(bild från ngn blogg på nätet)

Såg det här snackset för typ ett halvår sedan i ett spel på facebook :3 Och blev intresserad av att se vad det var för något. Efter lite sökandes hittade jag ett recept på wikipedia och ungefär så här är det:

3/4 kopp rismjöl (fast med tanke på bilden så ska man nog ha helt ris, grötris gissar jag på)
1/3 kopp socker
1 kopp vatten
3/4 kopp bönröra*
några droppar röd karamellfärg
8 blad från körsbärsträd doppade i saltvatten

*bönröran verkar göras av rödabönor som kokas och sötas med socker eller honung.

Sen träffade jag på en som ätit sådana på riktigt i Japan. Fast hon kunde inte avgöra om de var goda eller äckliga så man får väl prova själv :3
1: Varm choklad
Varmt vatten
1 ruta chokladkaka
Lite mjölk

2. Vaniljte
Varmt vatten
Te
Vaniljglass

3. Honungsvatten
Varmt vatten
Honung
En nypa ingefärspulver

4. Örtteer:
Någon eller kombination av följande örter (eller andra): Citronmeliss, Mynta, Salvia
Hett vatten
ev med honung i
I går natt drömde jag en typ sexdröm igen. En bisarr sexdröm igen. Jag vet inte om jag någonsin har drömt en icke bisarr sexdröm... I alla fall var jag och några andra inne i ett väldigt stökigt hus och rotade runt därinne länge och väl. Sen var det ett dusch/omklädningsrum, jag blev penetrerad bakifrån av en monsterstor kuk på typ 25-30cm och typ 6cm bred. I drömen kändes det som tur var inte. Målet med penetreringen var att få ut en fittslemklump som tydligen fanns i fittan. Denna vita slemmiga klump i size av en fiskbulle skulle och blev även utkletad över ett fotografi på en killes föräldrar som dött typ nyligen i drömmen....

Så... en bisarr sexdröm it was...
Hur fan ska alliansen ha det egentligen?! KD - För ett mänskligare Sverige (har gorillor och strutsar som marknadsföring). Medan C - utger sig för att vara miljöpartiet i Alliansen. Nåja inte för två månader sedan.



Anledning:
För att få länder (Japan, Danmark, Norge) som fortfarande fångar val trots förbudet, att sluta döda så många. Att få kontroll över (det lilla) beståndet så att de inte fiskas ut helt. Att dela ut kvoter till fiskarna.

Täckmantel:
Japanska forskarfartyg får döda valar i forskningssyfte. Men dessa forskningsfartyg är slaktfabriker egentligen.

Ekonomi:
Ekonomiskt sett inbringar valsafari mycket mer pengar än vad dödandet av djuren gör.

Miljö:
Valar och andra stora havslevande djur binder koldioxid i sig under hela sin livslängd. Och när de dör sjunker kropparna ner i havet [om de inte flyter i land] där det finns organismer som kan binda kolet i havsbottnen.

Om:
Sverige öppnar för valfångst, då kommer jag för evigt skämmas över att vara svensk och försöka göra ALLT för att fly detta skabbiga land så länge det inte blir ändring på öppnandet.
Jag förstår inte SD's reklamfilm med typ budskapet "ska vi ha invandringsbroms eller pensionsbroms?" hur har de tänkt att stoppa det faktum att folk åldras så pass att de går i pension? Höja pensionsåldern? Lär bli populärt ... not.
I tre nätter har jag drömt somewhat mardrömmar. Inte så att man ligger och är skräckslagen och tror att världen ska gå under eller att man faller handlöst (falldrömmar har jag aldrig haft). Nej det har mer varit ångestladdade drömmar, de två senaste om gymnasiet. Undrar varför just det dyker upp i min drömvärld, för jag har inte gått på något gymnasium på 5år. Känns lite olönt att ångra den tiden nu, även om jag visserligen ångrar rätt mycket att jag hoppade av. Det var onödigt. Ångrar att jag inte fattade mer av vad gymnasiet innebar och tog det mer seriöst. Men det är inget som går att göra åt nu. Det är för sent.

Jag sitter annars här och är sjuk eftersom folket här hemma som går ut i omvärlden dagligen har dragit med sig smittor utifrån och inte gör vad de kan för att behålla sjukdomarna på eget håll istället för att sprida de för vinden. Har även handleden i bandage eftersom jag visst råkade överanstränga den igen.

Har fastnat för att lyssna på t.A.T.u igen hela min last.fm sida är typ täckt av sådana låtar. Älskar utländsk pop som sjungs på originalspråket. Eller egentligen bara om det är ett slaviskt språk... Och kanske japanska och sånt med. Fast inte alltid dock. Tror kanske att jag överdoserade hardstyle och gabber musiken ett tag. Så detta är den perfekta kontrasten. Dock har jag fortfarande inte fått några högtalare så jag är förvisad att lyssna via hörlurar vilket dödar hörseln ibland, vilket är dåligt i längden...

Sitter och försöker komma på en story att skriva till min julkalender i år. Men lyckas inte riktigt. Det är liksom 24 delar som ska skrivas och sen 24 delar som ska fixas på mer materiell väg. Eller 22 är det nu för jag gjorde två igår. Så 24/22 står det arbetsmässigt. Och det är 2.5 månader kvar eller något. Så hinna lär jag ju göra...