Jag känner en stark ORKA känsla just nu. Det är SÅ mycket saker som jag MÅSTE göra nu.
1. Måla klart alla mina tavlor
2. Samla ihop material som ska ställas ut
3. Rama in och skapa fästanordningar till alla bilder som ska ställas ut
4. Bygga fler ramar
5. Tillverka något att ställa utanför huset
6. Gå på pressvisningen till en annan utställning
7. Skriva recenssion om den och skicka till Österlen 360°
8. Hänga upp affisher i affärerna i de byar som ligger nära mig

Det ska vara klart innan den här veckan är slut.
Sen:
9. Bygga upp utställningen
10. Gå på ytterligre en pressvisning
11. Skriva ytterligare en recenssion och skicka till samma ställe som innan
12. Bestämma priser (till saker som ingen ändå kommer vilja köpa :P)

Sen vet jag faktiskt inte mer vad som står på schemat förutom att man måste vakta utställningen också. Men det finns inte några lediga vaktningsplatser verkar det som. Kanske skönt det jag vet inte. Men det hade varit kul att se om det kom någon. Och sen när det är klart ska vi ha grafikkurs och sen kommer "bonusen" 13. Göra stilleben av ovanliga tulpansorter som ska ställas ut på någon tulpanutställning i maj eller något.

Typ magsår.
Djuraffärsdjur som föds upp hos grossister vars enda inkomst är att föda upp kaniner, marsvin, råttor, möss, gerbiler, hamstrar, fiskar, finkar, undulater och andra fåglar, reptiler och andra djur som man kan ha som husdjur. Många, men inte alla, djuraffärer köper djur från grossister. Grossist priset för marsvinsungar brukar vara runt 30-50kr (är de inte värda mer?!) priset som kunden får betala är 100-300kr beroende på vart i Sverige affären ligger. Eftersom de är så billiga så måste grossisterna föda upp kopiösa mängder djur för att överleva.

http://www.youtube.com/watch?v=UndW7_Gc_kM (varning känsliga tittare)
Den videon visar en grossist av råttor i USA, man behöver inte kunna engelska för att förstå att detta är djurplågeri. Det ser säkert inte ut så här illa hos svenska grossister. Men de djurlagar som gäller för oss andra verkar inte gälla hos grossister. Har sett folk på olika forum som har besökt och/eller jobbat hos (svenska) grossister - som föder upp djur till djuraffärer. Och deras berättelser därifrån är hjärtskärande.

Grossister bryr sig inte om hur djuren har det eller om deras avelsdjur kommer vara friska tills de dör av hög ålder. Så länge det finns pengar med i bilden. Grossistuppfödda djur är uppfödda under stress från både deras mamma, burgrannar, miljö och sen i ung ålder masstransport ibland tvärs över hela Sverige. Grossistdjur födda i Skåne skickas till Jämtland ibland är de inte ens redo att lämna sin mamma. Dör på vägen till djuraffären eller kort efter ankomsten.


Nomi som inte är uppfödd av grossister

Jag har själv köpt ett sådant djur, eller två egentligen. Mina första marsvin köpte jag när de var alldeles för små. Men det kunde inte jag veta då. Den ena dog efter bara ett dygn. Den andra överlevde.

Vissa djur som är köttätare så som råttor och hamstrar äter ibland upp sina burkamrater i de transporter som de skickas i. Du som kund kan omöjligen veta om ditt lilla djur har ätit upp ett av sina syskon innan den blev din. Detta sker av stress, stress över att lämna sin mamma, buntas ihop i en liten transportbur och sen resa i många timmar.

Grossister kan omöjligen hålla koll på vad för friska resp. sjuka linjer de har i sin ägo. Vissa djur är hårt drabbade av genetiska sjukdomar som med största sannolikhet kommer döda djuret i förtid. Råttor och möss får lätt tumörer som växer sig stora på bara några dagar. När seriösa uppfödare får cancer drabbade djur i en linje tas alla djur som är besläktade med sjuklingen bort ur avel så att inte fler ska drabbas och hindra det från att sprida sig. Det kommer aldrig ske hos en grossist som har kanske 20000 djur om inte ännu fler.

För grossister måste ha kopiösa mängder av djur för att få allt att gå runt. Marsvin får 1-3 ungar vanligen ibland upp till och med 6 även om det händer sällan. Dödligheten på marsvinshonor som används i avel är väldigt stor. Så för att få fram 100 marsvinsungar på en månad krävs det att de har åtminstone 50 marsvinshonor som får ungar. Men sen måste det finnas åtminstone 50 marsvinshonor som är dräktiga i månad 2 och 50 marsvinshonor som går med hane / är dräktiga i månad 1 (för marsvin är dräktiga 2 månader). Sen måste det vara 50 honor som går med ungar som inte är redo att säljas ännu. Summa: 200st marsvinshonor och sen tillkommer marsvinshanar fast där är antalet inte lika högt förstås.


Hilma är inte uppfödd hos grossist - hävdade djuraffären.


Inavelsgraden på dessa djur lär vara tämligen stor, för att hålla ordning på vem som är släkt med vem när man har så många djur är nog inte att tänka på. Som köpare av grossistdjur bör man inte para sina djur med andra grossistdjur eftersom de faktiskt kan vara syskon även om de är köpta i olika delar av landet. Nu bör man kanske inte avla med sådana djur alls men det är en annan femma.


Vad ska man göra om man ogillar detta då? Man kan ju börja med att fråga djuraffären först vartifrån djuren är kommer ifrån innan man köper något. "Rädda" inte djur ifrån djuraffärer, det skapar efterfrågan så "räddar" du ett djur kommer 10 till att "lida" lika mycket om bara någon vecka i samma djuraffär. Bättre då att djuraffären får sitta där med osålda djur månad ut och månad in. Vissa djuraffärer gör sig ju av med osålda djur, men det borde vittna om hur jävla värdelösa de egentligen är. Bäst är det att inte köpa djur i djuraffär alls, det finns massa osålda djur på blocket just nu 1282 annonser om kaniner och gnagare, första sidan över hela sverige visar ca 76 djur till salu och det är ändå bara 50 st annonser. Om man antog att alla 25 sidor+32 annonser alla innehöll 76 djur som var till salu per sida (förmodligen är det fler djur än så i ett genomsnitts antal) så skulle det vara nästan 2000 stycken djur som alla behöver ett nytt hem.
Igår gick hela skolan ut och ligistade sig i staden/byn där skolan ligger. På dagtid då. Lite kul när folk tittar undrande, skapar trafikstockning och bara står och stirrar som ett frågetecken. Vi har snickrat ramar och spraymålat dessa rosa. Dessa rosa ramar hängs upp i träd, på staket, i skyltar och dylikt. En i min klass klättrade upp några meter i ett träd och hängde upp två stora ramar. En tant nere på gatan ställde sig och kollade mitt i vägen och stoppade upp två bilar som skulle köra in just där hon stod. Tidigare hängde vi upp en ram i en skylt och då stod en liten gubbe med sin mellanschnauzer en bit bort och fånstirrade. Det var lite kul.

Och GAH! Bara 16 dagar kvar tills påskutställningen börjar. O.O
Känns som flera veckor sedan jag skrev här sist, även om det bara var 3 dagar sedan. Har varit hemma sjuk idag, mentalahälsan är okej men övrig hälsa känns bottenlöst dålig. Ska försöka gå till skolan i morgon dock. Har en idé som kommer att misslyckas. Blåste så jävla mycket i natt. Trodde att ett plan störtat flera gånger i närheten. Faktum är att flera plan hade störtat i natt. Men ett i usa och ett i typ irak eller något. Har börjat fotografera, inte sånt som jag brukar fotografera utan annat. Typ onödiga saker men ändå inte. Eller jo det är väl fortfarande onödiga saker men ja, försöker framhäva det på ett annat sätt.
uglycute

Min mormor tycker att jag ser ut som en billig slampa... Och på samma gång "vacker".
Gränsen mellan hat och kärlek är hårfin.

Dessa två element plus ett till är de enda som möjligen hade kunnat falla under kategorin 'vacker'.
Rent exteriörsmässigt.
fff

Att känna sig värdelös men på samma gång ha en tight deadline
I natt drömde jag att jag anmälde mig att ställa upp på hästhoppningstävling - utan att ha en häst att rida på. Det spöregnade när det skulle vara hopptävling och tävlingsbanan var ungefär en tredjedels paddock. Den låg nere vid en å så att marken var alldeles lerig och vatten stod högt på banan. Jag stod uppflugen på en balkong eller liknande med min kamera med teleobjektivet på i högsta hugg. In på banan rider en häst. Hästens ägare eller så frågar mig om vad jag tror att hennes häst är för ras. Jag nämner att jag är oduglig till sådant gissande men försöker ändå gissa på Welsh och något mer. Men när jag chansar på det klagar en tant högljutt om det. Sen föreslår jag att det är en Morgan häst varpå hästägaren säger Missouri Fox Trotter eller likn.

Sen drömde jag att jag var i skolan, var stressad för jag ville hem. Frågade rektorn om jag fick kolla en sak snabbt på hennes dator. Skanetrafiken. Men hennes rektorsrum var skitmycket större, man skrev på datorn, fick upp rätt sida och de rätta inställningarna men texten syntes en meter bort eller mer. Sen kom jag på att jag inte hade några pengar så jag kunde i alla fall inte komma hem (eftersom mitt busskort är slut på pengar).

Sen var jag på lantan med det gamla gänget <3 Jag skar mig på två ställen på handen av någon konstig anledning. Gick för att hämta plåster. När jag hade fått mina plåster satt plåstret för munnen istället för de två ställen på handen...

Sen vaknade jag och insåg att jag sovit typ 1.5 timme för länge.
Vaknade i natt vid 3 tiden. Sov i soffan med tv:n på. Gick upp och borstade tänderna. Gick tillbaka till soffan "bara för att titta på tv lite grann" och sen gå och lägga sig. Bah! Vaknade igen vid 6 tiden när mamma gick upp. Kollade på The Voice på femman tills det tog slut vid nio. Satt lite vid datorn och väntade ut tiden. Vid 10 ringde jag till mormor.

Strax efter 11 kom hon hit och hämtade mig, sen åkte vi till Komstad eller vad det hette och köpte skor, jag fick ett par limegröna walking skor från Bagera eller liknande. Kläder är inte mitt stora intresse om man säger så. Efteråt åkte vi fel en massa gånger men vi hade i alla fall ett mål. Äta lunch på Ingelstad Kalkon. Och det gjorde vi trots felåkningar. "Kalonbiff med klyftpotatis och bearnaisesås". Gott, gott, gott och framförallt mättande.

Efteråt köpte hon ett kalkonlår till oss (mig och mamma) att ha i kväll. Kalkoner är verkligen stora djur. Ett under att de inte används mer som slaktdjur än de gör. Där tog väl min ekonomiska snyltning av mormor slut. Men hon åkte till Tomelilla och tänkade bilen. Väl inne i Tomelilla får jag syn på en av de som jag har haft sex med vid något tillfälle. Han såg fulare ut än jag minns honom. Just nu med böglångt hår. Slaker typen. Sådana som man dör lite inombords när man ser på.

Sen åkte vi hem igen eller hon lämnade av mig här hemma för några minuter sen. Skorna gick nog på åtminstone 450kr, maten vi åt 95kr/st och kalkonlåret gick nog på runt 50kr. Bränna pengar alltså - dock inte mina pengar. Jag trivs med att vara bortskämd!
Har jobbat uppskattningsvis 10 timmar med sidan nu idag/inatt. Gjorde precis klart sidan som jag hållit med på dessa 10 timmar. När jag inser att jag har glömt (förträngt?) en del. Jag känner just nu ett JÄTTESTORT hat mot Photofiltre. Och ett litet jättestort hat mot GIMP (som inte vill fungera). De två delarna behövs på min sida. Jag är inte trött men jag känner mig som en zombie. Stel och ganska uttråkad. Men det är ju för den goda sakens skull jag gör det. Fast... Det hade varit trevligt om man fick något för det. Gah.

När allt är klart, börjar nästa stora grej. Just nu, när den ännu inte är klar är det nästan 300 bilder. Alla ska upp och adresserna till bilderna ska bytas ut. Jag kommer vara mer död än levande när det här är klart. Men sen. Sen slipper jag svara på dumma frågor från ännu dummare människor. Gah. Jag blir bitter.
Var i Malmö igår på trädgårdsmässa. Käkade röda och (och några gula) lila chips och delar av en laktrisrem. Såg och fotograferade Johnny och Mattias från Roomservice (som uppträdde live). Köpte tre typ plantor med Lupiner, ett schampo, flytande tvål (vilket jag egentligen inte gillar, men doften på tvålen är kärlek). Och kanske något mer jag vet inte.

I övrigt är jag rättså bedövad. Hade igår arbetat ungefär 21 timmar med uppgraderingen av hemsidan. Nu har jag jobbat med det i 6 timmar nonstop. Känner mig jävligt mör i huvudet. Men nu är i alla fall en hel radda med grejer klar. Är ganska off rent socialt när jag håller på med sådant här.
Mitt sportlov spenderas med vaken tid på natten och sovandes på dagen. Jag har inte drömt så mkt som jag kommit ihåg i efterhand på jättte länge som nu. I dag drömde jag att jag åkte till skolan och tryckte på tyg, åt godis med ant och upptäckte att det var sportlov och undrade vad jag gjorde där. Övriga dagar har jag drömt om slott, kanelbullar och annat ganska random saker.

Igår natt när alla hade gått och lagt sig av de som jag försökte få tag på, började jag göra om min ena hemsida. Bara i datorn då, själva materialet är inte utlagt ännu. Jag omstrukturerar hela skiten. Det tror jag behövs för att lyckas. Ska se om jag orkar fortsätta med det senare hade varit grymt att bygga om hela sidan i datorn och sen bara radera den riktiga sidan bara bort, bort, bort och sen lägga upp den nya och göra det från scratch. Men jag kommer nog aldrig orka, sidan består av drygt 120 olika sidor. Massa material som behöver skrivas om och så vidare.