Igår var jag ytterst busig. Vi var iväg till Ystad eftersom att mamma skulle till vårdcentralen. I samma veva ville jag in i en djuraffär för att se om det fanns något kul till Krut. Så sagt och gjort så åkte vi dit. Det fanns förvisso mycket kul att titta på i djuraffären. Som det alltid är i djuraffärer. (De enda två affärstyperna som jag verkligen gillar är djuraffärer och byggvaruhus). Djurhållningen i djuraffären var i alla fall ganska dålig. De hade fåglar och smådjur ihop. Någon fågel satt ensam, andra såg nästan sjuka ut.

Kanin, marsvin, marsvin i burar försig. Marsvin är flockdjur och det är mot lagen att hålla dem ensamma. Och så guldhamstrar. Två satt ihop - guldhamstrar dödar varandra om de bor ihop. Bad om att få titta på dem och deras hus lyftes bort. Två trötta små ansikten tittar fram. En mörk viltfärgad (nf umb) och en vit/brun fläckig. Tog inte lång tid förrän både jag och mamma blev kär i en av dem, den fläckiga. Och sagt och gjort så köptes den. Nu funderar jag på namn. Antingen ska hon heta Garnet eller Hilma.

Djuraffärsmänniskan påstod att hon var 6 veckor gammal - och jag tror på det lika mycket som jag tror på tomten. Hon är nämligen nästan dubbelt så stor som min 8månaders hane Krut. Nu när hon vaknar ska jag försöka ta upp henne och kolla vad hon egentligen har för färg. Hon har fått flytta in i buren som jag för 11år sedan köpte åt min första guldhamster Cirkus. Lite nostalgia trip back. Dessutom. Är hon antingen bara fet, eller så är hon dräktig också.

image24
Drömde att jag satt i en datasal. Där satt en grupp andra människor. Och sen kom djävulen in. Några gick därifrån. Jag stannade kvar med övriga. Han pladdrade om något som han ville ha gjort på datorn. Sen började han förhöra oss på diverse olika svåra ord. "Hur stavar man till rektor på engelska?" och sådana saker. För att besservissra sig. Sen var det som om drömmen flyttade sig till en utflykt eller fest eller något. Mamma och jag diskuterade om bilen och hur den såg ut nu. Sen var det tillbaka till datasalen eller i allafall den gruppen av människor, kanske några färre som var i ett större akvarium. Vi skulle förgöra en ond människa som skulle gå på en marsvinsägarträff. Så vi tog tag i en haj som var liten och knubbig och inte alls avlång och strömmlinje formad som hajar och övriga fiskar egentligen är. I alla fall sköts den hajen ut ur akvariumet i en båge som sen skulle träffa henne, den onda. Vi satt där och kontrollerade hajsens riktning och så. Så var det tillbaka på den där utflykten igen. Vi skulle också till den där marsvinsträffen. Sen var det två hundar med också dock inte mina.

Men sen vaknade jag.
Igår, eller senaste gången jag sov. Drömde jag något riktigt underligt.
Det var som på en båt eller ett hus i flera våningar. En större samling barn i åldrarna ca 8-14 bodde, jobbade lr så där. De arbetade med att göra barn. Inte som i knulla. Utan typ ta dit en unge avliva den och göra en exakt kopia av den i metal. Som ett robot barn. En grupp hann de inte göra något med, de var ju förstås mer mänskliga än resten. Bottenvåningen/skråvet började vattenfyllas så de flydde upp på nästa våning. Och sen nästa våning igen. Sen fick de ett spädbarn i en korg eller så. Spädbarnet var Jesus och de stoppade in honom i ett skåp. För hade de tagit hand om honom hade hela deras hus invarderats av gigantiska spindlar som hade försökt döda dem. Men de visste inte om ifall att de inte tog hand om Jesus om spindlarna skulle komma ändå. Men om de gjorde det skulle de döda varenda en.
Slötittade en stund på Hjärnkontoret (barnprogram) för någon dag sedan. Det handlade om varför man drömmer mardrömmar. Och en av experterna sa att den vanligt återkommande mardrömmen är när man blir jagad. Som ett minne av den tid när vi behövde vara bra på att fly undan rovdjur och sådant. I alla fall så har jag en sådan återkommande "mardröm". Egentligen, alltså. Egentligen, är den rätt harmonisk, om det inte hade vart så att man blir en mumsbit om man snubblar, snavar, stannar eller hamnar i en återvändsgränd.

Jag blir jagad av en Tyrannusarus Rex i sömnen. Det är alltid i natursköna landskap, hela dröm miljön är ljus och sommrig, jämt.  Och det  torde egentligen betyda att det inte är en mardröm. Dock väldigt otäckt att bli jagad av ett sådant djur. Och det är alltid runt något som man jagas. Typ som i denna drömmen runt en damm, i den förra drömmen var det runt i ett skogsområde.
En annan fundering som jag har haft är om man skulle förbjuda (i lagen) under några år att djuraffärer säljer levande djur. Eller i alla fall pälsdjur. Fiskar och sådant är kanske lite mycket begärt att man ska få från uppfödare aka odlare. Men tänk om man inte kunde köpa en kaninunge i djuraffären utan fick vända sig till en uppfödare. Det skulle bli bättre tror jag.

Då skulle man antagligen få kaninen med stamtavla, man skulle få se dess föräldrar - i alla fall morsan. Hade man tur skulle man få den vaccinerad. Om man skulle av någon anledning inte kunna ha kvar den skulle uppfödaren säkert ställa upp på att ta tillbaka den. Hur ofta är det som det sker när man köpt en kanin i djuraffären på en skala? Visst de tar in djur ibland men så ofta som det skulle behövas? Djuraffärer har ju ändå bara djuren mest för att dra folk, barn och deras föräldrar. Djuraffärer är ju barnmagneter rakt igenom. Inte kan de tjäna så mycket på att sälja djur heller. Så det hade vart en genialisk 'lag'! De kan göra det som många är bäst på, att sälja prylar. Istället för att leka experter och ge tips och råd om djur som de inte kan hantera.

Djurgrossister skulle sluta massproducera djur med dåliga gener. Djur skulle slippa dö i förtid i djurtransporterna från grossisten till djuraffären. Stressade djur skulle inte äta upp sina syskon och ungarna skulle inte skiljas från mamman för tidigt. Djuren skulle tjänat på det mest. Och djuren som säljs på blocket och sådant skulle få hem snabbare förmodligen. Visst folk hade själv försökt föda upp men då skulle man väl få annordna kurser i de olika djurslagen eller något. Något som borde finnas redan nu.
Jag har tänkt lite. Eller okej mycket. Som en tankekedja med lite OT här och där.

1. Långhårskillar är hett - typ alla man ser är upptagna.
- Varför skaffar inte fler killar långt hår?
2. Typ alla lhrs killar gillar analsex.
- Varför är det så?
3. Typ alla killar med väldigt stor kuk gillar analsex.
- Varför? (fast det kan jag faktiskt svaret på själv tror jag)
4. Killar med mindre kuk brukar förkärleka oralsex.
- Varför?

Det är vad jag kommit på hittills. Det mesta stämmer faktiskt.
Drabbats av påsklov, det inns inget att göra. Jag överväger att göra om mina hemsidor. Från och till snöar det (som nu). Snö är iof helt okej, sådant gillar vi. För att fördriva tiden pluggar jag engelska. Svinkul, not. Men gör jag det + lite till så kommer jag bli klar med engelska A rätt snart. Men pallar inte riktigt ta tag i skiten. Sover alldeles för länge på nätterna eller ja, sover på dagen är vaken på natten typ.

Redigerar foton när jag pallar starta photoshop. Det går rätt bra, men jag vet inte vad jag ska använda bilderna till...
image23

Jag vill ha mer godis att fotografera, men utbudet på godis här är svindåligt. De borde skämmas! Och så vill jag att det ska snöa så att jag kan få fotografera några vinterbilder i år.

Drömde någon natt att jag träffade någon som jag chattat med på stan, hälsade på honom, tog en stund innan han kände igen mig. Sen gick vi hem till förmodligen honom och hånglade. Lite lol på det. Men ja.
Idag i skolan var det en specialdag utöver det vanliga. Vi har en hord av ryska universitet(?)'s studenter på skolan just nu. [De är verkligen stereotypryssar]. Hela idag handlade om Ryssland typ. Först var det föreläsning om vad Eurasia linjen gjort när de var i S:t Petersburg under några val (politik). Och deras slutliga åsikt om det hela. Det gick väl bra att lyssna på. Lite tradigt bara men helt okej.

Sen var det förmiddagsfika. Vi fick ryska plättar med tillbehör så som; rå lök, yogurt/creme fresh, ost och sylt. Sylten kändes lite malplacerad med allt det andra men det var väl för oss ickeryssar/übersvenska. Provade faktiskt en sådan där plätt med yogurt, ost och lök på. Även om jag inte gillar varken rålök eller ost.

Sen började det igen, denna gången var det en man som var fd. politiker och fd. militär i Tjetjenien. Vi hamnade i världens inferno av åsikter. Ryssland och Tjetjenien verkar hata varandra mer än nödvändigt. Han vs. 40 ryska studenter + övriga åhörare. Lyssnade knappt på debatten men det blev oerhört utdraget i slutet. Med alla som ville säga sin åsikt. Det "roligaste" var en person som vi inte har någon aning om vem han var, gissningsvis någon svensk komunalpolitiker med för mycket åsikter. Han harklade sig att svaret som föreläsaren gav på en fråga var för långt, när han själv skulle fråga en sak frågade han ingenting utan drog sin åsikt på 2000 sidor typ. När en i min klass försökte fotografera honom blev han skit sur. De ryska studenterna såg ut att antingen gråta eller darra av agression mot slutet av det hela när de frågade sina frågor/gjorde sina påhopp/drog sina egna kommentarer.

Tycker lite synd om föreläsaren som blev så sjukt påhoppad av massa folk som sket i vad han sa och bara körde sitt egna race mot honom. Han sa typ att han hade vart ex. officer men aldrig under sin tid dödat ett barn, en kvinna eller en gammal människa. Då ställde någon av ryssarna sig upp och typ gnällde att det han sagt fick ryssarna att framstå som tyranner och att tjetjenerna hade mördat en massa folk. (Han sa ju bara vad HAN inte hade gjort, de sa vad ANDRA tjetjenier gjort). Liksom de är personer, inte kloner...

Efter det var det i alla fall lunch och jag fixade så vi hade teckning sista lekionen. Det var ett 2-3 timmar långt föredrag om kommunismen också men pallade inte medverka bytte skiten mot teckning istället.
Har skrivit om detta innan men HUR? Hur varierar man skrift språket i vardags "talet"? Som ex.
Vad gör du?
- stickar, du då?
- tar livet av mig, själv då?
och så vidare. Finns inte så jätte många andra varianter på det. Man frågar något, oftast svarar den andra med "ingenting" för folk gör verkligen ingenting, i alla fall inget som är värt att nämna. Tråkigt, är vad det är.

Vi såg en film på svenskan idag, en av skådespelarna i filmen är samma lilla människa som han som spelar Willson i House. Så det var det enda jag kunde tänka på. Så undertiden filmen pågick satt jag och spelade spel på mobilen och ritade små söta fantasidjur. De blev faktiskt jävligt bra, dock helt utan framben för jag suger på att rita ben över hela taget. Ska photoshoppa dem senare när jag inte har lika mkt att göra i ps som jag har nu (lägger det på hög och låtsas att högen inte finns).

Jag är nog dömd att misslyckas förresten. Hittade mammas CV idag, eller ja det ligger här vid datorn/i skrivaren. Svårt att missa. Funderade på hur mitt egna CV skulle se ut. Det skulle täcka ett helt jävla papper typ, och jag har inte jobbat en dag i mitt liv ännu. Höm höm. Eller alltså olika antal grundskolor som jag gått i skulle täcka pappret så ja. Men det, att jag varit dömd att misslyckas har jag vetat länge. (Egentligen borde jag ta livet av mig).
En historia jag skrivit på engelskan... Rättade den idag. Vill gärna ha den till senare tillfälle så jag sparar den här. Dessutom är den helt okey. Har lyssnat på Epica - Chasing The Dragon när jag skrev den så ja...




Chasing the Dragon

The village was on fire, every single house was on fire. People were running around screaming, many had died, many were walking on the road of death. Crushed by this monster only a few could survive attacks like those. My family was gone to the valley of death already and leaving me behind. I ran to the forest and was staying there till nightfall when all houses were just piles of ashes. The other survivors buried the dead and had already started to rebuild the village. "There is nothing we can do about it, let nature do what it want to do, just try to accept the consequences" Said the oldest man who was supposed to be the wisest of the survivors. But I couldn't accept the loss of my family because of those monsters. Especially not accept the loss of my sister who probably had been eaten by the dragon. I was crying for weeks before I got the idea that would change my whole life forever. I was going to chase the dragon. And when I found it, he would be just a memory.

I didn't tell my plan to anyone but I started immediately to prepare myself for the mission. I started to work for the smith and learned a lot about metal. When my duty was over I hammerd myself a sword and armour. I bought strong and thick skin and sewed clothes of it to wear under the armour. With the money that I had earned when I was working I bought a horse the fastest and strongest horse in the country! One early morning we started our journey, my horse and I. Almost a year had passed since the attack. I didn't know which direction I should ride in, but I followed my feelings. When I was riding I always talked with my horse, we became good friends even if he couldn't speak my language. The surroundings were changing from meadows to deciduous forest to coniferous forest and from coniferous forest to a barren stone landscape. We were riding upwards, up, up, up on a mountain. It was getting colder and colder.


It was late in the afternoon; I was looking for a place to rest for the night. It seemed to be impossible to find a safe place for the night in this area. I sat down from my horse and led it through a narrow passage, on the right side of us there was a hole or maybe a cave. I walked into it and yes, it was a cave. Exactly what I was looking for! The entrance was even narrower than the passage but when we both were inside the cave it was big enough for us both. I fell asleep, my horse stood next to me, I could hear his breath and it made me calmer. When I woke up in the morning he was gone. And there was no sign of him anywhere. When I realized that he was gone I became very afraid and started to cry. He was the only chance for me to get revenge for my killed family; he was my only friend in this part of the world, the only one I really could trust.


A weak neigh reached my ears from the inside of the cave. I guessed that this cave was bigger than I first thought it was. I followed the neigh and after a while I found my horse. To my big relief he was completely okay. He had found water and stood drinking. I was just happy to see him alive. After a while even I was drinking the water, I could just never know when I could find water again. A nasty smell of rotten flesh reached my nose and when I listened for noises I heard something that I had never heard before. It sounded like it came from far away... I bound my horse next to the water and climbed up through the walls of the cave. I found just what I was looking for. Our cave had just been a slot in a cave that was bigger than any cave that I had seen in my entire life before this. The smell was stronger here and I almost felt that I wasn't alone. A few meters away I saw some silhouettes; I walked closer and found a nest of enormous eggs. They were bigger than me!


I climbed back to my own cave so that I could think about what I should do next in a space where I didn't have to be afraid all the time. There I also had my one and only friend. I sat on a stone thinking for hours. The dragon came home to its cave. I was still just sitting there thinking. Then I got an idea how I would get rid of the dragon. It was night and dark, I liked it and it was a part of the plan. I led my horse out at the same way we came in a day before. Tried to be as quiet as possible. We rode up to the top of the mountain there I ran around lifting stones. It was dawn when I was ready to start. I walked into the cage from the main entrance, my horse stood in the "door". I walked up to the dragon and cut it with my sword in the head right in the middle of its eyes. It screamed, I ran out of the cave. The dragon was a few meters away, it was just where I wanted it to be. I jumped up on the back of my horse and pulled in a rope which made all stone from the top of the mountain fall down on the dragon. It was chanceless! It died directly and the victory was mine, only mine.


Before I left the mountain I cut a hole in every egg in the nest and was making sure that a new generation of dragons was impossible. When I was satisfied with my piece of work I rode home again and lived happily ever after.

Err vaknade just, vet inte när jag gick och la mig riktigt men det var ett bra tag sedan.. Klockan är snart 5 på morgonen nämligen. Något av CSI Miami blev det inte sett...

Drömde först en sexdröm, vilket är ovanligt för det brukar jag inte göra. Det var bara könen som visades. Rätt trevligt. Fast jag visse i drömmen hela tiden att det var majkillen. Dock var det en längre kuk än han hade så jag vet inte. Det var iaf trevligare än det sexet vi hade då.

Nästa dröm var jag och förmodligen min familj samt morsans pojkväns 95åriga mamma på en båt typ size gotlandsfärja. Havet var vilt och vågorna var högre än båten ibland. Jag sprang runt och fotograferade. Sen kom den 95åriga bort men hittades sen i sin hytt som råkade vara placerad högst upp i båten.

Nästa dröm var jag och morsans pv på promenad (vilket never ever skulle ske i verkligheten iom att jag hatar honom och har inte pratat med honom på typ 3år) vi gick typ i flera mil och jag fotograferade massor.

Sen vaknade jag och gav upp tanken om att sova längre.
Denna veckan har jag misshandlat mig själv ordentligt. Med en dygnsrytm som inte borde få kallas dygnsrytm ens. Och inte speciellt lämpad för någon som går i skolan. Jag går och lägger mig senast 16.00 och sover till strax innan 21.00 och sen är jag vaken till dagen efter vid 16.00 eller ja, om man bortser från alla gånger då jag somnat på en föreläsning eller filmvisning eller liknande. Ska försöka bättra mig till nästa vecka, det lär inte bli så svårt om jag sover i kapp lite nu i helgen. Men jag kommer hur som helst att ha en  konstig dygnsrytm hur jag än gör.

Passade på att skriva en sexnovell i går eller om det var i förrgår. Den blev faktiskt riktigt bra, i alla fall för att vara skriven av mig. I och för sig fattades det rättså mycket av storyn. Väldigt fattig på information men ja har skrivit sämre så whatever.

Fimpis och jag satt i matsalen i onsdags eller något och diskuterade killar och sex med "kodord" chips / chipspåse. Tyvärr är vi typ nunnor just nu. Inte som i att viga sitt liv åt gud utan det andra som de avstår från, err. Hur som helst spann jag och Adel vidare på det där med chips och chipspåsar. Varpå det uppstod en lite rolig konversation eftersom somliga vid vårat bord  inte alls hängde med i samtalsämnet;
 Jag: "jag vill ha chips, har inte ätit chips på fyra månader"
Adel:  "inte jag heller min chipspåse är 60 mil härifrån"
Milla: "ibland blir jag sugen på chips då går jag och köper en påse, men när jag kommer hem är jag inte sugen mer så jag slänger in den i ett skåp"

Ofta att man köper en kille drar hem honom och kommer på att man inte är sugen så man slänger in honom i en garderob eller något. Haha, det skulle bli en rättså kul sketch eller så av det.
Aja, överväger att gå och lägga mig nu... Det enda som jag eventuellt skulle kunna tänka mig att se på tv i kväll är CSI Miami och det börjar om ungefär 9 timmar och det är ungefär den tiden som jag kommer att sova om jag går och lägger mig nu om det inte är en sådan härlig sömn som varar i 15 timmar men då bjuder jag på det eller något.
Igår drömde jag att jag var på Svalövs naturbruksgymnasium med min nuvarande klass, en klasskompis från Åkersberga och en kille som jag festade med för ngra veckor sedan. Jag tänker förtränga att drömmen aldrig har drömmts. Inte för att den var såvidare farlig men nej. Skoldrömmar är aja baja.
Eller iofs, två detaljer ur drömmen kan man ta. Carina i min klass visade tre utskrivna bilder på hus. Vi skulle välja vilken vi tyckte såg bäst ut "men kom ihåg i slutänden är det ändå jag som bestämmer" hon skulle köpa nytt hus.
Vi diskuterade huvudvärk, jag sa att jag brukade få ont i främre delen av huvudet när jag hade ont i huvudet vilket oftast stämmer irl också. Då sa min lärare med förfärad min att sådan huvudvärk fick man bara när man fick missfall.

Höm höm, störd dröm.


Idag drömde jag om japaner. Lite blandning av actionfilm och Heroes. Det var typ fyra-fem japanska tjejer som hade superkrafter. Och så var de jagade av folk som inte visste om deras superkrafer. "Jag" spelade/följde med en av dem. Hon förföljde en av förföljarna. Den såg henne inte för hon var osynlig när hon ville det. Hon sov/bodde under hans säng. Hon råkade klanta sig med att bli osynlig och släppte sängen för ljudligt så hon blev upptäckt. Någon av dem hade en unge också.

Den drömmen berodde nog på att jag såg på anime några timmar tidigare och en japansk drama film några dagar tidigare. (Jag stortjöt i slutet av den filmen).

Nu ska jag kolla på House, så herrå.
Det återkommande talet, 27. Ett tag var allting 27. Exakt 27 och inget annat än 27. Den första killen jag var med var 27. Alla mässor och utställningar och liknande kom på den 27 dagen i månaden. Min kompis hamnade i rum 27 på internatet. Killen hon dejtade var 27. Killar som kontaktade mig på nätet var 27. Den genomsnittliga åldern på alla killar som kontaktade mig på nätet var 27. Min råtta dog den 27. Den 27 såg jag även en fluga bli levande uppäten av en spindel. Och nu senast, min tidning fick id nummer 27.

All, allting hamnar på dag, tid eller bara... 27. Det är skrämmande och läskigt. Jag har ingen aning om varför heller. Det talet är doomed. Sluta förfölj mig.
Drömde inatt/idag ett riktigt rymdäventyr. Det var en grupp människor som kom dit till en planet i en stor farkost. Som de krashade någonstans och flög ut ur den och visste inte vart den stod eller hur det var med den. De hittade varandra välbehållna i alla fall. De såg en stor byggnad eller något och gick mot den. Invånarna på planeten bestod av två folkslag. Det ena var robotar som var kanske två meter höga och vit/silver aktiga lite lika "alien" i de filmerna. Med en böjd grej över hela skallen, fast mer robotlika dvs inte lika slemiga. Den andra folkgruppen var sådana robotar som var korsade med människor. De var fortfarande ca två meter höga, kroppsbyggnad som någon som väger 200kg fast i skapligt jämna proportioner, dock ändå så att de såg feta ut.

De gick in i byggnaden och blev anfallna men överlevde men kom bort från varandra. De gick på upptäcksfärd i byggnaden tills dess de inte kunde hitta vägen ut igen. De bodde där mer eller mindre i någon till några veckor. Fick fly från robotfolket under tiden. Eftersom de var ute efter att ta över kroppar eller något sådant. Alla människor i från den gruppen var utrustade med en pistol som var mini liten. Det var också två barn med. En av grupperna med vuxna hittade ut ur byggnaden fast på ett annat håll än var de gick in. De kom ut i början av en stad och upptäckte det andra folkslaget där. De bodde som i riktiga hus. (De träffade Paris Hilton där i tjockisrobotform, hennes ögon satt på olika platser i ansiktet vilket det inte gjorde hos de andra tjockisrobotarna.)

De gick tillbaka till byggnaden, för att samla ihop sina vänner, de hade antagligen hittat deras rymdskepp och reparerat den. De samlade ihop sig lagom till att robotarna anföll, denna gången flydde de till ett utrymme alla till sammans. Där stötte de ihop med andra människor som var forskare eller något. De planerade sin flykt ut ur byggnaden. Delade in sig i två grupper, en som skulle gå direkt till farkosten och en som skulle gå i skym undan.

De kom förmodligen bort från varandra på något sätt, vet inte vilken grupp, men de befann sig helt plötsligt på övervåningen i byggnaden. Där blev de anfallna av robotar igen men sökte skydd i ett kontrollrum. Som visade hela rymden framför dem. Med kikare och grejer. Den andra guppen som de kom bort från befann sig i källaren, en man och de två barnen. (Undertiden skyndade sig kontrollrums gruppen ut till farkosten, de var alla på väg att lyfta när de upptäckte att det saknades tre personer). De gick förbi ett par dörrar och såg att det låg en kvinna där inne. Naken, fastspänd med något i musen och relativt död ((vad förvånad jag blir)). Mannen öppnade dörren släppte henne fri och utförde konstgjord andning. När hon hade vaknat upp kunde hon inte andas hur mkt hon än försökte. Han försökte med allt, till slut gick det nog.

Ungefär då vaknade jag, men man kan anta att han bar henne till farkosten med barnen hack i häl och att de alla åkte tillbaka till jorden, eller vart de nu kom i från.