Månggifte

0kommentarer

Månggifte är ju på tapeten just nu... Och som tittare till tacky programmet "En man och hans fruar" på TLC skulle jag köra på att vara för det hela. Vad skulle inte vara okej med det liksom? Om det rör sig om tvångsgifte osv är det ju inte okej, men det är ju inget sådant giftemål. Månggifte finns redan i Sverige men inte officiellt så whats the probelm egentligen?

Tänker mig lite olika scenarion som är fullständigt lagliga och ungefär samma sak.

- Män som ligger runt (kvinnor gör det ju med, men kan ju inte poppa ut barn till höger och vänster) och får avkommor till höger och vänster (förmodligen till överdrift, men det förekommer säkert).

- De som rakt av är otrogna och har två/fler flickvänner och bildar familj med samtliga men "reser mycket i jobbet", säkert även det en överdrift i förekomsten av det, men det förekommer säkert mer än man önskar.

- Kollektiv, för att liksom varför inte... Är ju fritt fram att ligga runt (more or less) och avkommor kan uppfostras som syskon eller inte alls som det. Om de ens känner till hur det står till egentligen.

Kan och andra sidan mest se fördelar med konceptet. Typ fri barnpassning, är bara att dumpa kidsen hos nån av de andra fruarna om man måste iväg. Ju fler vuxna det finns i hushållet ju fler kan jobba för brödfödan, och andra sidan blir det antagligen fler kids - vilket stör grannar. Men och andra sidan finns det ju familjer som inte har flera fruar men ändå har över 8 barn och det lär ju vara lika "illa" det att bo granne med.

Faktiskt så skulle nog ett mångifte nog vara bättre än altenativet 'ligga runt' för de lär ju inte bemöda sig med att smitta ner varandra med könisar. Fast jag vet inte, det programmet ger kanske en romantiserad bild, själv tittar jag nog på det pga att det blir som en 'tv familj' som är så mycket bättre än den egna. Fast det är antagligen inte sant, iom att de är sjukt religiösa och har 17 barn. Så hade varit rätt jobbigt all together att vara en del av det där. Men själva atmosfären, det är väl den man vill åt. I alla fall i svåra tider.
ligga runt, månggifte, polygami,

Kommentera

Publiceras ej