The War At.... School

0kommentarer

Idag i skolan var det en specialdag utöver det vanliga. Vi har en hord av ryska universitet(?)'s studenter på skolan just nu. [De är verkligen stereotypryssar]. Hela idag handlade om Ryssland typ. Först var det föreläsning om vad Eurasia linjen gjort när de var i S:t Petersburg under några val (politik). Och deras slutliga åsikt om det hela. Det gick väl bra att lyssna på. Lite tradigt bara men helt okej.

Sen var det förmiddagsfika. Vi fick ryska plättar med tillbehör så som; rå lök, yogurt/creme fresh, ost och sylt. Sylten kändes lite malplacerad med allt det andra men det var väl för oss ickeryssar/übersvenska. Provade faktiskt en sådan där plätt med yogurt, ost och lök på. Även om jag inte gillar varken rålök eller ost.

Sen började det igen, denna gången var det en man som var fd. politiker och fd. militär i Tjetjenien. Vi hamnade i världens inferno av åsikter. Ryssland och Tjetjenien verkar hata varandra mer än nödvändigt. Han vs. 40 ryska studenter + övriga åhörare. Lyssnade knappt på debatten men det blev oerhört utdraget i slutet. Med alla som ville säga sin åsikt. Det "roligaste" var en person som vi inte har någon aning om vem han var, gissningsvis någon svensk komunalpolitiker med för mycket åsikter. Han harklade sig att svaret som föreläsaren gav på en fråga var för långt, när han själv skulle fråga en sak frågade han ingenting utan drog sin åsikt på 2000 sidor typ. När en i min klass försökte fotografera honom blev han skit sur. De ryska studenterna såg ut att antingen gråta eller darra av agression mot slutet av det hela när de frågade sina frågor/gjorde sina påhopp/drog sina egna kommentarer.

Tycker lite synd om föreläsaren som blev så sjukt påhoppad av massa folk som sket i vad han sa och bara körde sitt egna race mot honom. Han sa typ att han hade vart ex. officer men aldrig under sin tid dödat ett barn, en kvinna eller en gammal människa. Då ställde någon av ryssarna sig upp och typ gnällde att det han sagt fick ryssarna att framstå som tyranner och att tjetjenerna hade mördat en massa folk. (Han sa ju bara vad HAN inte hade gjort, de sa vad ANDRA tjetjenier gjort). Liksom de är personer, inte kloner...

Efter det var det i alla fall lunch och jag fixade så vi hade teckning sista lekionen. Det var ett 2-3 timmar långt föredrag om kommunismen också men pallade inte medverka bytte skiten mot teckning istället.

Kommentera

Publiceras ej