Såg en dokumentär en kväll för några dagar sen om plastikoperationer i Kina. Där de opereras för att se så europeiska ut som möjligt. Tävlar i vem som är snyggast pga operationer osv. Framförallt så opererar dem så ögonen ser så europeiska ut som möjligt, i den mån det behövs. Och de utför alla "mindre" ingrepp (verkar det som) med bara lokalbedövning. Såg bland annat hur de gjorde näsplastik på en kille som var vaken under ingreppet men lokalbedövad - typ som hos tandläkaren. De sågade även itu hans käke och flyttade den bakåt eller liknande - allt under lokalbedövning....

Men vad jag kom att tänka på när jag var ute med hunden nu precis... Är hur de ser på ögon som är helt stirriga, för det finns ju folk (i Europa among other countries) som har typ uppspärrade ögon by nature. Ser dem det som ett skönhetsideal? Jag gör det dessvärre inte. Men och andra sidan så tittar asiater framförallt på ögonen det första de gör när de bedömer folk efter utseendet. Vi europer kollar på pannan har jag för mig eller om det är näsan (eller både och). Vilket bör väl förklara rätt mycket av våra skönhetsideal...
asien, kina, lokalbedövning, näsplastik, plastikoperation,
Månggifte är ju på tapeten just nu... Och som tittare till tacky programmet "En man och hans fruar" på TLC skulle jag köra på att vara för det hela. Vad skulle inte vara okej med det liksom? Om det rör sig om tvångsgifte osv är det ju inte okej, men det är ju inget sådant giftemål. Månggifte finns redan i Sverige men inte officiellt så whats the probelm egentligen?

Tänker mig lite olika scenarion som är fullständigt lagliga och ungefär samma sak.

- Män som ligger runt (kvinnor gör det ju med, men kan ju inte poppa ut barn till höger och vänster) och får avkommor till höger och vänster (förmodligen till överdrift, men det förekommer säkert).

- De som rakt av är otrogna och har två/fler flickvänner och bildar familj med samtliga men "reser mycket i jobbet", säkert även det en överdrift i förekomsten av det, men det förekommer säkert mer än man önskar.

- Kollektiv, för att liksom varför inte... Är ju fritt fram att ligga runt (more or less) och avkommor kan uppfostras som syskon eller inte alls som det. Om de ens känner till hur det står till egentligen.

Kan och andra sidan mest se fördelar med konceptet. Typ fri barnpassning, är bara att dumpa kidsen hos nån av de andra fruarna om man måste iväg. Ju fler vuxna det finns i hushållet ju fler kan jobba för brödfödan, och andra sidan blir det antagligen fler kids - vilket stör grannar. Men och andra sidan finns det ju familjer som inte har flera fruar men ändå har över 8 barn och det lär ju vara lika "illa" det att bo granne med.

Faktiskt så skulle nog ett mångifte nog vara bättre än altenativet 'ligga runt' för de lär ju inte bemöda sig med att smitta ner varandra med könisar. Fast jag vet inte, det programmet ger kanske en romantiserad bild, själv tittar jag nog på det pga att det blir som en 'tv familj' som är så mycket bättre än den egna. Fast det är antagligen inte sant, iom att de är sjukt religiösa och har 17 barn. Så hade varit rätt jobbigt all together att vara en del av det där. Men själva atmosfären, det är väl den man vill åt. I alla fall i svåra tider.
ligga runt, månggifte, polygami,

Cloudy with a Chance of Meatballs


The Secret of Kells


Magnolia


Tokyo Godfathers


Kinky Boots


Grave of the fireflies


The Terminal


Seconhand lion


Upp


Whip It
2012, filmer,

Hachi: A dog's tale

Lars and the real girl

IT

Despicable me

Inception

Gnomeo & Juliet

10000BC

All dogs go to heaven

The Illusionist

Moon
2012, filmer,
Drömde samtidigt som jag hade tv:n igång med dokumentärer. Drömde att någon gjorde experiment om jorden. Då gjorde de experiment om gravitation och äpplen som de släppte utanför jordens gravitationsfält, vad de skulle bevisa vetefan. Nästa steg var i alla fall att göra en fiktiv planet, materialet föll på socker och de gjorde en planet av socker och fixade sen en gravitationskraft. Sen var det exempel på vad som kommer ske med jorden om något krockar med oss, typ: "på dommedagen kommer det låta så här ****** och så här ***** länge när ett föremål krossar oss." Och "sen slungas man ut i rymden och då dör alla och sen kommer alla jordstenar att hitta tillbaka till varandra igen när gravitationspricken samlar sten igen."

Var tydligen:
14:50 Omöjligt uppdrag
15:50 Naked Science
medan jag sov, förmodligen om rymden.