veterinären omgående. Mamma vill avvakta och se hur det går, om det går över av sig själv. Det visar sig dock att hundarna har blivit skjutna, av osynliga kulor.





Irl... Jag vill avliva minst 2 av mina marsvin. Den, som också är min favorit. Är riktigt underviktig, iofs har han alltid varit liten i växten men inte så som han är nu. Hade han blivit såld till någon hade vi nog anmälts för djurplågeri - så smal är han. Fast än han får mat. Mamma vill avvakta. Mamma sitter på pengarna för avlivningen. Nu bor marsvinet ensam i alla fall och han får förstås mat. Ska se om man kan mata upp honom lite till en mer riktig vikt så kanske han får vara kvar vid liv... Den andra som jag vill avliva är också mager men väger ändå 1-200g mer än den andra. Han är sjukt inavlad och börjar se gammal ut. Den trejde som jag vill avliva är en gammal hona, hon har rossel i lungorna. Vill inte utsätta dem för en vinter till. Men mamma vill avvakta. Avvakta. Känns dumt.
Känns rätt skönt att få någon rätsida på vardagen. Att inte längre kunna sova hur länge som helst (vilket jag iofs inte gjorde under sommaren) att inte kunna sitta uppe hur länge som helst (vilket jag däremot gjorde under sommaren och kommer göra under skolveckorna med). Och så vidare. Fast i takt med detta så ökar "pressen" på att inte veta vad som ska göras nästa år. När skolan är slut. Jag har oddsen mot mig.

Tjej, utan körkort. På landet, vilket jag iofs kan flytta från. Men för att flytta måste man ha pengar och för att få pengar måste man jobba. Utan riktig utbildning kommer man inte långt och utan erfarenheter kommer man ännu kortare. Jag är inte heller så motiverad att skaffa utbildning och typ inte erfarenhter heller. Det kan man iofs skylla på pågående depression. Vilket i sin tur sätter käppar i hjulet. Så man kanske bara borde ge upp? Det låter onekligen skönast. I alla fall ett tag.

I alla fall så är årets ettor jättemånga i antal. Vet inte hur många de är riktigt men klassen är inte komplett heller utan två är på vifft. Lite roliga/läskiga kopplingar finns mellan flera av dem. I alla fall i mitt tycke. Har fått en ny arbetsplats på våning två, det tycker jag är läskigt för jag är van vid min första arbetsplats på nedervåningen. Var inställd på att paxa en plats på våning tre men det hade förmodligen gjort mig ännu mer antisocial än vad jag redan är idag.

Mamma fick ett once in a lifetime erbjudande igår när hon stannade och köpte frukt. Han som hade fruktodlingen frågade om hon ville ta över den. Det är typ 300 träd på en 'jätte' yta. Jag tycker att hon borde säga "ja" på stört, det hade jag gjort i hennes skor. Men hon vill ha med fler på det och inte vara ensam... I egenskap av arbetslös så finns det ju jätte mycket man kan göra med en (gratis?) fruktodling.


Första tre veckorna kommer vi ha måleri period, så jag får leta fram målarprylar under helgen. Jag har inga idéer alls. Till målningar och sånt. Jag är för dålig för att göra bra målningar. Det ser ut som skit. Så därför kommer jag nog sitta en hel del vid skolans datorer och titta på Oddee för det är en bra inspirationskälla. I mitten av alltihopa blir det modellmålning också. Var aslänge sen vi hade något sådant men det får väl gå det med.
Redan när första artiklarna kom upp i våras(?) om brutala kattmord i Lerum skrev jag på forum att det lät som om Lerum var på god väg att få en seriemördare. Jag hade nog inte kunna haft mer rätt än så. Nu har de ju tagit fast killen som gjorde det. Och mycket riktigt. En mycket möjlig framtida seriemördare. Jag kan erkänna att jag själv tycker seriemördare är intressanta att läsa fakta om, se dokumentärserier om osv. Fast, det gör mig inte till en wannabe. Denna lilla människa hade ritat av mugshots bilder på Charles Manson, vilken så vitt jag kommer ihåg (om jag kommer ihåg rätt, massmördare är inte så intressanta) övertygade sin 2000+ pers stora sekt att begå kollektivt självmord genom att dricka apelisinjuice med cyanid i. Samt Ted Bundy och några fler seriemördare. Klantigt av honom att ha de bilderna. Vilken förälder som helst skulle, eller, borde ha reagerat på bilderna. Inte ens jag hade haft bilder på seriemördare i mitt rum. Om han nu inte ville bli upptäckt. Fast det kanske var syftet, även om han själv kanske inte till fullo var medveten om det.

Fast frågan är vad sjutton de har gjort med ungen, som liten. Random seriemördarfantasier kräver oftast en riktigt, riktigt, riktigt kass barndom. Sällan som de bara vaknar upp en dag och tänker "wow undrar hur det känns att strypa någon och ha sex med liket :D"... Om man radar upp faktan om säg 50st seriemördare så är det kanske bara 5st av dem som inte har haft en taskig barndom. Det kräver ju uppenbarligen några extra störningar, tycker mig ha flashbackat till aspberger eller hur det nu stavas. Fast det som orsak bara är nog för lite att gå på, finns tusentals med samma syndrom(?) som inte springer runt och drömmer om att stympa katter.

Sverige har allt för låga straff för djurplågeri så den lilla människan lär vara ute på fri fot typ snart. Fast kanske inte om myndigheterna ser mordfantasierna som den lilla människan hade. Jag gissar på att det blir en häxjakt som sällan skådats tidigare i Svensk historia. Tusentals uppretade, svinförbannade, agressiva djurägare och ungefär lika många andra som egentligen inte gillar djur men ändå tycker att den lilla människan förtjänar ett helvete kommer gå till attack mot den mycket lilla människan. Vilket är bra.

Och nu tänker jag inte spekulera mer i detta för denna gången..
"Jag har hittat en ny stjärnbild. Där uppe. Jag döper den till Virrvarr."


Jätte mörkt här på landet. Borde bygga ett teleskop eller något.
Man ser allt som himlen har att erbjuda.
För några nätter sedan bröt jag mot min stora "nej-nej" och tog en bit (tillagad) rödbeta som låg i kylskåpet (skulle göra hamstermat). Sen gick jag upp och matade hamstrarna och tänkte inte mer på det. Direkt efter matningen blev det tandborstning. Borst, borst, borst. När jag borstar tänderna sköljer jag endast i slutet, eller sköljer och sköljer. Skummet färdas ut i slutet. Även om själva borstningen tar flera minuter. Ibland blir det så mkt lödder att kräkreflexen sätter igång. Jag gör det nog mest av lathet. Hur som helst spottar jag och .... Whahahawi! Det är rosa skum. Och då inte rosa som i blod utan riktig rosa. Tar typ 40 sekunders aktivt WTF IS GOING ON innan jag inser vad det är. Det är lite epic fail.


Dessutom har min ena hamster, Hilma dött. Det såg ut som om hon fastnade i huset och försökte komma därifrån. Rätt ironiskt. Fast tror inte så var fallet riktigt. Isof att hon var svag, på väg att dö och då råkade befinna sig i huset och ville ut därifrån. Hon har bäddat in huset på ett sådant sätt som hon själv har velat ha det. Har länge misstänkt att henne onormalt stora mage har varit en tumör. Kanske var den det, kanske var det någon annan orsak... Who knows!
Om man har läst bloggen från sida till sida och eller varit delaktig i läsandet länge minns man kanske det här inlägget om programmet Hemsökta hus. Som jag tycker är sjukt roligt att kolla på. Inte för att bli rädd. Utan för att skratta. Lite som porrfilm. Hemsökta hus har blivit nedgraderade till att bara visas i repriser på natten när ingen är vaken. Nu har det istället börjat ett program som heter "Andar, finns dom?".

Det är väl tänkt som en dokumentär serie. Men egentligen är det rätt underhållande det här med. Tre killar med kameror och annan utrustning som blir instängda på tex. gamla mentalsjukhus, fängelser, slakterier, obduktionssalar osv. Så springer de omkring en hel natt på denna plats och filmar med mörkerkameror, under tiden de själva inte ser ett piss. Programledaren, eller vad man ska kalla honom. Gormar åt "spökena" en massa smörja för att "reta upp" dem.

Jag... Personligen... Skulle inte gjort något sådant. Om man nu antar att spöken finns (även om det råder delade meningar om det). Och att det är själar som blivit kvar av någon anledning. Spökena blir nog inte glada över att bli skrikta på. Om man gör jämföringen att... Man skulle sitta fast i ett kärr, dag ut och dag in i flera år. Kanske sekel. Utan att någon såg en. Visst folk skulle gå förbi en, där man stod med sörja upp till midjan men de skulle inte se eller märka en. Om det sen kommer någon som börjar skrika på en så gör ju inte det saken så mycket bättre.

I natt drömde jag en asläskig dröm. Karaktären, tror jag, var jag själv. Och jag gick runt och hade världens ångest. För jag hade ett svagt minne av att jag dödat 1-5st människor. Men jag var inte säker på om jag hade gjort det eller ej. Det läskiga är dock att jag drömde i halvvaket tillstånd så verkliga jag fick samma ångest som dröm jaget. Sjukt läskigt.


Jag är hypokondriker, för både fysiska och psykiska sjukdomar. Dessutom har jag sjukhusskräck, läkarskräck, psykologskräck. Det hela är en sjukt obehaglig blandning. Jag borde bli tvångsintagen en helg för full hälsokontroll på alla punkter som går att kolla upp. Alla blodprov som går att göra, alla tester som går att göra. Allt borde kollas upp innan jag släpps ut i det fria igen. Känns som om jag håller på att bli galen. Men så är det ju som så att de som verkligen är galna inte vet om att de är det. Så egentligen håller jag nog inte på att bli det. Däremot finns det iaf minst en psyk-diagnos inom familjen och som säkert i alla fall någon vet så går sådant i arv. Jag tittar på tv, ofta läkarserier och dokumentärer men också psykologi-crime serier och dokumentärer. Jag finner samband med både det ena och det andra av vad som berättas om. Typ "Ah är det så där det känns att ha röst i huvudet". Jag funderar på hur mkt av vad som sägs av någon med utbrott av bipolärblahblahbla hur mycket av det som är sant. Jag lägger pussel i huvudet med "ledtrådar". De senaste bitarna är ytterst obehagliga. Ångestframkallande so to speak. Är inne i något som skulle kunna liknas vid en återvändsgränd och jag vet inte riktigt hur man ska komma ut ur den. Som en labyrint. Det borde finnas genvägar bort.

Livet står stilla, absolut blixtstilla. Ingenting händer, iofs är det väl mitt fel. Men när jag väl gör någonting händer det inte mycket då heller. Jag tycker inte att något alls direkt har ändrats sen jag var 16. Och det är typ 5år sedan. Men visst kompisar, skolor osv har kommit och gått under den tiden. Men det står fortfarande lika stilla. Små ljuspunkter dyker upp då och då, små bubblor, orber. Men de försvinner oftast nästan omedelbart. Dock kan jag inte säga att jag är direkt självmordsbenägen. Det är lite som den där boktiteln eller vad det är "Jag orkar inte leva men jag vill inte dö". Jag orkar inte dö. Finns saker jag vill göra, prova och kunna innan dess. Omoget att vissa val kan leda till att man inte hinner med att göra allt även om man mot all förmodan skulle få rätsida på allt. Det känns ganska hopplöst.

Hopplöst.
Btw funderar jag på att avgifta mig från socker igen. Det står en hel chokladtårta i kylen nu. Är inte direkt sugen. Även om jag är hungrig, är även illamående. Socker beroende suger, fler borde inse hur mycket det suger. Familjen borde inse hur mycket det suger, då kanske de skulle sluta att äta så mkt glass. Efter 30 dagar utan överflödigt socker smakar maten annorlunda åt det positiva hållet. Efter 30dagar utan överflödigt socker kan man känna när saker smakar för syntetiskt. Men aja. Orka allt just nu.
Hade ont i huvudet i natt.
Loggade in på en sida.
Hade fått mejl.
Kollade mejlen.
Det var ett mejl från en som hette
Headache.


Fast det är inte av den anledningen jag skriver riktigt. Jag överväger att sova, jag brukar somna 5-8 på morgonen. Nu är klockan snart 12. Frågan är bara vart jag ska sova.

*Det är varmt så jag funderar på att ta mitt kära duntäcke och lägga mig någonstans i trädgården.
+ Det är svalt om det fläktar från vinden
- Man kan råka lägga sig i en myrstack
- Ridskolan kan tänkas rida förbi en/flera gånger
- Man kan få fågelskit i skallen

*En annan säng än mina egna
+ Det är större utrymme
- Någon som jag inte vill kan lägga sig brevid

*Min säng i mitt rum i detta hus
+ Det är min egen säng
- Den är full av grejer
- Mina rum blir sjukt varma dagtid, det är dagtid nu
- Det finns massa flugor

* Min andra säng
+ Den är skönare än min första säng
- Den är full av katthår
- Den är obäddad och de senaste som sov i den var inte jag

* Fotöljen
+ Den är skön att somna i och skön att vakna i
- Man blir stel i kroppsdelar man inte visste fanns

* Soffan
+ Mer utrymme än fotöljen
- Man kan bli hoppad på av hundarna
- Folk kan sätta på tvn skithögt och störa på andra obehagliga sätt
- Det finns ingen bra huvudkudde
Åhhh jag vill ha genomskinliga kinder. Så man kan se maten man tuggar i sig och drycken man dricker.

Idag har jag firat schweiz nationaldag för tredje året i rad. Jag är inte schweizare. Ingen i min familj är schweizare. Men ändå är det den enda nationaldag som vi firar. Jag åt fläskkotlett de andra åt bratwurst. Mamma gjorde stekte rösti, hennes karl gjorde smeten till den. Hans rösti smet är inte speciellt god... För mycket ost.

Med schweiz flagga i toppen på vår flaggstång (det var vindstilla idag) firade vi deras nationaldag.
Det här året har det hänt flera allvarliga flygplansolyckor med dödlig utgång. Färre olyckor än förra året vid den här tiden. Men väldigt många fler dödsfall. Men det tar inte stopp där. Bara igår gick inte bara en utan två båtar utanför norge-sveriges kust under, eller den ena gick på grund och den andra sjönk. Med folk inne i. Sist jag hörde något om det hade de inte hittat någon vid liv.

Har även på avvägar hört att det här året är ett av de värsta i USA vad tornados beträffar. Och snart är det väl orkansäsong? (om det inte redan är nu).

Dessutom är det svininfluensa som härjar. Iofs sägs den vara mildare än vanlig influensa men ändå. Mycket mer smittsam än vanlig influensa verkar den vara. Iom att 100000 britter blev smittade förra veckan. 100000 jävla tusen på en vecka. Vanlig influensa dödar iofs uppemot 3000 personer i Sverige varje år. Men ändå.

Jag satsar på att det ligger något lurt bakom allt detta!