Har störd dygnsrymt igen, är vaken på natten, sover på dagen (ska gå och lägga mig snart)... Och på natten går det en massa program som inte (alltid) går dagtid. Och tack gode gud för det. Kollade lite på "Alive" på Animal Planet i natt. Ställer mig tveksam till det programmet sen det avsnittet med tre vänner som blev medtagna ut i djungeln och vännerna splittrades och var borta i flera veckor längre än planerat, fast bara två som överlevde och den tredje är fortfarande spårlöst borta. Skitäckligtellernågot.

Nattens avsnitt var iaf om fem vänner i Sierra Leone som åkte till ett chimpans reservat. Elstängsel brukade hålla chimpanserna i sina inhägnader, men det var strömavbrott och chimpanserna hade rymt ut. Den stora ledarhanen var stor som en gorilla och han gick till oprovocerad attack mot deras bil. De backade och rammade sig själva mot en stor sten, den gick till anfall igen och slet ut en av de som satt i baksätet. Den bet loss först tummen hos killen som blev utsliten och sen pek och långfingret vid knogarna. De i bilen fick in honom i bilen igen och backade och bara körde men de råkade köra in i chimpanshägnet och var omgivna av regnskog.

Bilen körde fast i en vattenpöl och alla klev ur och försökte få upp bilen ur kärret. När det nästan var färdigt kom den stora chimpansen tillbaka men de kunde köra vidare, den som körde bilen försökte köra över apan men körde nog på något annat så bilen fastnade igen och blev obrukbar. En i bilen däckade, de övriga klättrade ur själva. Han som kört bilen klättade ur hägnet och sprang iväg på egen hand. När den i bilen vaknade dröjde det inte länge till den stora chimpansen var tillbaka. De fyra försökte klättra ur hägnet och springa mot säkerheten. Just när den fjärde, den som redan blivit tre fingrar fattigare skulle klättra ur hägnet ryckte den stora chimpansen tag i honom och mejade ner honom på marken. Två av de andra människorna sprang iväg och vad som hände med dem framgick aldrig men antar att de kom levande därifrån.

När den stora apan fick tag på den redan bitna killen klättrade den kvarvarande människan över stängslet igen för att försöka rädda sin vän. Men apan var ju size gorilla så det var kankse inte så lockande till en början. Men när chimpansen var på god väg att göra slut på sitt "byte" attackerade den andra människan apan med en pinne, tryckte ner den i ett stryptag ner i marken och vägrade släppa förrän den givit upp själv. När den gav upp så försvann den in i skogen och de kunde komma därifrån. Men han som förlorat fingrarna hade fått sin fot söndertrasad och de skulle gå ca 3km mot närmaste väg, genom en lerig skog med 34st chimpanser som sprang omkring.

De klarade sig i alla fall fram till vägen och ett militärfordon kom av en slump och plockade med sig dem till ett närbeläget fältsjukhus. De släppte av dem och den bitne blev omhändertagen och sen ivägskickad till ett större sjukhus utan att den andra fick följa med. En taxi körde upp till sjukhuset, bakluckan öppnades och resterna efter en människa låg där inne. Killen frågade vad som hade hänt med personen egentligen, när han insåg att det var hans vän, den som sprungit iväg ensam... Både armar och fötter var avslitna, käken var avryckt, tarmarna låg utanför kroppen och med uppspärrade ögon.

Fruktansvärt snuskigt. Nu fick man iofs bara se "återskapad" film av hela händelseförloppet förutom den sista taxi scenen. Men ändå, så fruktansvärt snuskigt. Nej, apor är verkligen inget favoritdjur för mig. Animal Planet har "shark month" nu också, vilket leder till att de har berättelser från folk som överlevt hajattacker och sånt också. Men det är mer soft, hajar biter ju vanligen bara bort ett ben, en arm eller så om de inte biter bort så mycket att man dör på stället men det är fortfarande en helt annan sak. Hajbett kan jag ta, men att bli sliten i stycken av en apa? Nej, tack.
Folk rycker i mig från alla håll och kanter och vill träffas. Eller åtminstone ha mitt mobilnummer. Jag och andra sidan kan mycket väl tänka mig att träffa folk. Men inte NU. Inte I DAG eller I MORGON och inte om en vecka eller två. Jag vill hinna tänka, vara ensam lite hemma först. Har trippat på tå runt hemma hela sommaren bara för att slippa vara ivägen och framförallt aldrig varit riktigt ensam. Mitt hopp står till gudarna att morsan får jobb och håller sig borta åtminstone dagtid. Idag är sista dagen hennes vidriga karl har semester, då blir det en mindre att tassa kring.

Varför kan folk inte förstå det? Jag skriver gång på gång att jag inte orkar just nu. Men ändå ska det tjatas och pressas. Jag-vill-inte-just-exakt-nu. Inte. Jag vill inte heller leka i cam vilket jag skriver direkt när det kommer på tal. Men ändå ska det tjatas och pressas på det med. JAG VILL FÖR FAN INTE - fatta det >.<

Varför är det så svårt att förstå? Varför? Och fortfarande, jag kan tänka mig att träffa folk från nätet. Men jag vill kunna rensa huvudet först och det kan jag inte göra förrän jag har varit ensam några dagar.