Jag tänker inte skriva så jävla långt som jag brukar eftersom jag är svintrött. Men i alla fall så var jag hos kuratorn på ungdomsmottagningen igår. Sjukhuset, våning fem. Och... err... Det var brandalarm och massa folk åkandes i hissen (vilket är a big no no vid brand) och massa människor springandes i trapporna. Och vart någonstans i hela sjukhuset var det inte brandalarm? Jo, våning fem. Skitbra. Lite kul dock... Falskt alarm var det.

Sen när vi var på väg till Tomelilla började det snöa, ja snöa. Det är oktober och det snöar. Förra året blev det inte snö förrän i december typ. Snöblandat regn, som blev slask som jag sen kunde krama till årets första snöboll (för mig alltså). Alltså så här långt ner i skåne och snö så här tidigt. Liksom... Ja... Stört helt enkelt.
Jag går sönder, ajm bråken.
Helt ärligt så håller jag på att gå sönder helt. Känner mig helt fuckad, inte bokstavligt knullad även om jag hade föredragit det framför detta tillstånd.

*Mitt öra är svullet och irriterat, jag har toppsat det för mkt samt kliat med vassa naglar i hörselgången. Så jag får väl egentligen ta och skylla mig själv.. Men det är ju så skööööönt att klia på något som kliar, något som SKRIKER "klia på mig!!!". Men så går det som det går till slut.

*Mina båda handleder är inflammerade och gör helt sjukt fittont. Stickade ju sönder dem i sommar... Men det har nog aldrig fullt fått läka ut och nu när vi hållt på med lera så gör det helt sjukt ont igen. Jag börjar snart prata om amputation här. Men då skulle jag nog sakna dem för mkt och dessutom är jag helt övertygad om att jag skulle få fantomsmärtor. Man kan ju i alla fall göra det man kan för att försöka lindra smärtan om kroppsdelarna finns kvar på kroppen. Och just nu har jag inlindade armar och går på voltaren. Voltarentabletter är skitäckliga, bara så ni vet, ett sockerhölje passar inte bra på värktabletter.

*Mensvärk, inte så mycket just nu i och för sig. Voltaren kanske hjälper mot det? Men inte mot mina arma underarmar. Känns som om ryggraden trycks utåt.

*Tarmsystem i obalans, behöver jag säga mer? I och för sig kan det bero på mens, och det hoppas jag att det gör för det finns ingen annan anledning till varför det skulle strula, så vida jag inte fått in någon bakterie också, ty råga på allt, liksom.

Nej, det är verkligen INTE min vecka det här. Tur att veckan blir kort får höstlov på onsdag men måste ändå in någon timme till simrishamn på torsdagen. Det enda positiva just nu är att båda hamstrarna ska flytta nästa vecka, alla tre om man räknar med en som har varit flyttbar och bokad länge. Och dessutom ska jag köpa ett nytt objektiv till kameran på onsdag.
Vad är det som händer med helgerna egentligen? De bara försvinner, tar slut innan de ens har börjat. Idag är det måndag igen - redan! Och jag som knappt uppfattat att det blivit lördag. Jävligt surt.
Mina handleder stejkar och jag har mensvärk. Känns som en ganska kass kombination inför den kommande veckan då jag kommer få köra ner händerna ordentligt i en hög med lera. Vi kommer nog att få skulptera av modellen stående med ett metall spjut rakt igenom dennes kropp. Men mysigt sen att inte få bort allt lerdamm när man ska byta musraket. Man får till och med lerdamm upp i näsan och sen vidare till svalget. Typ som att äta skolkrita torde det smaka.

Och så måste jag dit varje dag den här veckan, för någon av dagarna ska jag leverera Bella till en som vill ha henne. Oh juste, jag måste fylla på mina pengar på mobilen, vore inte allt för bra om de tog slut i en sådan situation. Den som ville ha hamsterhanen hörde av sig och meddelade att denna nog skulle ta en annan hamster. Som tur är har jag som sagt en spekulant på honom redan. Hon får skylla sig själv om hon missar chansen att få honom. Förresten visade det sig att det var någon jag träffat och som mamma känner/kännt, alltså hon som skulle haft honom från början. Men sak samma, jag har inte lust att ha kvar honom såå länge.

Att ha hela rummet proppfyllt med hamstrar var liksom inte min tanke när jag skaffade Krut i början av året. Jag skulle ha honom. Att det sen senare blev en till och sen en till hade jag kanske inte tänkt på då. Och sen expanderade det ju till 10 till. Fast det lär inte kunna ske igen. Just nu har jag sex stycken, fast än jag bara ska ha tre. En är helt bokad och de andra två är halvt bokade. Måste nog prata med Boel och fråga om jag kan få ta dit Bella nu dagarna innan höstlovet...

På torsdag(?) ska jag till ungdomsmottagningen och prata med någon kurator där. Jippi. Typ inte. Jag känner mig inte mentalt krasslig mer. Visserligen skulle jag inte tacka nej till att byta familj och gener men det är ganska omöjligt så det får vara.

Men i alla fall, helgen har varit jätte kort, hemskt kort. Och idag har jag sovit, blodat och tillverkat en tredje hemsida. Och nu i detta ögonblick kommer jag på att jag borde ha duschat. Pucko. Då får jag göra det nu eller kanske i morgonbitti. Men eftersom jag kommer vara för trött då så är det bättre om jag gör det nu.... ÅHHH JAG VILL HA ETT BADKAR!

Och förmågan att stanna tiden.
Vissa människors levnadsexistens borde inte få finnas. Varför? Jo för att de "lovar" en sak men sen försvinner de från jordens yta och håller inte vad de lovar.

Den sista hamsterungen som jag inte vill ha kvar är en liten brun långhårig hane. Han hade en spekulant på som verkligen tjatade. Som ville att han skulle reggas och hela den biten. Fram tills för fem dagar sedan såg allting lovande ut. Nu behövde jag bara ett telefon nummer till henne men då poff så existerar hon inte mer. Skit dåligt tycker jag, verkligen skit dåligt.

Ungarna är 8 veckor nu, 8 veckor är åldern då de ska flytta i sär. Men nu har jag inga burar bara för henne att flytta isär dem i. Jag vill verkligen inte ha så många hamstrar som jag har nu. Jävla gnurumpa. Det positiva är att i alla fall någon annan har hört av sig  om ungarna och Bella ska flytta i veckan. Hon får stå sitt kast om hon svarar när den andra redan hämtat hamstern.
Min skola hade planerat en resa till Danmark idag och jag följde förstås med. Mormor skulle med så jag sov över hos henne och gick på bussen med henne ifrån Ystad. Annars hade jag fått åka hemifrån med den snortidiga bussen och det hade jag aldrig pallat med att göra. Mormor bjöd i alla fall på middag, sen kollade jag-vi på Sos Gute och efter det vad jag egentligen skulle se; Heroes. Sen badade jag i hennes badkar, det var typ ett år sedan jag badade badkar senast. Det är fruktansvärt skönt. Jag måste bara ha ett badkar när jag flyttar hemifrån, om jag nu lyckas göra det någon gång. Somnade redan vid kanske kvart över tolv, vilket är typ 1-2-3-4 timmar tidigare än vad jag brukar gå och lägga mig vid (det är även därför jag failar big time med att gå upp på morgonarna).

Hela bussen var full så när som på tre platser. Jag virkade typ första halvtimmen sen bubblade det sig och jag började läsa istället. När vi kom till danmark och köpenhamn körde de igenom staden på en liten sightsing. Ångrade lite att jag inte tog med kameran men jag hade nog inte orkat släpa på den hela dagen. Öresundsbron skulle jag också gärna velat fotografera och även den konstgjorda ö som bron står på, rikt fågelliv där och sådär, men det får bli en annan gång. Vi var på väg till Louisiana för de hade en utställning med Per Kirkeby och några Manga konstnärer.

När vi kom fram gick mormor och jag raka vägen till restaurangen och åt "Frukostbufé", det var typ skitgott fast på samma gång inte alls. Där fanns lax, sill, rostbiff, fläsk med äpple (varmt), rödbetor (varma), sallader och annat smått och gott som man kan betala pengar för att få proppa i sig precis så pass mycket som man vill äta. Och så hade vi typ 2 timmar på oss att äta. Och så var jag hungrig... Men ja...

Klockan 12 började helvetet - typ i alla fall. Medhavd föreläsare, föreläsare som vi kommer ha varje vecka dessutom. Tre timmar varje fredag. BLÄ!!! Thomas Millroth eller något annat muppigt namn. Konsthistoria intresserar mig ungefär lika mycket som en bajskorv vid vägkanten. Han hade bara en timme på sig, men stannade ändå vid och talade om en tavla i över 30 minuter. Jag och mormor flydde! Jag orkar inte lyssna på sådant, jag orkar inte det.

Sen fick vi två-tre timmar till att gå runt och strosa. Kollade en sväng på Manga utställningen, japanska serietidningar och "montrar" med typ pokémon, sailor moon, ugi-ho lr hur det stavas och massa andra (även porr vad det nu heter). Och en hel kanske 5m hög och kanske 10m lång vägg med mangabilder på. Lite häftigt. Och sen vid kvart över tre gick bussen hem mot Sverige igen. Det var dimmigt och regnigt, inte alls jätte bra väder.

Aja, hem kom vi i alla fall. Och efter lite om och men skjutsade mormor hem mig till landsbygden igen. Höstens första brasa tändes och jag kollade ännu en gång på Änglarnas Stad. Har sett den filmen minst 4 gånger nu under flera års lopp.
Jag skriver långa texter när jag har pms eller liknande. Men på engelska är kanske lite mastigt även för mig. Fast jag bryr mig inte om grammatik och sådant när jag skriver sådant så därför är det nog fett med stavfel och dyligt men jag ville ändå spara texten om ut i fall att den skulle försvinna från någon av de andra paltserna där jag har lagt ut den på.



Sigh, sigh, sigh, sigh.

People, people, people.

 

Some people annoy me alot, more than most other can annoy me. The ones who stubborn to produce/breed new animals without knowing anything about their animals. Or for that matter the genetics behind their animals - cause its very important to know about in some cases. The most popular reason why people breed two animals together without knowing anything about breedings is because they want to have a baby from their beloved pet. An exacly copy of their cutest little pet. What those peoples don't think of is that most animals don't just get 1-2 babys but atleast 5 babys in some cases up to 20 in one litter! And what shall you do with the rest of the babys?! Cause there isnt 18 buyers who know their own pet (the babys parents).

 

The other reason why people start breeding animals without knowing anything about their pets are because they think they can earn money from breeding. It might be possible that you can do it if you are unserious about the whole thing. Serious breeders loose more money than they gain from the breeding. But for example - breeding dogs. Even if you breed them unseriously you still have to face the fact. Puppies destroying your home, bit by bit until they are old enough to move to new homes. And if you can't find new homes to them, you will be stuck with them - destorying your home bit by bit.

 

A serious breeder of dogs, cats and other "big" - like farm animals pay alot of money to get their animals as good as it can be. Especially if they are using male animals from other peoples, breeding fee can be high on good animals. Then there will be veterinarian costs for the female animal and later even for the babys, like vaccinations and wormings.

 

Unserious breeders, uhhh... Its a nightmare just thinking of them.

 

What makes me think of this, again. I've wrote about it before.

Is because I have a small mail conversation with a woman who breed lots of animals without seem to know anything about the animals she is breeding. Not just only genetic stuff, but also how to care for them and when its ok to breed and when its not ok to do it.

 

Im pretty sure she would have breed two roans togheter for example if she just could do it. Roan + Roan = Lethal death. And that is the biggest reason why its important to know about genetics before breeding.

 

Lethal Death is when two genes becomes homozygote (or doubble), not all genes work like that but some does and when that happend its just being really cruel to the animal. In horses lethal death foal are born all white, their stomach isnt working and they will most likely die within 24 hours. In guinea pigs lethal death babys will be born microscopic, without eyes and die within a week. Lethal death dogs become blind and death but can live for atleast some years. There is more examples of lethal death genes and how it can affect animals. (It probably exist in humans aswell, but i don't know what sydrome it can cregate for us).

 

Even if she or others don't breed with animals that could possible give lethal death offspring its a quite good idea to study the whole thing. Its not just colors that will be past over to the offspring - just about everthing (50% from the mother and 50% from the father). Even diseases, like cancer or bad temper. And if its not show up in the offspring they might be carring it over to their offspring and if its not happend then it can happend later. Recenssiv genes can "travel" through many generations before it show up what it can do, either in colors, look or diseases. Its only when a recessive gene become homozygote that it will show up.

 

That is probably one of the best reasons why serious breeders give a pedigree to the buyers of their new animal. Or, it depends of course what the pedigree says about the animals that is in their new animal. My dogs pedigrees doesnt say alot about their relatives. But the ones or guinea pigs haves are better, atleast for me who know their genetic stuff.

 

Anyway, there is alot of new animals being born every year. Way to many new animals. Like if a cat female can give born to three litters/1 year and each litter contain 6 kittens, three of each gender. The female will alone produce 18 new cats. And the kittens, atleast from the first two litters can themself produces even more kittens. So when the year is ended the start cat can have given hundreds of new lifes. I don't remember how many kittens a male cat can be dad to in just one year. Its probably alot of new lifes. Well the point is... There isnt enough homes for so many kittens or whatever the animal is.

 

And there is alot of homeless animals out there without owners, food, shelter and love. So I really can't see the point of producing new animals each year without thinking twice about it. And its probably sounds strange to hear it from me, since i have been a breeder and still thinking of be it. But atleast I can keep the offspring for myself if I need to. If I had more room and time I would have taken care of lots and lots of animals (guinea pig males). But from there I live now its not possible.

 

Another thing is, pet stores that are selling cats and dogs. For me, its to exotic and, well, awful to me. I can’t see the point of selling such animals in stores at all. A dog or cat is to long lived and close members of the family. I would never ever have bought a dog in a pet store. Or sell my puppies to one. It’s a nightmare just to think about it. In a pet store everyone can buy a pet, no matter if you will take care of it because you love animals or if you buy it to torture it. Buyers of the pets produced by you should be meet IRL. Its not a guaranties that the buyer will be serious and take care of the pet but you can probably feel if it feels right or not to sell a pet to the person.

Selling such animals in a pet store will probably increase the number of homeless street animals. Since these stupid ego people keep breed their pets in their homes without knowing anything about their animals. I don’t know how it is in other countries of the world but here in Sweden is it forbidden to sell cats, dogs and ferrets (and some other animals) in pet stores. And we do not have any street dogs at all, we have homeless street cats but that’s another story (cats can give birth more often than a dog can).

Är jag hemsk för att jag skriver så jäkla mycket text? Jo, antagligen. För ingen kommer väl någonsin orka läsa den. Men skit samma.

I natt var jag uppe till två. Sen gick jag och la mig och kunde inte sova, kunde inte sova, kunde inte sova och kunde inte sova. Jag låg halvvaken i fem timmar. Tänkte först på grossistavel av smådjur och reptiler. Sen på förvildade tamkatter som man skulle om man var kall nog att genomföra det, fånga in, avliva, ta bort skinnet på och ta själva katten som utfodring till något annat djur. Även ta kattungar från folk (som annonserar om kattungar som söker nya hem). För folk inser ju inte att deras katter inte bör få kattungar för att det inte finns någon som kan ta hand om så mycket kattungar som det ändå blir. Men som sagt är det inget agerande som jag skulle suportra. Men det blev värre och värre tänkande ju mer natten framskred.

För sen förflyttade det sig till Afrika, typ darfor eller vad det heter. Med flyktingläger. Om det finns miljoner eller i alla fall hundratals hemlösa människor på flykt i stora koncentrationsläger så borde det ju finnas väldigt lite mat. Det markabra var i alla fall att man skulle slakta endel människor och mata de andra med. Fast och andra sidan skulle man nog få göda upp dem lite innan man slaktade dem för det kan inte vara mycket kött på någon som ser ut att ha anorexia eller något.

När jag väl hade somnat i alla fall, så ringde klockan. Jag gick upp och stängde av den och gick och la mig igen. Vaknade vid 11 tiden. Då missat två bussar till skolan. Jag ringde till skolan för att sjukanmäla mig eller något sådant men blev övertalad om att komma dit. Vilket jag även gjorde efter lite om och men. Värmde min lunch som jag skulle haft med och gick upp och satte mig vid datorn. Bussen skulle gå från min hållplats 12.21 men när klockan var 12.10 höll jag på att klä på mig. Tog fel byxor och de byxorna var det värdens hål i på ena knät. När jag skulle lägga ner busskortet i fickan så var det bara en djup avgrund där fickan skulle vara, dvs hål igen. Packade om mina saker och gick ut till cykeln. Men just som jag står vid cykeln så ser jag min buss åka förbi.

Gick in och ringde till mormor som ville tjattra om annat. Sen fick jag en syl i vädret och hon kom hit och hämtade upp mig. Sen bar det iväg till skolan med henne tjattrandes igen. Väl framme på skolan blev jag tilldelad en flera kilo tung lerklump och en träplatta. Skulpturering av manlig modell. Väldigt hett eller också inte. Men ja.. Det var rätt kul även om jag nog är långsammaste, nogrannaste loosern i klassen. Jag gillar att känna konsistensen av leran hur den delar sig under ens händer när man arbetar med den.

Sen var det dags att åka hem igen. Hela bussengänget var där. Alltså de som jag åker med varje morgon eller eftermiddag. Det är lite kul faktiskt. Men sen såg jag även en som jag faktiskt har jobbat med men jag kommer inte på vad hon heter [vad heter hon som jobbade hos sara när vi var där på prao/apu, falkis?]. Sen vandrade jag hemmåt, förbi ena grannens hästhage med deras döheta a-b ponny. Som är svart, kompakt och arabaktig. Jag måste fotografera den någon gång. Typ "drop-dead gorgeous".

Oh jo. Förresten så undrar jag vart lördagen tog vägen. Det var liksom fredag och sen söndag helt plötsligt. Helt meningslöst! Men i alla fall så var jag och mamma iväg till Zoogiganten i söndags och sålde hamsterungar. Fick 120kr för dem, inte styck utan alla tillsammans. 120kr är vad jag betalde för morsan men skit samma. Fotograferade djuraffärens alla djur typ och ska sätta igång och redigera dem när jag får ork/tid. En av hanarna fick flytta till Kristianstad idag, jag vet inte när den andra hanen ska flytta men den tredje flyttar nog på lördag.
Jätte sinnessjukt. Jag vaknade i(går) morse av att mamma skramlade i köket. I vanliga fall hade jag inte hört det, om det inte var för att jag sov i soffan i vardagsrummet. Lyckades somna där i torsdagskväll (och missade både Heroes och Bondi Rescue IGEN, grisgnufittpung typ). Vaknade då alltså i soffan av att mamma skramlade i köket, klockan var fem. Konstigt nog, eller det kanske inte är så jätte konstigt egentligen men vad fan, jag var pigg. Fast jag var tvungen att fixa käk åt hamstrarna, det hade inte mamma gjort på kvällen. Fast jag tror inte att hon skulle klara av att mata dem heller så det gjorde väl inte så mycket. Det spöregnade mer än vad spöregn egentligen är. Väntade hela tiden på att det skulle avta och till min lättnad gjorde det de när jag skulle iväg till bussen. Bara klädde på mig och cyklade iväg. Dessvärre, upptäckte jag senare, med ganska fett hår. Men skit samma, jag kom dit i alla fall.

Jag cyklade, cyklade och cyklade. Var redan försenad så jag trodde att jag kanske skulle missa bussen (det hade både varit "jippi" och "oh nej") tog den långa vägen till bussen om ut i fall att jag var så pass försenad att jag kanske skulle missa den. När jag kom fram var jag osäker på om jag hade missat den. Fast hade jag gjort det hade jag mött bussen på väg dit. Svängde in vid bondgården där man parkerar cykeln. Låste den och sprang över vägen, dum krök med stort buskage, man kan nog rätt lätt bli överkörd där. Jag stod där och undrade om jag ändå inte missat bussen i typ 10-15 sekunder i regnet, tills bussen kom åkandes. Nu kunde jag ju i alla fall inte ändra mig.

Läste på bussen, "Tillsammans är man mindre ensam", hyfsat kul bok faktiskt. Har inte ens kommit halvvägs men kan skriva av ett roligt stycke ur den senare när jag och boken är på samma våningsplan i huset. När jag kom fram till skolan och låste upp dörren så pep det i någon låda på väggen. "BRAND" stod det med svarta bokstäver "fel" och "4" stod det också, bland annat då, bredvid så lyste det orange samtidigt som det pep. Ringde till rektorn, hon svarade inte. Tänkte att hon kunde ju komma hit lite tidigare än väntat och kanske fixa brandgrejen. Hon ringde igen utan att telefonerna fattade att högtalaren också skulle kopplas igång. Men sen kom hon, och kunde inte fixa det hela. Men jag och en till i min klass fick gå upp och kolla på fjärde våningen för att se om det brann, vilket det inte gjorde, men vi fick se hela översta våningen som var absolut skitstor! Sen åkte vi via Ystad till Malmö.

Sov fram till Ystad och läste därifrån till Malmö boken. Den är rätt kul även om den tappar fotfästet då och då. Först gick vi till ett cafe och köpte mat, man blir hungrig av att åka långt i minibuss. Köpte en dagens soppa, potatis och purjolöksoppa, det smakade mer som svamp pulver soppa men wtf, det var bra när man frös och var hungrig i alla fall. Aningen dyrt dock men skit samma. Drack te till det, roibos te 1. Drack och drack förresten, det var just efter att vi fått kanske 5 minuter som mest på oss att äta upp maten så jag slängde i två isbitar i tet och sen hällde jag ner lite kallt citronvatten och svepte resten.

Målet med resan var att vi skulle åka/gå runt till olika gallerier. Så första hållplatsen var något som hette Signal tror jag. Som ställde ut verk av typ 85 konstnärer bosatta i Malmö. Vi guidades runt på de olika gallerierna av chefen för konstmuseet i ystad, en mycket energisk människa som tycker om att stå utanför lokalerna i total kyla och blåst och prata långdraget om vad som finns där inne att se. Sen måste jag nog säga att jag nog har glömt bort ställe två som vi var på, antar att det inte gav mig något stort intryck, fast det kan ju iofs ha varit, jo det var det. Någon lätt handikappad konstnär som gjort en massa skulpturer, och en video/ljudinstallation om typ att vara onormal på ett "förbjudet" sätt, så att till och med myndighetspersoner tittar snett på en.

Nästa ställe var något som de kallade för cirkulations någonting mer på c... centralen var det nog. För initialerna var CC. I alla fall ett hus med massa ateljéer och sen ett fyrkantigt rum i mitten med vita väggar där man om man hade jätte tur fick ställa ut. På ena väggen på utsidan av rummet fick man också om man ville ställa ut 5-7 verk av något slag. På den andra väggen på motsatt sida fick bara de som hade ateljéer där ställa ut sina prylar, om de ville. Han som ställde ut i kuben som de kallade rummet är fd elev till min morsas särbo, fast jag sa inget, till den föredetta eleven då. Han var dötråkig, pratade i evigheter om sina känslor, tankar och idéer om sina verk. Jag tycker att konstnärer är skittråkiga så fort de börjar prata om känslor. Känslor SUGER KUK, i alla fall om det är som sagt, konstnärer om sina verk.

Vi fick fika där, roibos te 2 och ballerina kex. Snattade ett kex med till nästa ställe. Förstod inte riktigt varför eller vad vi gjorde på det typ fjärde stället. Det var någon trappa upp i ett hus, liksom de andra väl skymt och dolt i något industriområde eller bakgata. Det var två videos på tyska eller i alla fall var en av dem på tyska den andra såg vi inte ens lite av. Bilderna var ifrån tyskland i alla fall så det gick väl att anta att det var tysklandsfilmer båda två. Sen hade det galleriet införskaffat nya lokaler bredvid, och festat till det ordentligt förmodligen för en stickande röklukt vällde ut ur rummet så fort dörren öppnades (det stod rökning förbjudet på en av dörrarna i trapphuset). Det var mörkt och konstigt där inne, istället för fönster var det träskivor och lampor var det nästan inte tal om.

Nästa ställe låg lyckligtvis bara några steg bort och innehöll lyckligtvis bara tre-fyra saker om man exluderar golvet som var målat i en mörk men intensiv lila färg (ihop med kritvita väggar var det dödande kontraster för ögonen). Sen skulle vi åka hem - äntligen. Läste förstås hela vägen hem, förutom när jag upptäckte en bulle som låg i min väska. Bullen smakade giftigt men jag åt lite på den ändå, får se om jag överlever morgondagen. Hittade vad jag letade efter från början - ett äpple och åt upp det medan jag läste vidare. Rektorn körde mig ända till sjön så att jag slapp åka bussen hem, slapp cykla hem, bara knata rätt över en övervattnig åker och sen raka vägen hem för att ta roibos te 3 (ringde mamma och bad henne sätta på tv vattnet).
Wtf? Jag sitter här vid datorn och hör helt plötsligt hur det börjar att regna kraftigt. Men det låter inte som om det regnar här, på taket för det hade hörts mer - det gör det alltid. Utan det låter mer som om det regnar och är på väg att komma hit. Har skett förr nämligen att man ser regnet närma sig för att sen slå ner som en blixt från himlen eller vad det nu är man säger.

Idag skulle jag till skolan, det blev inte så. Jag gick och la mig vid tre tiden väcktes vid 6 som vanligt. Fick mamma att ställa klockan på ringning till 7. Vaknade gick upp, satt vid datorn, klädde på mig och gick ut. Torkade av sadeln och då ville Nix ha mat, så jag gick och gav henne, hittade Toppsi där inne också. Upptäckte att grisarnas vattenflaska var tom, de var ju tvungna att ha vatten för dagen så de fick vatten de med. Gick och kollade i stugan om Willä var inne men det var han inte och sen gick jag till cykeln igen och såg just då bussen åka förbi ute på stora vägen. Det var väntat i och för sig. Gick in igen och gick upp och klädde av mig och ställde klockan på ringning. Hade ingen lust att sitta vid datorn fram till 10.40 så jag sov istället. Klockan ringde vid 10. Jag tyckte det var för jobbigt för att gå upp 40 minuter för tidigt, det tar ju trots allt bara max 10 min att cykla till bussen. Slumrade till, vaknade kvart över 10 tänkte att jag kunde ju vila lite till några minuter och sen gå upp. Nästa gång jag vaknar är klockan typ 10.45 då gav jag upp och sov hela dagen fram till 3-4 orkade inte ens sjukanmäla mig.

Nu har förresten regnet nått hit.

Drömde om marsvin och annat mysigt, kommer inte ihåg mina drömmar dock så det finns inte något att skriva om dem. Mitt välmående är för övrigt ställt på sådär. Det är bättre än för två dagar sedan men inte på 100% topp. Då var det ställt på kanske 0-30, nu är det på kanske 30-45 eller till och med 50. Kanelbullar är uppiggande men ångesten finns kvar där inne lika mycket för det. På fredag ska vi åka till Malmö och gå på konstgalleri med skolan. Om jag kommer iväg vill säga. Jag är helt fucked upp i hjärnan för stunden.

Nu har jag i alla fall satt ut annonser på hamstrarna, hoppas på svar för annars ger jag fan upp. Hörde nog de första bråken idag i buren med pojkar. Jag börjar smått frukta för mitt Pyres liv och vill ha väck de andra bröderna. Hoppas någon svarar på annonserna.
1. Jag har 10st hamstrar för mycket. Ja, 10. Varav 9 är ungar som måste flytta ifrån varandra innan de börjar bråka och tjaffsa. Den tionde är deras morsa, Bella. Jag har fått nog av henne. Nog. Hon envisas med att rymma och går inte det så för hon oväsen så ingen kan sova. Med den vetskapen lär det inte gå att sälja henne. Men wtf. Hon för oväsen för att alla våra burar inte är helt inakta. Hon skulle behöva flytta till någon med tid nog att kela gärnet med henne.

2. Jag är helt fucked up i skallen. Tankarna bara far omkring. I skolan är jag deppig, så deppig att det har ringts till ungdomsmottagningen. Jag behöver bara tänka, tänka på hur jag ska göra. Komma fram till en handlingsplan. Dessutom har jag nog PMS vilket nog förvärrar hela saken.

3. Jag försöker komma på något att göra. Sitter uppe med k6, facebook, pb och en sida om seriemördare. Jag stissar upp mig själv och blir paranoidare och paranoidare. Lyssnar på Bleeding Through, emomusik typ fast mer skrikig, kategoriseras som metal i datorn. Nog helt fel men whatever. Orkade inte leta fram något annat, typ pantera. Mina öron blöder typ. Jag är sugen på att skriva, vilket nog beror på pms:en, jag skriver alltid en massa skit när jag har pms. Det lutar mellan att skriva en sexnovell, att skriva en lång förvirrad grej på engelska och placera på facebook för allmän beskådan eller skriva en julkalender till en barnsida.
Jag sitter här i det närmsta rödgråten. Det har varit flera timmar av, inte familjegräl, men snudd på. Familjehemligheter dolda i det förflutna har kommit upp till ytan. När mamma berättat hela sin bit fick hon en del av min lilla bit. Dvs om våldtäkten. Då började även hon att gråta. Våldtäkten gör mig faktiskt inte, egentligen, alls mycket längre. Hon tycker att vi ska anmäla det. Jag tycker att det är onödigt. Frågan är om det juridisk sett går att räkna till våldtäkt, nästan inget "fit the profile" så att säga. Kanske inte det mest roliga sättet att spendera sin helg på men ja..

Ett tag kände jag bara för att sticka, typ ragga upp någon snubbe på nätet och fråga om han kunde plocka upp mig här och sen bara dra iväg några timmar. Sen fick jag god lust att flytta hemifrån. Men gjorde inget av det, speciellt flytta hemifrån kan bli lite svårt med kortvarsel. Lär ta ett tag att smälta det här men ja...
Eller bakgång? Haha nej, igår fredag samt idag lördag har jag chattat och även pratat, över internet, med min farsa. Det är lite koolt, lite läskigt. Jag tror bestämt att jag snackar engelska med någon form av brittisk dialekt/accent. Eller så blandar jag hej vilt mellan både amerikansk, skottsk, irländsk, brittisk, sydafrikansk och australiensisk i en och samma. Jag kan skylla på tvn. Jag är som jag alltid är, blyg. Så jag säger väl egentligen inte så väldigt mycket.

Ehm... Fortsätter med detta inlägg såhär 8 timmar senare. Inne på en ny dag. Vi chattade iaf till runt tre på natten - deras tid, enligt mina förmodligen felaktiga beräkningar. Jag suger på matte. Det är inget som jag ska ta mig för alls egentligen. Men i alla fall. Och nu har jag nog lyckats ställa in min mic så att de faktiskt kan höra vad jag säger. Fast jag pratar för lågt, tycker i alla fall mormor. Fast och andra sidan har jag inte så stor lust att sitta och skrika till datorn för att någon på andra sidan jordklotet ska kunna höra det. Dessutom på engelska. Som jag inte alls är bra på, egentligen. Tror jag i alla fall.

I dag (söndag) kommer mormor hit på kaffe, fast jag tänker då inte dricka något kaffe. Äckligare dricka får man nästan leta efter (fast whiskey är och andra sidan betydligt mer vidrigt). Men i alla fall under chattens gång så frågades det om min musiksmak och senare vad Infected Mushroom spelar för typ av musik. Vilka jag för övrigt nästan har tröttnat på helt, även om de fortfarande är härliga - på sitt sätt (samt heta). Men så började de, min pappa och hans polare Ian (som jag tycker låter som ett tjejnamn, fast det beror nog mkt på att jag vänder om namnet till Ina), de började iaf leta på youtube efter IM låtar och hittade massor, något som typ en timme senare eller ännu mer bara blev öronbedövande. Men de verkade uppskatta den typen av musik. Antar att det funkar rätt bra tillsammans med LSD eller vad det nu är för droger de tar.

Liksom det är lite halvt chockerande av en förälder, enligt mina svenska mått mätt. Hade man växt upp därborta hade man kanske, förmodligen haft andra åsikter. Jag är inte jätte mot droger alls, jag skulle nog tvärt om behöva lite själv. Fast jag pallar inte bli fast i något som jag inte kan kontrollera. Något som dessutom kostar en massa pengar och kan leda in i kriminalitet. Det är därför jag inte vill prova att dricka kaffe. Det är beroende framkallande, nu kanske det inte leder till kriminalitet men nära på. Dessutom höjer det blodtrycket vilket bör kunna leda till en för tidig död.

Men jag säger typ som jag och nuten har sagt innan. Man borde bli asgrym på att göra ex digital art och sen ser man till att bli hög som ett höghus och så sitter man och gör en massa skit tills ruset är över och sen när man vaknar upp igen så får man se på sina masterpieces förhoppningsvis.
Idag i skolan var det sista dagen på måleri vecka ett. Slutförde min kroki målning och modellen är nog glad att slippa stå i samma pose nästa vecka från 9 till 17. Min bild blev lätt fulast av alla och det säger jag inte för att jag skulle ha dåligt självförtroende eller något. Men den var faktiskt sämst av alla. Om man bara hade lite mer talang från övriga i klassen, bara lite lite från varje människa skulle jag bli bäst på att måla sådant här. I förrgår gick min bild på modellen från solbränd till "neger" till idag mer beige, brun rosa. Rosa tyckte jag inte alls passade in i bilden men båda lärarna vi hade idag tyckte att det blev strålande med det rosa. Den ena läraren sa typ (inte ordagrant) "OMG Jag älskar det benet" och den andra sa "Det benet måste bort" om samma ben förstås. Fick bli en kapning på foten och vadmusklerna också fast på båda benen. Det är nästan så att man skulle elda upp skiten men det kan nog bli läskiga effekter av att elda på både väggfärg och äggblablablatempra. Kemiska effekter då men ja...

Efter skolan kom jag hem bytte kläder fort och åkte igen. Det var skördefest på min förra skola och jag var bara tvungen att åka dit <3 Vi har planerat det hela över facebook i flera veckor innan och idag blev det alltså dags. Hade inte träffat någon av dem sedan början av juni i år. Det var kul att träffas men vemodigt sen när alla splittrades, igen. Men hur som helst så var det typ pumpa soppa till förrätt, rotfrukter i ugn + broccoli + bönor av ngt slag till varmrätt och morotskaka + äppelpaj och vaniljsås/kräm till efterrätt. Gott men jag har ätit godare, fast nu var det ju inte bara maten som drog... Gratis käk får jag hemma också. Björn(is) i folkmusikklassen hade på sig en allt för lång kilt som mer såg ut som en skottskrutig klänning, mycket underhållande klädsel. Folkmusikklassen spelade förstås, flera låtar, till slut fick även föredetta elever ifrån folkmusik klasserna som varit, vara med och spela. Fast var gång de hotade med att alla skulle dansa smet jag och Fimpen ut och rökte, inte för att jag röker men jag är det perfekta röksällskapet. Den 17 december är det julfest som vi bara måste gå på också. Har just tagit reda på att min nya skolas julfest nog är den 16 december - dvs jag får julfesta två dagar i rad. Skitbra!
I lördags bestämde jag mig för att åka till Tomelilla och införskaffa mer garn och dyligt. Och detta var vad jag kom hem med. Jag kan börja med att skriva att jag älskar erikshjälpen. Allt detta fick vi köpa för 50kr. Det är nästan så billigt att man vill skänka dem pengar för att de säljer saker så billigt! 2 påsar garn för 5kr st, 2 påsar tygremsor för 15kr st och 2 hundschampoon för 5kr vardera som normalt sett kostar över 200kr att köpa i djuraffären.

1

Denna grej (grytunderlägg) virkade jag under förra veckan på väg till och från skolan. Mina fingrar är ömma som fan. Känns som värsta könsorganen. Nej, men nästan typ som... Err jag har inget att jämföra med men ändå. Eller jo, typ som när man har bränt sig på ett ljus eller något. Ca tid 2 timmar.

2

Provade att virka i hushållsgarn eller snöre eller vad det heter. Det gick bra fram tills dess att jag glömde att förlänga och det blev en blomma av det hela istället för en platt platta som det annars ska bli. Får väl repa upp det och börja om från början eller något...

3
Igen och igen och igen och igen. I två veckor (8dagar) ska vi måla modell. Nudie tantis. Visst man lär sig väl och blir bättre och bättre på det men inte fan är det roligt och stå där och försöka få allting bra. Speciellt inte när folket runt omkring står och är världsbäst på att få till det. Tydligen ska vi även arbeta med samma bild eller i alla fall samma pose hela veckan ut. Alltså ända till på torsdag. Känns väl sådär kul. Speciellt med tanke på att min bild failar big time.

På tal om att faila så failade jag idag när jag skulle koka ett ägg till hamstrarna. I och för sig var det som gjort för att faila. Jag gick på toa och borstade tänderna medan vattnet med ägget kokade. När jag kom in i köket igen hade ägget äggploderat typ såg jätte muffigt ut. Typ som en regular överkokning men med äggsmet inmojsat i skummet. Jag + Matlagning = Ostabilt.

Har satt ut en annons på Bella nu, hamstermamman. Förhoppningsvis är det i alla fall någon som vill ha henne. Jag har lessnat på hennes bus och upptåg. Mina andra två vuxna hamstrar gör aldrig något sådant. Och den bebisen som jag ska spara ser inte heller ut att vara en som hittar på en massa konstigheter hela tiden. Pojkarna sitter i en bur med spån, något som de hittills i sitt liv har fått slippa. Men nu rultar de omkring i spånet och spånet fastnar i pälsen som flugor dras till bajs. Så de är typ mina spånskallar.

Har kommit fram till vad jag kom fram till redan innan när jag köpte Hilma. Hon var i en bur med en mycket mindre unge och de i djuraffären påstod att hon var typ 6 veckor. BULLSHIT! Hon var större än Bella är nu och är fortfarande så stor. Ungen i affären var ungefär lika stor som Bellas ungar är nu. Så förmodligen var Hilma ungens morsa eller något. Tur att jag inte köper djuraffärs djur för att avla på dem för det hade kunnat gå illa i Hilmas fall om någon köpt henne för avel.
Err.. Har kommit fram till att även om jag inte förstår vitsen med facebook är sidan rätt okej ändå. Det är liksom sidan alla hänger på. Eller ja. Min pappas polare och nu även han själv. Jag förstår fortfarande inte själva meningen med hela sidan. Liksom... Vad som är sååå mycket mer speciellt med den i jämförelse med typ lunarstorm, förutom att man inte kan integrera med främlingar hur som helst på samma sätt. Och så kan man bygga upp egna grejer som andra kan pyssla med. Men utöver det ser jag det som ett helt vanligt comunity. Jag tror dock att vi svenskar har blivit lite väl bortskämda med olika communitys. Amerikanare och så vidare verkar bara ha haft typ 5 stora comunitys och typ inga alls mindre i flera år. Själv har jag hittat flera hundra (nåja omkring 50) svenska communitys (helt sjukt att ingen någonsin tänkt på att göra ett comunity på engelska, det skulle ge mycket mer aktivitet). Nåja apropå facebook och deras applikationer. En av dem (Owned!/Save the planet) har en massa spel som jag fördriver delar av min tid med.

Det känns till exempel bättre att logga in och spela där än att logga in på PB eller S.s när man är i skolan, som är ganska nördstämplande sidor. I alla fall så spelar man och när man vinner eller failar så omvandlas ens poäng till pengar som man samlar ihop och skänker bort till välgörande ändamål och får något för det. Förmodligen sker inget av det i verkligheten. Men wtf det är underhållande. Så jag har ett uppdrag (på uppdrag av mig själv) att spela ihop lite mer än 1.9 milj så fort som möjligt. Köper typ världens dyraste kondomer för spelpengarna (1st = 1,950,000). Hade också varit kul att ta sig in på någon av highscore listorna. Är nära att platsa i slutet på några av dem redan.

Aja nog om det. Det var pissdåligt väder i går morse så jag vägrade gå till den tidiga bussen, den jag brukar ta. Två timmar senare skulle jag ta nästa buss men då var vädret om möjligt ännu mer pissdåligt. Gick i alla fall iväg. Till fel busshållplats för att jag trodde att den vägen gick snabbare när man gick (för min cykel står vid den vanliga hållplatsen). Jag hade fel. Eller rätt på sätt och vis men fel ändå. Problemet med den feliga busshållplatsen är att den man stiger av vid är närmare oss än vad den man kliver på är. Det skiljer 30-40 meter mellan dem. Jag var lite sent ute för jag var tvungen att fixa en massa i sista sekund. Hann inte ens stänga av musiken på datorn. Tog mitt paraply, mina halvtrasiga skor (hål i sulan), jacka och ryggsäck. Vägen dit var väl okej, gick på vägen för en gångsskull, tar lite längre tid men man slipper bli blöt om fötterna. När jag kom upp till Bobcats gård så såg jag hur långt till busshålplatsen det verkligen var. Traskade dit och när jag var 30-40 meter från busshållplatsen så kör bussen förbi i hisklig fart. Tack så jävla mycket lilla busschafför hoppas du brinner i helvetet en väldigt lång tid. Allt detta medan jag stod/gick mellan två stora öppna fält utan skydd åt något håll mitt under en klass 1 storm med ett paraply som blåste sönder. Metallen vek sig typ i det. Det var bara att gå hem igen i regnet. Sjukanmälde mig där på plats (undrar om det hördes något för blåsten och regnet?). Vägen hem kändes sjukt lång även om jag genade igenom gräset. När paraplyet var för hårt åtgånget bara blundade jag för regnet och gick på måfå. Med fuktiga fötter och helt sjukt jävla blöt. När jag kom hem kunde jag nästan vrida ur vattnet ur kläderna. Gick runt och gastade om kukar typ "kuk kuk kuk kuk" i brist på annat samt förbannade busschaffisen. Blev en dag delvis vid datorn delvis sovandes i fältsängen som av någon anledning fortfarande står kvar i vardagsrummet efter i helgen (den som var).

Idag var det dags för ungarna att könsfördelas, tänk att de redan är fyra veckor gamla! Redo att flytta. Borde annonsera mera. Det var svårt att se men blev lättare och lättare, mamma hjälpte till. Hon kan ta upp dem bättre än vad jag klarar av att göra. (Kan det ha något att göra med handstorlek?). Anyway det slutade i fyra hanar (2 bruna, 1 vitgul och 1 svart) och sex honor (1 svart, 1 gulbrun, 4 bruna).

bebbar
Skrev följande inatt (på facebook) när jag inte kunde sova och behövde skriva fastän blogg.se var nedstängt för renovering. orkade inte korrekturläsa det eller vad det heter då och inte nu heller. inte heller översätta skiten till svenska.

Is or can be quite funny sometimes. Also to travel with it. There is allways alots of strange people, and Im probobly strange for them aswell. But anyways. Yesterday I saw a couple that was very, very strange looking. The woman looked like an asian but had pale skin was blond and had blue eyes. The man was just pretty normal looking. But they had one thing in common - the thing I found was strange / funny. None of them had cheekbones in their face, well atleast not 'visible' to the human eye. They had a son, about 1 year old. Blond, blue eyes and of course - without cheekbones. They looked like a flock of mandarills or perhaps the scream mask (without the mouth) is a better discription.

My fingers hurt, esecially one of my thumbs. Im crochet pot-holders with strips of fabric which is very rough and hard to work with. Mom had one of her friends visiting this holiday. Her friend thought I should crochet these pot-holders and sell. So Im crochet this new pot-holder to see how long time it will takes to do it. At the moment have I worked in about 1 hour and its smaller than the one in the picture.
grytunderlägg

Im writing this in the middle of the night. I can't sleep. Its raining and cold air haul into the house (which is over 100 years old). I cannot sleep even if im tired. And it sucks. But I have to go and try to sleep one again. Im supposed to wake up in about 3 hours. And go to school within 5 hours. And be in school for six hours.