Fick något ryck och hoppade in i välgörenhetsstriden.. Lagtävlar.. Det lag som vinner får skänka 30k till en hjälporganisation. Vet inte hur det fungerar mer än att man ska klicka på en virtuell fackla så att den hålls vid liv.

Min fackla vill överleva xD


För övrigt är det skitkallt här, frös hela natten igår. Sista timmen hade jag gåshud över hala kroppen. Egentligen borde jag sovit. Men det var 15 grader inomhus och mina fötter var isbitar. Blåste rejäl snöstorm gjorde det också. Har inte sett hur det ser ut ute för det var nästan mörkt när jag vaknade men ja.. Nog har det kommit mer snö alltid.

Det positiva med detta är att det förmodligen inte blir några mördarsniglar i sommar. De brukar reduceras om det blir en kall vinter. Och nu har det varit en olidligt kall vinter i flera veckor. Chansen för deras överlevnad är nu ganska slim. Förhoppningsvis dör hela stammen ut. Det hade varit underbart faktiskt. För det är oepiskt att gå upp på morgonen på sommaren och mötas av en matta av sniglar. Som ett helt mönster, var 15cm sitter en snigel. Det är inte så mysigt att gå på... Dessutom gick jag barfota den sommaren, så barfota i daggigt gräs klockan 4-5 på morgonen - då det inte är lämpligt att gallskrika rätt ut när man kliver på en snigel. Huga huga. Det var mardrömslikt.

Fast sen började vi plocka sniglarna och la in de i frysen. Det är faktiskt rättså effektiv och snabb metod att reducera antalet. Så jag hoppas att vädret har skött den biten naturligt nu. Förmodligen blir det en rekordkall natt. Det är stjärnklart, blåser inte och snön ligger packad längs marken. Ska nog ligga nerbäddad i soffan i natt med elden igång istället för att sitta uppe vid datorn där det blåser in kall-luft, även om de inte blåser på långa vägar så mycket som i natt...
Periodvis plågar jag mig själv mentalt genom att kolla på saker, läsa om saker som är ledsamma. Hemska eller obehagliga. Det är något jag har gjort både med vilje och av en slump den senaste tiden. Och ja... Ursh på båda sakerna fast på olika sätt och vis...

Som folk som kanske läst den här bloggen förut vet så vill jag någon gång i livet ha en Afghanhund... Därför var det extra hemskt när just en Afghanhundsvalp annonserades som försvunnen på ett forum där jag hänger.

Emily 7,5månader gammal rymde med sina syskon från deras ägare 13 januari i Hylline (Skåne), medan hennes syskon fångades in förblev hon borta.


Det har tipsats om att hon kan vara stulen och ev. såld till antingen Göteborg eller till någon by strax utanför/ovanför Malmö. För hon är fortfarande borta, 2 veckor efter försvinnandet. Har inte sett några annonser på blocket om afghanhund till försäljning. Hoppas hon kommer till rätta och att hon fortfarande är vid liv. Hade jag förlorat min hund på det sättet hade jag avlivat mig själv (seriöst).
Finns en facebook grupp om det: Hjälp till att hitta Emily!

Ursh nummer 2 handlar som sagt om något helt annat...

Fick ett mejl igår från någon som egentligen inte hade något mer att säga än att "vi bor nära varandra" och "jag bor i vollsjö"... Eftersom det är nära måste det betyda att det är i Skåne... Jag är urdålig på geografi så jag googlar i princip alla ortnamn som alla skriver till mig... Men Vollsjö tyckte jag ändå att jag hört förut i något sammanhang. Och jo det hade jag och nej Vollsjö ligger inte direkt i närheten av mig.

Under sommaren ägde ju ett mord rum där. På en tjej som jag träffade några gånger i förbifarten. Massa flashback diskussioner om detta mord. Bara hemskt. Finns i och försig mer hemskt i det att hämta än detta men ja... Blev bara dyster när jag kom fram till detta i går/natt. (Fast jag har ju vetat om det länge men ändå).
Har ett tillägg till föregående inlägg. Alltså... "Ras" bör inte vara det som folk "avlar" efter om de ska selektiv avla sig själva. Utan friskhet i generna. Om två bärare av tex diabetes typ 1 får en unge tillsammans är det ju 25% chans att ungen får diabetes typ 1 och 50% chans att den själv blir bärare och bara 25% att den klarar sig utan den genen. Borde det vara i alla fall, om inte annat så är det så gener generellt sett fungerar. Diabetes är kanske inte jätte "hemskt" handikapp även om det helst vill undvikas... Men isof hellre att två utan dessa gener får ungar än att två med det får ungar. Däremot kan man ju ta bärare vs ickebärare, 50% blir bärare, 50% blir utan. Eller någon med fulltutvecklad sjukdom vs någon som saknar anlag = 100% bärare, vilket kanske inte är så kul för kommande generationer men man får väl ta det senare.

Alltså får folk som vill utföra selektiv avel på sig själva först gentesta sig, och den partnern den vill ha snorungar med. Och sen antingen acceptera nederlaget om det visar sig att de bär på defekta gener eller chansa. För många av de där sjukdommarna som kan bli är ju typ 1 på hundra tusen eller något som får.

Såg en dokumentär om Progeri igår, där är oddsen 1 på 8miljoner. Det är spontan mutation så det styrs inte med gener, vilket är extra kul om en nazist morsa skulle få en sådan unge trots vidtagna försiktighets åtegärder. Under andra världskriget dödades sådana ungar/människor även om de var 100% ariska. Undrar hur de skulle göra då. Däremot kan man tydligen få en Progeri unge om båda partners har defekta celler. Det förklarar hur en familj i Indien kunde få 5 av 7 barn med Progeri.

Oh ma gad... Hittade just en webbtidning som jag absolut ska försöka följa XD Gud vad episkt befriad jag är... Dagens Medicin passar nog mig utmärkt.... Oh yes it did...
Såg en dokumentär på tv igår när jag försökte sova (fanns inget annat på tv som fångade mitt intresse ens en smula förutom denna dokumentär). Det handlade i huvudsak om nazist musik men även hela deras kultur blottades. Nu var det typ en dokumentär snudd på utan perspektiv så egentligen mer en reklamfilm för deras "levnadsstil".

Det var i alla fall ett par där som blir miljonärer på att sälja nazi musik. Båda, förstås vita. Tjejen med långt blonderat hår. De satt i en bil och började prata om hur de liksom kapplöpningshästar valdes ut för de var så bra, för att få fram en bättre avkomma. Selektiv avel, alltså. "Jag väljer att para mig med en vit man för att främja rasen". Nazister överlag är något som jag inte på något sätt och vis gillar. Om jag någon gång kommer begå brottet hets mot folkgrupp så lär det drabba nazisterna... Anyway... Detta par menar alltså att om de får vita barn och alla andra vita också får vita barn så är det på något sätt och vis bättre än andras ungar.

Vad finns det egentligen för fördelar med att vara vit? Egentligen alltså? Vi får lättare hudcancer pga att huden tar in för mycket ultraviolett ljus, vårat åldrande syns tydligt på oss till skillnad från svarta som ser ut att vara 30 även när de passerat 50 med mera. Jag kan dock hålla med om att selektiv avel kanske bör tas till hos människor. Så att man kan avla bort genetiska defekter. Men den nazikillen och hans flickvän sa typ "Jag vill inte ha en avkomma med någon som är handikappad eller har dåliga gener som kan sprida sig till mina barn". Och nej, de flesta försöker väl undvika om de kan att få genetiskt sjuka barn?!

Men HAN KAN INTE VETA DET om han inte genomgår gentestning och hans flickvän gör det med innan de skaffar snorungar. Dessutom måste man väl veta vad man söker efter när man gör gentester? Att han är vit, fri från handikapp och att hans flickvän också är det betyder inte att de inte kan komma att få en unge som är/har tex dvärg, prader willis, diabetikes, schizofreni, downssyndrom etc. För övrigt hade det varit jävla kul om de fick en massa dvärg downiesar med diabetes och schizofreni. Det hade varit episkt!

En annan sak med nazister som hade varit episkt är om man släktforskar på dem och inser att flera av "ledarna" har tex judiskt påbrå. För är det en sak jag inte hajjar ang de där.. Så är det hur de kan peka allt ont på judarna. Som för övrigt också är VITA, en del av den "vita rasen". Sen håller ju dagens nynazister på och hatar andra än judar som tex svarta. Ska man kolla på det historiskt sett så var väl många afrikanska länder allierade med Tyskland under andra världskriget. Och så hatas de numera av samma organisation .... Unepic!

När jag var i Venedig var vi inne i ett judiskt kvarter och såg där en tvättäkta judisk äldre man med två "toddlers" småbarn typ 2-4år gamla - skitsöta. Jag kan inte förstå hur man kan göra så som nazisterna gjorde mot lika söta ungar under kriget. Liksom... Hade det varit en ful unge så visst... Eller kanske inte men att ge sig på småungar är verkligen inte etiskt korrekt. Spelar ingen roll från vilken kultur eller familj som ungen stammar från. Tyskarna kidnappade ju typ 100000 polska barn från sina familjer och adopterade bort till tyska välbergade familjer under kriget så att de skulle få den "rätta tron" eller något. Typ som ett stort jävla socialt experiment. Jag undrar hur det gick med de ungarna, har inte hört något om det sådär någonsin?
Jag har kommit fram till en sak... Jag är typ... 2000-talets Jane Austin... Förutom att min pappa inte är präst, pastor eller liknande. Även om han har varit en religiös fanatiker (antagligen under psykos eller liknande pyskiskt tillstånd). Förutom att jag inte längre är oskuld, även om det ibland känns som det... Jane Austen levde hela livet med sina systrar hemma hos deras föräldrar vill jag minnas. Och enligt hennes böcker verkar hela hennes livstid ha kretsat kring giftemål verkar det som... Fast nu ägde det aldrig rum. Giftemål kretsar inte mitt liv kring men likt förbannat bor jag kvar hemma fortfarande x) Det är totalt oepiskt. Vet inte hur jag ska komma ut ur det heller... Eller jo jag vet väl men jag får panik av att tänka på det.
Jag förstår inte det ordet... Liksom hur det används av fjortisar. "Men ofta att det var du?". Jag vet inte men jag tycker det är solklar negativ klang fast jag kanske har fel? Visst alla har varit fjortisar, faktiskt, alla. Och alla har haft sådana "inne" ord som andra generationer inte förstår sig på men... Vad fan?! Är det nu man ska känna sig uråldrig?
Alltså va fan?! Det här med "Öga för öga, tand för tand" det är ju så medeltida att det inte finns. Ändå verkar det som att principen finns kvar i USA, florida för att vara exakt. Såg på tv i natt. Det var en kvinna (50år) och levde ihop med sin vuxna (40åriga) förståndshandikappade syster. Och tog hand om systern till fullo utan hjälp från samhället. De ärvde 300k av en avliden släkting och gick från existens minimum från vad deras mamma lämnat dem till super rika. Och på tre år tog pengarna slut fast det fattade inte systern som fortsatte att kolla på "pay per view" tv och köpa saker på avbetalning. Till slut fick storasystern nog och sköt ihjäl systern medans hon låg och sov... För första gången på 40år låg hon och sov i ett eget rum. Dock valde hon att bo kvar hos liket i 6 veckor innan hon flyttade för att bostaden skulle utmätas av banken.

Alltså, okej, mord på försvarslös människa är inte så acceptabelt. Men seriöst? I den situationen hade man ju varit sjukt frestad. Om man har en lillasyster som i vuxen ålder får "jag VILL haaaa" utbrott likt en 3åring som inte får som den vill. Som inte nöjer sig med det den får och som hela tiden sabbar ekonomin (för stora systern tjänade $7 i timmen). Vem som helst hade varit frestad att göra det. För det skulle hon i alla fall ha fått dödsstraff o.O WTF?! Liksom. Fast hennes goda omdöme gjorde att hon fick mildrat straff.

Och sen är typ alla usas fängelser överbelagda med fångar eftersom de tydligen kan sätta folk i fängelse för att ha rökt maja offentligt när någon polis sett det eller något. Kollade på en film från Morgan Spurshnic eller vad han heter :P När han under 25 dagar blir fängslad i ett vanligt amerikanskt fängelse. Och hans första cell är byggd för 2 pers men i den ligger 3 och till och med upp till 5 pers i andra celler. Efter några nätter flyttas han till en annan cell och får dela cell med bland annat en snubbe som ligger och avgiftar sig själv från heroin, något som tydligen kan vara dödande om det vill sig illa - men finns någon sjukvårdsutrustning på plats? Nej.

Det är lite som det ryska fängelset som fanns fram till typ 2004... Byggt att rymma kanske 1000-3000 fångar... Fängslade i det? Okänt men över 10000 det är totalt, unepic att hamna på ett sådant ställe.. Och liksom...


Hur kan de tro att folket inte kommer bli återfallare efter något sådant? Svenska fängelser har väl typ terapi och folket får typ packetera plåster i förpackningar för att ha något att göra. Vs. Amerikanska fängelser där de bara får sitta och glo in i väggen år ut och år in. Det är ju världens bästa lågavlönade människor de har där som är fritt fram att nyttja men ändå så gör de inte det... Det är oepiskt. Sen liksom... Varför sitter folk 20år i dödscell? Då är ju döden mer lockande tycker jag i alla fall.
Jag drömde att jag spelade spel på min laptop. Ett spel där man skulle trycka på en massa hjärtan i en grotta. Spelet ändrades så man skulle trycka på färgade pluppar. Sen ändrades det ännu mer när färgplupparna invaderade grottan totalt. Tömde den en gång men såg sen att det fanns fullt med duttar på sidorna i väntan på att få komma in. Började rensa där med men hittade ett sidospår med större bitar, som gav mer poäng. Fast en ledde till en "våt" korridor och muspekaren fastnade där typ. Fick äntligen ut den men när jag kom tillbaka till den stora grottan var det ett helt annat spel. Fast fortfarande samma. Grottan var typ fylld med vätska och bollar, jag gick neråt i grottan och hittade en eldbarriär som höll på att explodera och när den väl gjorde det försvann all vätska men i spelet började det finnas monster (liknande orcher) som flög omkring och skapade oreda. Ju längre in man kom i spelet ju verkligare blev det. Till slut var det så "verkligt" att några från sagan om ringen var med. Den ena klättrade upp på en stenpelare och överföll en nasgul (?) och hoppade upp på den, sen hämtade han de andra och gandalf lyste upp hela grottan med sin kristall i trollkäppen.

Fast sen utvecklades drömmen som så att jag och en till sprang runt i "verkligheten" och letade efter ett verktyg, istället hittade vi en lastbil fylld med svampar (för matlagning) och en hel lastbil fylld med konserver med svamp i.. Jag demolerade en skulptur/3D tallrick och blev sugen på att sälja den, men det gick tydligen inte pga copyright problem.
Man bör ALDRIG kolla på "skräckfilm" klockan 3 på natten när man egentligen borde sova.
Man bör ALDRIG se klart på filmen.
Och man bör ALDRIG försöka somna efteråt...

I natt sov jag inte många minuter, men under de minuterna hann jag drömma en "sanndröm" jag är rätt säker på att personerna med de åsikterna har funnits i verkligheten, som i något jag läst eller sett dokumentär om. Jag drömde om en sekt i alla fall. Fast i min dröm dök de omkring i inte direkt vattendränkta shakt men liknande. Sen lämnade de kvar folk att dö. Typ på ett ställe var det en stor maskin som andra "utforskat" och fastnat i och man såg deras kroppsdelar åka omkring i maskinen. Och man kunde inte stoppa den, för då skulle man behövt gå / simma / flyga till maskinen och hamna face to face med döda kroppar eller halvdöingar. Jävligt obehagligt.
Vaknade just... Drömde om två rika män som byggde en skyskrapa. Vid invigningen tog de dit sina döttrar. De fyra satt farligt nära kanten på en avsats 1/3 upp i för skyskrapan. Ena pappan tillägnade byggnaden åt sin dotter och någon minut senare hoppade hon frivilligt från platsen där de stod. Men i nästa "scen" - tror jag att det kan ha varit något från twilight, hela ljussättningen ändrades xD. Men aja... Det var en stor studsmatta under byggnaden och någon började hoppa på studsmattan för att det skulle bli friktion tills någon från skrapan kom ner. Sen började massor att hoppa men då kom de fram till att ett nät kanske hade varit bättre. Det var då som twilight kom in i bilden - tror jag. Jag har aldrig sett den filmen men har bara en hum om skådisarna i den. Hursom var det en tjej som praktiskt taget flög över alla med sin ände av nätet.

Men sen vaknade jag så var det inte mer med det. Och just nu snöar det och vi har vit snö igen <3
Jag börjar bli perverst vansinnig på folk som inte kan stava på sitt egna språk. Speciellt de personer jag mest största sannolikhet vet om inte har några större skriv och läs förståelse problem. Jag mottog just ett mejl från skolans rektor som löd: Boka in i era kalendrar denna utställning. Gärna vernissagen, jag kommer att vara där! Ska försöka få maria, som jag reste i Kina tillsammans med, att göra en liten visning av utställningen om det är ett lotet gäg som vill komma!

Namn ska alltid ha STOR bokstav i början. "som jag reste tillsammans med i Kina" Är bättre formulterat. "lotet gäg" Låter som rena kinesiskan... Sen min semi-arbetsplats på nätet, ehm... Den bossen skickar ut högst tvivelaktiga stavningar på både mejl och mer offentliga saker... Okej om det är lite småfel här och där men ... Skriv i word eller något om det ska gå ut till fler än någon man känner väl...

Typ "dom", "mej", "sej", "dej", "ända" vs "enda" osv... Rysligt! Om man är osäker på stavningen är det bara att formulera om meningen så att den saknar de ord man inte kan och inte orkar kolla upp men ändå innefattar samma grej.

Lyssnade just på en hel film med Beck. Jag började känna känslan som många andra före mig har känt. Jag vill ha en polis! En egen. Han ska bo i en låda under sängen... Eller okej inte. Men som ... pojkvän. Fast jag vet redan nu att det med stor sannolikhet inte hade fungerat. Dels för att jag skulle bli knasig om jag började förhöra karlsloken om sveriges lagar och jag visade mig kunna mer än han - vilket inte är en omöjlighet. Sen brukar ju uniformklädda vara överrepresenterade som ug i sänghalmen och det vill vi inte ha! Sen är de flesta poliser jag har sett kortklippta, jag lever efter filosofin - ju längre hår desto bättre! Kort sagt, jag tvivlar starkt på att det hade fungerat x) ... Men ändå =>

Jag vill ha en tredje hund, en unghund. För mina jag har nu fyller 12 resp 9år i år, även om ingen av de direkt börjar uppvisa ålderstecken (fast den äldsta sover djupare numera, tog honom flera minuter att vakna när jag hackade vitkål just fast än han låg 2m bort medan den andra hunden låg och sov i andra änden av huset, 3 rum bort, och vaknade och tassade upp långt innan han vaknade)... Min 9åring är det bästa som finns, i hela universum och jag kommer aldrig någonsin att få uppleva en sådan hund igen. Vilket är riktigt jävla hemskt, så jag tänker inte tänka på det... Men jag skulle vilja ha en trejde för att då har hunden som blir kvar när någon av de, inte finns kvar... Någon kompis... Nu tror jag inte att min 9åring hade tillåtit en yngre hund i flocken bara sådär. Hon är för egoistisk för att ens låta gamlingen få första tjing på det mesta...

Jag plågar mig själv med att kolla på hundar på google.. Tror att en Field spaniel hade passat mig till 100% fast en sån vill jag nog ha den dag jag flyttar hemifrån, det är oepiskt att ha en hund som ter sig till någon annan familjemedlem mest. För det är lite enmanshundar, fast inte så att de inte gillar andra men de är sin ägares ögontjänare och ingen annans. En Afghanhund har jag alltid sagt att jag ska ha, fast det kräver nog med säkerhet att man har ett badkar - det har inte vi. Eftersom man ska bada dem minst en gång i veckan. Sen är det nog rätt bra att ha en rejäl fön. Och dessutom så bor jag just nu omgiven av leråkrar. Med tanke på att jag suktar mest efter en jävligt ljus / vit afghan så är det rätt... Oepiskt.. (Outch! Varför kollade jag ens deras omplacerings sida?! -.-)....

Borzoier har jag typ alltid gillat, speciellt efter ett närmöte på en brukshundsklubb för en massa år sedan. Problemet är att de är så hiskligt stora. Känns lite halvrisky att ha en vinthunds-storvilt jakthund som har en mankhöjd som går upp till ens egen navel... När man bor där rådjur och annat vilt strosar runt lite varstans i trakten. Hade varit läskigt att släppa en så stor hund tror jag... Därför är nog en Silken Windhound bättre men de är så sjukt ovanliga, det känns lite oepiskt att ställa sig i kö på en valp man inte vet vart man befinner sig när den väl anländer några år senare... Det är väl ungefär de enda raserna jag intresserar mig av för stunden.

Jag är sugen på att måla men jag känner mig allt för värdelös på att göra det... Vilket är väldigt okul eftersom det är rätt kul att måla... Ehm... Sen vet jag inte alls vad jag vill måla heller.. Har dock ingenting att måla det på. Vet inte alls vad jag ska göra nästa år, när skolan är slut. Alla mina klasskompisar och sånt söker till högskola nu. Men jag vet fortfarande inte vad jag vill göra. Eller vad som skulle vara kul att göra. Knappt ens vad jag skulle kunna tänka mig att göra. Dock kommer jag på en massa saker jag inte skulle kunna tänka mig att göra, men börjar man i den enden slutar man förmodligen som något av de jobb man kommer fram till (vilka alla innefattar närkontakt med andra människor O.O).
Vaknade just upp från en dröm där jag drömde att det var vinter, typ Norrköping - uppåt landet i alla fall. Det var "Halv åtta hos mig" vet inte om jag var åskådare av programmet eller inne i det från början. Det var i alla fall fyra personers hus som skulle vara värdar för en kväll - som vanligt. En av de som var med hade ett hus, en stuga som de skulle vara i, en helt igenbommad...

Jag och mamma var inne i en mataffär och ena hunden var med, så tittar jag på henne och frågar mam "Har hon inte krympt väldigt mycket?" Och jo svarar mamma "det har hon". (Hunden size sheltie). Lyfter upp henne i vagnen där hon slocknar.

Sen var jag ute och pulsade i snön (vid den igenbommade stugan), ser framför mig en mörkgrå korv ligga längre fram, jag känner igen den som en cockerspaniel. Gräver fram den och den är vid liv. Lockar på den för att se om den är vänlig nog att komma fram vilket den gör och jag kopplar den. Sen kommer en rödgul ungkatt framsmygandes. Mager som gud vet vad. Lockar även på den den är inte rädd för hunden men mer rädd för mig. Jag tänker att "den är så mager kan inte lämna den här ute" så jag lyfter upp den och försöker bära iväg med den, men den får panik och börjar fräsa
...... Och där vaknade jag..


Det är helt skumt, i morse när jag vaknade liksom rörde sig världen runt omkring. Alltså mer än vanligt. Och när jag började röra på mig, typ för att klä på mig och sånt så var det stor svajningsvarning. Sen gick det över lite. Vi var på konstmuseumet och kollade på en ... holländsk samlares kinesiska konstsamling med kinesisk modern konst. Ehm... Det var faktiskt rätt snygga saker. Saker som jag själv lätt hade kunnat ha. Fast nu är väl samlingen så jävulsk dyr. Kostar säkert flertalet miljoner kronor...

När vi var klara på museet åkte jag och mam till mormor som bor i närheten av museet. Morm hade införskaffat en julskinka <3 Det är jethe goth. Diskuterade utställningen där lite, eftersom både morm och mam har sett den.

Sen åkte vi till Granngården och storhandlade <3 Jag älskar sådana affärer, med djurfoder, tillbehör, saker man bygger med osv. Skitkul! Vi köpte iaf hundmat, pellets och ett klösträd till katten.
Min längsta nagel, som jag igår mätte till 2.3cm i längd dödde idag. Jag har kommit fram till att man bryter de bara när man gör något som man inte behöver göra men som man inte vet om att man inte måste göra förrän det är för sent. Typ igår dödde en annan av dem när jag (trodde) att jag behövde ha förlängningssladd - det visade sig sen att jag inte behövde ha det. Oepiskt. Och en annan sak... Om en går av går alla av. Vilket är sjukt oepiskt för jag river sönder mig själv överallt när jag får korta naglar. Kan bara inte ha det utan att inte skada mig.
"Aja, man kan inte ha alla bollar i huvudet igång samtidigt". Jag älskar mina felciteringar. Just den kläckte jag just precis och det är ju typ som i kenos bolldragning. Jag skulle fyllt på kattens mat men glömde det när jag lassade in mer ved i spisen. Skåne är täckt av brun snö. Men det har slutat blåsa sådär JÄTTE mycket nu. Men det blåser fortfarande. Om smhi har rätt ska det börja snöa inom en timme. Jag ser inga moln på himlen men i horizonten däremot fast mer fronter än direkta moln.
Vad får vinden att blåsa? Finns ju ingen egentlig kraft som säger "hey dude, vakna! det är dags att börja blåsa nu". Jag sitter här vid min dator på min våning i min morsas och hennes karlsloks hus. Vinden viner utanför och in i huset. Det är kallt. Hela trädgården är full av snö, minst 50cm på sina håll. Fast på min fönstersida in mot lilla trädgården är det barmark. Fönstren i deras sovrum är täckta - ja täckta med snö. Smutsig snö. Det verkar på väderleksraporterna att det ska bli snö i natt men just nu är det molnfritt. Österlen är kallt, men blåsigt, jävligt blåsigt. Vindar upp till 22m/s. Önskar jag kunde spela in det på film och få med ljud. Det låter verkligen jättemycket.

Dessutom undrar jag om räkor har tänder... Men det är en annan femma..

snö

Edit: Väderleksrapporten sa just att det har varit upp till 25m/s nu xD Och i har tätat fönstren med bombullstussar. Mina fötter är som istappar. Jag hoppas på snö i natt... Mycket, mycket snö...

http://www.morphthing.com/celebrity/11344972-Gollum-Bar-Refaeli

Att blanda ihop två personer med varandra och få ett mellanting är ... Uppfriskande kul. Har ett sådant program på min dator men har inte orkat installera in det igen. Så jag googlade och fann en sida där man kan morpha online. Med redan framplockade bilder på kändisar. Jag blev lite tvungen att testa att morpha gollum med någon. Egentligen skulle jag morpha de två riktigt skitfula killarna från Twilight för de ser ut som varandras motsatser. Typ den ena har ögonen i pannan och den andra hag ögonen på kinderna... Men ja... Orkade som sagt var inte.
Jag har lagt märke till... Typ.. Att jag verkligen gör mig själv slut i huvudet av all informations importering. Om man ska förklara det bättre är det typ...
Normalt = Nollställd, "inre frid" dvs hör mina egna tankar, peace.
Som det är nu = Känns som om man har en tung havrekudde på huvudet, som om huvudet fylls med gröt. Kan inte tänka tanken till 100% utan den tänks färdigt bara vid 60-80%. Informationsflödet beror på:

*Jag lyssnar på tvn
*Jag lyssnar på hundarnas gnäll
*Jag lyssnar på övriga ljud
*Lyssnar på musik
*Vaktar över en chatt
*Skriver ett mejl
*Läser "live" meddelanden som seglar förbi
*Tänker på något annat
*Känner att revbenen gör ont
med mera.

Samtidigt, samtidigt, samtidigt. Alltså herreminje. Allra värst är det dock när mam's karl sätter igång och hostar och harklar sig, prasslar med en tidning och antingen zappar runt på tvn (gah jag tuggar nästan fragda när det sker) eller när han sitter och glor på seinfield (herregud vad jag blir tokig i bollen av det O.O).

Det är jobbigt.
Ibland när jag sover drömmer jag saker som är sjukt realistiska. Typ drömmer att jag vaknar och kollar på klockan, ser att den inte är så mycket och somnar om - för att klockan inte var nog mycket att stiga upp. Eller drömmer att jag har sjukanmält mig och somnat om - och sen när jag vaknar på riktigt vet jag inte om jag har gjort det eller ej...

I natt drömde jag att jag såg Apocalyptica på tv, typ morgonsoffan på tv4. Jag vet inte om jag har drömt det eller om det verkligen har skett XD Jag utgår ifrån att det inte har skett. Dessutom drömde jag att jag mejlade caz och frågade om hon hade sett det. Nu vet jag inte om någon av hennes mejl innehåller "såg du apocalyptica på tv i morse? :D" eller ej... Ehm men jag antar att det bara var en dröm...

Drömde dock, på riktigt, att en i min klass [den som tog ett smakprov på akrakå färg innan jullovet] skulle spela upp en sak från mobilen, typ en kändistelefonsvararmeddelande. Tror det var Tiger Woods telefonsvarare som var målet för uppspelningen. Han (den i min klass) hade även tillgång till kändisens sms och sånt.


Udda... Minst sagt... Udda..
Logga in på HWO på tisdag
Un: Itsjustme
I köket har det under hela julhelgen legat två stora ananaser. Jag har inte haft någon lust att äta ananas eftersom jag får dåliga flashbacks till skolmaten på folkhögskolan (där ALLA rätter innehöll just ananas, varesig det var exotisk gryta eller svensk husmanskost)..

Idag gjorde jag slag i saken och skivade upp två bitar lussekatt i brödform. Värmde de lite lätt i micron någon halv minut och under tiden köttde jag en av ananaserna. Lite improvisoriskt för hur skär man egentligen en annans på bästa sätt?! Skar upp ungefär 1/4 eller 1/5 av ananasen i lite mer ätbara skivor. Sen satte jag mig och kollade på Top Model 5 vilket kan vara underhållande (gamla avsnitt, gammal sesång).

Första skivan var helt okej, lite rinnigt fruktkött.. Andra skivan gick okej att äta den med, tredje... Nja... Och så den sista fick jag riktigt kämpa med att få ner. Inte för att jag var mätt eller så. Men det gjorde asont att äta det. När jag till slut gav upp pga smärta i hela käften skulle jag ändå försöka få ner den andra biten lussekatt... Gah, vad torrt den smakade. Lite som när man äter sockerkaka och dricker te, det skär sig i munnen... Fast detta var värre.

Åt det lilla fanskapet typ 13-14 idag och nu 16:40 gör det fortfarande ont, inte så mkt i käften men runt den. Ananas är inte att rekommendera för någon! I alla fall inte färsk, och defenetivt INTE till köttbullarna.
Jag har kommit fram till att jag är dålig på att teckna. Dels dålig på det men dessutom har jag ingen specialité som jag är lite bättre på att rita än andra saker. Just den insikten är årets andra och mer utdraget sugande. För jag känner inte riktigt motivation att öva på att bli bättre. Speciellt när det inte finns någon ände att börja i...

Min första riktigt sugiga insikt är att jag är just nu eller håller på att bli sjuk. Har i flera dagar kännt som om jag varit sjösjuk - bara av att ha gått omkring inomhus. Och nej jag bor inte på en husbåt... De senaste dagarna har sjukdomen i sig eskalerat så vi får se när eller om det ger med sig. Fortfarande ingen baconflu i närheten dock, vilket är lite synd för jag har länge velat ha den, så att den är undanstökad. Men nej...

Insåg just dock att Dark Soho's alla låtar finns på Spotify <3 Nu slipper jag sitta och lyssna på de enda tre Angerfist låtarna som finns där. DET om något är sugigt, Angerfist är typ bäst. Både låttexter och resten av soundet. Fast Dark Soho har inte mycket till text däremot en hel drös med härliga låtar <3 Speciellt bra är de låtar med metal-inslag thats awsome xD

Jag håller på att köra harry potter film festival hemma på nätterna. Bara-för-att-jag-kan. Måste försöka få tag i två andra dvd filmer dock för om jag införskaffar de två kommer jag alltid sitta klistrad och kolla på dem typ.. Det är värsta inspirations kicken.