Dödsstraff

0kommentarer

Alltså va fan?! Det här med "Öga för öga, tand för tand" det är ju så medeltida att det inte finns. Ändå verkar det som att principen finns kvar i USA, florida för att vara exakt. Såg på tv i natt. Det var en kvinna (50år) och levde ihop med sin vuxna (40åriga) förståndshandikappade syster. Och tog hand om systern till fullo utan hjälp från samhället. De ärvde 300k av en avliden släkting och gick från existens minimum från vad deras mamma lämnat dem till super rika. Och på tre år tog pengarna slut fast det fattade inte systern som fortsatte att kolla på "pay per view" tv och köpa saker på avbetalning. Till slut fick storasystern nog och sköt ihjäl systern medans hon låg och sov... För första gången på 40år låg hon och sov i ett eget rum. Dock valde hon att bo kvar hos liket i 6 veckor innan hon flyttade för att bostaden skulle utmätas av banken.

Alltså, okej, mord på försvarslös människa är inte så acceptabelt. Men seriöst? I den situationen hade man ju varit sjukt frestad. Om man har en lillasyster som i vuxen ålder får "jag VILL haaaa" utbrott likt en 3åring som inte får som den vill. Som inte nöjer sig med det den får och som hela tiden sabbar ekonomin (för stora systern tjänade $7 i timmen). Vem som helst hade varit frestad att göra det. För det skulle hon i alla fall ha fått dödsstraff o.O WTF?! Liksom. Fast hennes goda omdöme gjorde att hon fick mildrat straff.

Och sen är typ alla usas fängelser överbelagda med fångar eftersom de tydligen kan sätta folk i fängelse för att ha rökt maja offentligt när någon polis sett det eller något. Kollade på en film från Morgan Spurshnic eller vad han heter :P När han under 25 dagar blir fängslad i ett vanligt amerikanskt fängelse. Och hans första cell är byggd för 2 pers men i den ligger 3 och till och med upp till 5 pers i andra celler. Efter några nätter flyttas han till en annan cell och får dela cell med bland annat en snubbe som ligger och avgiftar sig själv från heroin, något som tydligen kan vara dödande om det vill sig illa - men finns någon sjukvårdsutrustning på plats? Nej.

Det är lite som det ryska fängelset som fanns fram till typ 2004... Byggt att rymma kanske 1000-3000 fångar... Fängslade i det? Okänt men över 10000 det är totalt, unepic att hamna på ett sådant ställe.. Och liksom...


Hur kan de tro att folket inte kommer bli återfallare efter något sådant? Svenska fängelser har väl typ terapi och folket får typ packetera plåster i förpackningar för att ha något att göra. Vs. Amerikanska fängelser där de bara får sitta och glo in i väggen år ut och år in. Det är ju världens bästa lågavlönade människor de har där som är fritt fram att nyttja men ändå så gör de inte det... Det är oepiskt. Sen liksom... Varför sitter folk 20år i dödscell? Då är ju döden mer lockande tycker jag i alla fall.

Kommentera

Publiceras ej