Och gårdagens också. Killar är ett roligt folkslag ibland. Jag har för avsikt att presentera två scenarior som slutar på samma sätt.

Nummer 1:
Jag chattade löst med en på min msn som jag har träffat några gånger i irl. Han är kanske inte så vansinnigt omtyckt av folk som känner honom. Jag känner honom inte och det har inte med saken att göra ändå, tror jag. Hur som helst skrev jag helt random till honom att jag diskuterar ämnet våldtäkter. Han svarar skitirriterat typ "du vill bli våldtagen varje dag eller?". Varpå jag kontrade med att "det har redan skett och jag önskar inte uppleva det igen". Från skitirriterad till nästan valpig ton på någon sekund efteråt.

Nummer 2:
Äger rum på snusksidor. Ganska ofta. Ofta äldre karlslok approachar och mejlar ett jätteperverst mejl, typ "ska knulla sönder hela dig så du inte kan gå på tre år" och efter det perversa står det ibland "hur mår du?" eller "vad gör du?". Svarar man då "deppar" eller liknande blir de från perversttroll till... ja nästan valpar då med.. Fast i deras fall är det ju kanske mer fördelaktigt om de blir mer valpiga.

Grejen med dessa scenarios är att, även om detta kanske är i extremaste laget, gäller det ofta för andra situationer också. Och just det där från aggro till valp på några få sekunder är något som, i synnerhet, tjejer utnyttjar. Jag har personligen lessnat på att utnyttja den där mekanismen för mitt eget välmående, eller vad "vi" nu använder den till. Men det är de knapparna som alla emo-kids försöker knappa igång. När man väl kan systemet är det kanske inte roligt längre? Eller så biter det inte längre.
Mam var fast besluten för att komma och kolla på skolans utställning idag. Trots att det egentligen inte var öppet. Och visst om hon kommer är det väl typ fine. Men hon kom inte ensam. Dessutom skulle hon komma 12.00 när vi slutar. Men hon kom en kvart senare. Jag blev stressad över att hon över hela taget skulle komma. Ännu mer stressad när hennes karlslok även fick följa med, som jag fortfarande tycker väldigt illa om. Jag höll på att fotografera utställningen, dokumentera den. Men kunde inte göra det för att jag var tvungen att vänta på att de skulle masa sig dit. Vid det laget hade jag redan hunnit bli skitsur. Kanske på lösa grunder, men det skiter jag i. När de väl kom skickade jag ner de i källaren och gick upp till min plats på andra våningen för att packa ihop mina saker och sådär. När de var klara med hela utställningen klampar båda två in till våra arbetsplatser. Att mam gör det - fine. Men att HAN gör det. Det var där stubintråden nådde sitt mål. Varför? VARFÖR VARFÖR VARFÖR? Sen var jag bara tvungen att gå ner till bilen för att inte explodera, egentligen slutade vi inte än men hade jag varit kvar på skolan hade jag inte varit rolig att vistas runt. I bilen hem var jag ömsom helt normal, ömsom grät jag och ömsom skitsur/irriterad.

Tur för mam att hon köpt en hel påse macadamia nötter <3
Ja det får man väl lov att säga. Först och främst satt jag och väntade på någonting, vad vet jag inte riktigt, på ett torg av sten. Sen satt jag och väntade på något i en slottspark. Sen gick jag närmare slotten i parken och då skulle jag försöka inta ett av dem. Men det gick förstås inte. Sen befann jag mig inne i ett av dem fast egentligen var det en båt. Så mötte jag ett par i en korridor. En ung kvinna med sitt typ nyfödda barn och så pappan till barnet. Av någon outgrundlig anledning tappade de ungen och gick vidare så hamnde den vid mina fötter. Tog upp den och "gullade" lite med den. Då blir mamman vansinnig, så jag går fram till henne med ungen och överlämnar den och ryggar undan. Hon är så ursinnig att hon helt sonika vrider nacken av sin unge allt medan jag och pappan till ungen står handfallna och tittar på.

Fick i alla fall sova nästan hela natten i alla fall...
Woho. Har lyckats sova från 11:?? till nu (05:40) till min stora lycka... Och någon annans stora sorg :P
Drömde inga mardrömmar vad jag kommer ihåg däremot lyckades jag halvdrömma om italien på ett besvärligt sätt. Solen håller på att gå upp i fjärran, fast det är bäckmörkt fortfarande. En del av mig längtar till vintern, julen och allt det där. Det är mysigt när det eldas i spisen och utanför fönstret viner snön och man vet att man slipper gå ut i det på flera timmar/dagar. Och bäst av allt - JULSKINKA smaskens.

Fast en annan del av mig vill bara ha våren igen, värme, en fin trädgård eller något. Problemet med våren är att man vill en massa som sen inte går på ett eller annat sätt. En annan del av mig vill ha höst för evigt. För hösten har så fina färger, så fint ljus. Men höststormarna kan gärna få vara lite färre. De är mysiga på sitt sätt men här ute på landet märks de av så himla tydligt och det är svinkallt när det blåser.

Nu ska jag sluta vara en slacker och skriva ut mina bilder till skolan för de ska ställas ut från torsdag till typ söndag, för allmänheten då. Och sen är det eget projekt i fyra veckor och jag har ingen som helst aning om vad jag vill göra. Jag är helt epic fail.
Jag håller på att skriva en novell om seks. Och den är nästan helt klar. Det enda jag behöver ha skrivet är vad de gör efteråt. Vad gör man efter seks? Jag minns inte.



Btw så är det kasst att gå och lägga sig vid halv nio eller när jag nu gick och la mig i går. Just efter att jag skrivit blogginlägget om att sova tidigt. Jag vaknade vid midnatt. Typ klarvaken. Hamstern var i full gång och pysslade med sitt och jag kunde inte somna om. Hamnade vid datorn en "stund". Stunden var till kl 6... Sen väcktes jag av mam typ en timme senare. Ganska så mycket epic fail. På sätt och vis vill jag kunna sova en hel natt från början till slut. Men på sätt och vis inte för när jag sover drömmer jag numera nästan alltid mardrömmar och mardrömmar suger rätt mycket att drömma.
Finns det någon vetenskap bakom detta fenomen? Varför är det nästan alltid dåliga låtar man får på hjärnan? Och varför får man över hela taget låtar på hjärnan? Min dag började bra, jag hade en Boyzone låt på hjärnan:


De är kanske inte jättebra men bättre än vad som kom efteråt. Boyzone - idag - passade bra. Det var fint höstväder och så koolt ljus att jag nästan plockade fram kameran... Orkade inte fotografera något dock.

På skolan fick jag något mycket obehagligt på hjärnan. Nämligen David Hasselhoff - Im Too Sexy (for my shirt)


Det var bara läskigt. Väldigt läskigt. Då är ju faktiskt Boyzone väldigt mycket bättre. Efter David fick jag en behagligare låt på hjärnan. En klassikmusik låt. Som jag av ganska logiska skäl inte kan hitta på youtube.

Jag har just lyckat släppa denna låt som har suttit fast i min hjärna i 2-3 veckor:


Detta blogginlägget är formodligen as-elakt om man utsätter sig för att lyssna på låtarna.
De senaste två nätterna har jag typ inte sovit alls. Typ ligger och blundar och halvsover. Halvdrömmer även om jag är halvvaken. I natt blev jag halvt ihjälslagen i halvsömnen. För att jag ritade en blå blomma på asfalten vid en lekpark. Sen snurrade världen runt runt runt som i en centrifug. Alltså världen som i rosa, gröna prickar bakomögonlocken.

Krut har dött. Jag vet inte om eller när jag ska nämna det för mam som håller på att bygga ett lock till hans bur... Funderar på att låta Pulver flytta in i den buren istället... Då får jag Pulvers bur över. Och den är perfa för typ... Taggmöss eller robbar. Vilket jag vill ha...

Nu planerar jag i alla fall för att sova för det finns ändå inget kul att titta på idag.
Var gång som rasism diskussioner tar fart. Mina egna möten med nasizter har varit allt annat än trevliga. Jag hoppas inte SD kommer in i riksdagen. Den enda hets mot folkgrupp jag eventuellt skulle kunna bli skyldig till är just mot sådana människor. Extremister. Inte muslimska utan nazistiska översittarsvin. Med bakåtslickat hår, glasögon och ett illmarigt leende på läpparna. Sliskigt och läskigt. Hoppas media börjar rota fram sliskiga detaljer om huvudpersonerna i SD. Typ barnporrbilder, våldtäkter, drogmissbruk, misshandel, mord. (Saker som de inte blivit straffade för tidigare). Skattefusk, bedrägeri... Psyksjukdom fungerar det med. Tror och hoppas jag i alla fall. Bara något grävs fram som ljuter fast partietsfötter i betong och släpper ner det från öresundsbron.
Det är lite kul att följa med i debatten om hurvida man ska vaccinera sig mot nöffinfluensan eller ej. Jag kommer inte göra det om jag slipper. Mina argument är följande:
* Jag har inget emot att bli sjuk 3-4 dagar.
* Jag låter hellre kroppen bygga upp sitt egna immunförsvar mot viruset (eller vad det nu klassas som)
* Jag tycker att vaccinet är för otestat ännu, vem vet vad konsikvensen av att ha användt det kan vara om 10, 20, 30 år kan vara?
* Den vanliga influensan dödar ca 3000st personer i Sverige varje år. H1N1 eller vad den heter har dödat ca 5000st personer över hela jorden... Alltså är den vanliga influensan mycket farligare.
* Vaccinerade personer kan bära med sig viruset utan att själva drabbas så vaccineringen är inget sätt att få stopp på den om inte alla vaccineras. Men vaccineras alla behöver man ju inte vaccinera ... alla alls...
* Mina lungor är friska och har inga andra större sjukdommar alltså kommer jag knappast dö av att bli sjuk.
* Det ska kännas att man lever.


Idag har jag roat mig med att skriva vidare på en sexnovell och sovit.
När jag sovit klart satte jag mig ner vid datorn igen och fortsatte... Eller nej först gick jag igenom ca 7000 bilder och rensade bort ca 520 av dem. Det var kul. Till en början i alla fall.
Sport:
[] Friidrott
[] Fotboll
[] Basket
[] Golf
[] Innebandy
[x] Ridning - rider inte men det är kul
[] Hockey
[] Konståkning
[] Simma
[] Åka skridskor
[] Åka skidor
[] Travsport
[] Annan sport
[] Styrketräna
Summa: 1/14

Spel:
[] Schack
[] Poker
[] Övriga kortspel
[] Monopol
[] Alfapet
[] Andra brädspel
[] Kubb
[] Spela WoW
[x] Spela andra dator/tv spel
Summa: 1/9

Djur:
[x] Djur
[x] Hundar
[x] Katter
[/] Kaniner
[x] Marsvin
[/] Råttor
[/] Andra gnagare
[/] Fiskar
[/] Reptiler och likn.
[x] Fåglar
[x] Lantbruksdjur
[] Vilda djur
Summa: 8/12

Mat och växter:
[] Laga mat
[] Baka
[] Blanda drinkar
[] Hitta på egna recept
[x] Odla grönsaker
[] Odla växter
[/] Trädgård
Summa: 1.5/7

Fordon:
[] Bilar
[] Traktorer
[] Motorer
[] Flygplan
[] Båtar
Summa: ?/5

Handarbeten:
[x] Pyssla
[] Pynta/Dekorera
[x] Virka
[x] Sticka
[x] Brodera
[] Sy
[] Designa kläder
[] Bygga
Summa: 4/8

Kreativa saker:
[x] Rita/teckna
[x] Måla
[x] Photoshop
[/] Skriva dikter
[x] Skriva berättelser
[/] Skriva fakta texter
[] Artitektur
[/] Design
[x] Fotografering
[] Studiofotografi
[x] Redigera foton
Summa: 7/11

Stil:
[] Kläder
[] Mode och trender
[] Smycken
[] Smink
[] Bli fotograferad
Summa: ?/5

Friluftsliv:
[] Åka båt
[] Fiska
[] Tälta/Campa
[] Vandra
[] Resa
[] Rollspela
Summa: ?/6

Musik och uppträdande:
[] Göra galna saker på stan
[] Teater
[] Spela piano
[] Spela gitarr
[] Spela fiol
[] Spela något annat instrument
[] Uppträda
[] Sjunga
[] Skriva låtar
[] Spela in film
[] Skapa musik
Summa: ?/11

Datorer:
[x] Blogga
[x] Göra hemsidor
[/] Koda CSS
[] PHP
[] ASP
[] Koda med andra kodspråk
[] Kolla på film
Summa: 2.5/7

Övrigt:
[x] Läsa böcker
[] Rymden
[/] Historia
[] Svensk historia
[] Andra världskriget
[] Religion
[] Kristendommen
[] Judendommen
[] Buddismen
[] Annan religion
[] Arkiologi
Summa: 1.5/11
Jag sitter här i randic pyamas / myskläder. Ögon som ser ut som sträck. Har varit vaken snart ett dygn. I kväll är det Criminal Minds, det får jag inte missa. Och sen efter det är det United States of Tara det får jag inte heller missa. Det är veckans höjdpunkter (samt House). Mens har det kommit också. Så mysigt. Typ sådär ... NOT. Killar har det bra som slipper sånt. Sitter här och gnäller över andra. Allt är sig likt. Ska nog gå ner och lägga på ett till vedträ i ugnen och sen ska jag försöka däcka ett slag med ena hunden bredvid.
"Urpo är nalle, Turpo är nalle med. De lever sitt eget nalle liv" och Darth Vader-låten. Förföljde mig och morsan idag. När vi busade. Busa som i Bus eller Godis. Fast bus OCH godis. Inget eller.

Mitt skolprojekt innefattar sockerbitar. Dessa sockerbitar lades runt i olika mönster, symboler, bokstäver osv. Runt om i Simrishamn i går kväll. Jag iförd tomteluva, mamma iförd ingenting men med min kamera i högsta hugg. Och så sockret.

Har massa bilder på det som jag måste överföra till datorn. Så att min rektor ser att jag inte är en slacker trots allt. Fast det gör hon nog ändå. Glömde/orkade inte sjukanmäla mig i går. Alls. Orkade inte gå till skolan heller. Så jag blev kvar hemma. Såg ett helt avsnitt av Okänd Diagnos som jag inte sett förut (har sett typ alla de avsnitten). Sen kollade vi på Rachel Ray tills jag däckade i soffan. Det är skönt att däcka i soffan med en hund vid sin sida. Dock inte i nacken när man vaknar.

Jag drömde om båtar. Jag var på en båt tillsammans med mamma, en jättelång båt, inte avsedd för passagerare. Så gör båten en svängning så hon åker i. Jag skriker man över bord, och då är det en passagerar båt helt plötsligt. Dock är det stora, stora valar i vattnet.

Valar är fredliga djur, visst, men jag är somewhat livrädd för sådana djur. I alla fall vissa valar.
Vad mysigt. Nu börjas det. Den ständiga väntan på att månadens mens ska komma som ett brev på posten. Jag misstänker mig ha PMS (P som i pre som i före, M som i typ mens(trual) och S som i förmodligen syndrom(e)). Alltid lika kul. Not.

När jag har pms blir jag antingen:
*Sjukt deprimerad och en smula självmordsbenägen.
*Eller så drar skrivarlusten igång.

Skriver inte noveller när jag har pms. Så hoppas inte på något de som väntar. Vad jag skriver är allt annat. Blogginlägg, debattinlägg, foruminlägg osv. inlägg. Jag blir terrier.

I natt har jag varit vaken hela natten och nästan bara skrivit. Jag har skrivit minst 4 längre texter. Tre av dem kommer aldrig att läsas. Eller jo kanske två av dem, den ena är inlägget innan detta i denna blogg. Det andra ligger i ett forum där folk redan börjar svara på mitt lätt sura, irriterande inlägg. Som jag förmodligen ändå kommer ta bort när jag lessnat på det.

Gnusuck.
Hade tänkt kanske eventuellt försökt sova. På natten. Det gick det åt helvete med. Idag ska jag nog till skolan även om jag inte har någonting där att göra. På riktigt. Mina lärare just nu säger typ "Men jobba hemma det blir skitbra! Bästa grejen hittills av allas arbeten!" medan rektorn lite små agressivt körde med "Jobba hemma?! Varför det? Du ska vara här och jobba från 9 till 4!". DET FINNS INGET DÄR ATT GÖRA när "skulpturerna" man håller på att göra är 1.5cm långa och 1cm höga och ska ligga på en plats nära huset, nära hemmet. Hemma ligger 20 min bilresa från skolan. Förstår inte hur hon tänker.

Är hungrig. Obotligt hungrig. Kommer antagligen att requesta bovetegröt till frukost. Sådan gröt ser ut som havregrynsgröt, smakar vatten och är mättande. Men aldrig att äta det utan sylt - uäk! Och förstås te, har inte druckit te på 6 timmar...

Mitt öga är nog inflammerat. Det känns lite som det. På sätt och vis kan man beskriva den känslan som om en bit av ögonvitan hängde ut ifrån ögat. Den gör förstås inte det. Men det känns som om den skulle kunnat göra det. Jag har varit kreativ i natt. Det är huvudorsaken till att jag är vaken nattetid. Man får så mycket gjort! Saker som annars aldrig hinns med att göra. Detta var vad jag gjorde i natt. Photoshop är roligt.

Har hamnat i en svacka igen, visserligen var jag knappast mkt bättre innan svackan kom men det gick från mörkgrått till svartgrått i färgskalan. Vet inte vad man kan göra för att komma upp och ut ifrån något sådant. Alltså över hela taget. Få livet grått, ljusgrått och kanske till och med vitgrå eller vitt... Vad nu det är. Hur känns det att vara riktigt lycklig?
ÄRLIGHET:
Ditt äldsta hångel? 10år äldre
Vad tycker du om kärlek? typ aldrig upplevt
När kramade du någon sist? veckor? månader?
Saknar du någon speciell person? Typ inte
Har du svårt för att bli kär? dunno
När kysste/hånglade du med någon sist? typ 1år sen?
Ångrar du det? nej det var mest kul
När fick du senast en komplimang? i verkligheten? o.O
Har du hånglat med någon av samma kön? japp

HAR DU NÅGONSIN:
Varit medvetslös: think so
Hånglat med nån riktigt ful: ja det har jag, tyvärr
Hånglat med fler än 50 pers: nej är bara uppe i 12 eller så
Hånglat med fler än 2 pers på en kväll? har skett två gånger
Gjort något riktigt dumt? typ 
Gjort något du verkligen ångrar? ja
Varit nykter på nyårsafton? typ alla nyårsaftonar hittills
Åkt ambulans? Nej för de vägrade komma
Gjort nåt olagligt? ja
Blivit polisanmäld? nej
Slagit ner någon? nej
Skämts över dina föräldrar? typ men inte så mkt
Skämts över dig själv? jämt?
Sagt jag älskar dig och menat det? nej (har inte sagt det alls)
Tar du droger? nej
Dricker du? gärna
Vilka kläder sover du i? nudie
Varit kär? nej...
Har du varit kär i någon du inte haft chans på? mnja
Är du ensam nu? ja
Vill du gifta dig? nje
Vill du ha barn? kanske

SENASTE PERSONEN SOM:
Sov i din säng? jag?
Såg dig gråta? Mam
Fick dig att gråta? mig själv (eller snarare min hjärna)
Du gick på bio med? mam och mormor
Skällde på dig? rektorn kanske?

DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU:
Gråtit? ja
Kramat någon? nej
Pussat någon? nej
Köpt någonting? nej
Sjungit? nej
Saknat någon? typ inte
Här sitter jag i ett hus på landet. Tillsammans med morsan, ibland med hennes man. Och mina/våra djur. Utan körkort, utan bil. Utan jobb och utan utbildning. Låter dökul, verkligen. Mina fd klasskompisar har allt som jag inte har, om man bortser från djuren. Känner mig ganska misslyckad.

Och nu är åldern uppnådd också när folk som man gått i samma klass med börjar ploppa ur sig barn. Och här sitter jag som aldrig ens har haft en pojkvän. Förvisso inte oskuld men nästan. Och nu är jag inte på jakt efter att skaffa barn heller, är alldeles för kräsen vad gäller genetiska faktorer. Jag vägrar producera fram en ful unge!
Skrev typ dagbok när jag var där eftersom jag inte kunde blogga och ... sådär. Tog inte med kameran dit så jag har inga bilder från resan. Satsar isof på att återvända dit någon dag och fotografera då istället. Vädret var bra hela resan utom kanske sista dagen då det regnade, värmen låg stadigt runt 21-23 men den höga luftfuktigheten gjorde nog att det kändes varmare. Anyway... (dock är det rätt mkt onödig information)

5 Okt 09
Blev lämnad med bagaget på båten. På stolsryggarna stod det att man ska ge sin plats till äldre, gravida, mammor med barn och skadade. Kände mig illa till mods när det kom en massa pensionärer som ville ha sittplats och så låg det väskor överallt. Jag tror de övriga fattade vinken när de kom tillbaka från sina andra göromål. Hundarna i Venedig ser bättre ut än vad jag förutspådde, de ser dock uråldriga ut och de flesta är luggslitna. Dock inga gatuhundar i sikte.

Hotellrummet ligger på andra våningen det finns en dubbelsäng och en soffa, rektorn tog beslag på soffan. Väggar och skåp är tapetserade med samma billiga tapet (rapporten stämmer inte) men hotellet i övrigt verkar helt okej. Dock är det en massa myggor här. Det hade man kanske kunnat vänta sig med tanke med så mkt vatten. Är nu rädd att få lechmania. Får se hur det går med den saken.

Börjar bli hungrig, har inte ätit sen kastrup 11.00 ungefär. Gick på planet vid 12.15 kom fram kanske 14.30 tog bussen runt 15.00 till venedig och kom fram kanske 15.30 och sen båt därifrån i 48 min och sen en promenad på kanske 15-20 min till hotellet. Kom fram runt 17.00. Såg alperna från planet, såg alpsjöar, alptoppar med snö på och en backhoppningsbana uppifrån (såg ut som en mini liten miniatyr golf bana).

Fick smaka på Megans öl när vi första kvällen gick runt och mer eller mindre söp på Lido dock var det lika dött ute på gatorna som hemma om inte ännu dödare. Drack även vin till maten innan, råkade beställa en pizza med korv på, jag tycker inte om korv. Men åt ändå. Italiensk korv är kanske bättre än våran hemma.

6 Okt 09
Blodet forsade längs med benet, myggen sticks så man blir alldeles knottrig. Det kliar asmkt. Har nu sett mängder av hundar som går konstigt, som om de har fått tassarna amputerade och får vandra omkring på övriga delar av benen. Går jätte ryktigt och eller med helt fel benställning. Jag hade aldrig vågat köpa en hund från Italien. Såg något som jag tror kan ha varit en Estrella Mountain Dog, måste kolla upp hur stora den rasen ska vara. Hade varit grymt att få ha sett en live. Såg också något som kan ha varit Bretons, lite samma sak där.

Åt pizza idag igen denna gång med svamp på och med vatten till det. Vi skrattade så vi grät när kyparen skojade med J, vi skrattade så i säkert 5 min medan de andra italienska restaurang besökarna glodde på oss som om vi var helt sinnessjuka. J frågade om det fanns toalett han kunde få låna, kyparen sa att det tog för mycket vatten så de använde kanalen istället. J såg ut att vara precis på väg att lunka iväg till kanalen när kyparen avsöljade sig.

Vi åkte till ett av bienalområdena första riktiga dagen. Kostade 18 euro att komma in, hade blivit lite billigare om jag hade orkat tjaffsa men pallade inte. Det är ändå ganska värt det, fanns 30 paviljoner där vilket är 30 konstutställningar från åtminstone 29 olika länder och bara det bästa från de konstnärer som varit aktiva i de länderna. Jag och M gick ihop på tre timmar hann vi kolla på tre paviljoner, Spanien, Belgien och Holland. Sen speedade vi upp tempot lite och kollade utställningen i den paviljong där man samlat många olika konstnärer från olika delar av världen i ett hus.

Tyckte nog överlag bäst om Rysslands paviljong, de hade koola grejer och mycket ultraviolett ljus iblandat. Sånt uppskattas av mig. Spanien hade en ganska kool bildserie i början av sin paviljong med tavlor som var kanske 3x4 meter stora med papper som stod upp som berg med sprayfärg(?) på. Såg ut som vatten när man kollade rakt framifrån eller som berg när man kollade från sidan. I Australiens paviljong var det en konstnär som på film åkte motorcykel tills han hittade roadkilled kängrus som han tog upp och gick runt och kramade på vägen.

Fötterna gör ont.

Den typiske italienska bienalbesökaren som är man och över 50år har bakåtslickat hår, kostym och eller en ljusrosa skjorta och glasögon, som han inte har på sig utan går runt och biter på skaftet och pekar på konst han uppskattar.

Jag får Holland vibbar i Venedig. Fötterna värker. Känns som om man vill sova nu och det ska jag snart göra också. M och rektorn snor min tandkräm hela tiden. Många unga italienskor ser ut som hämtade ur porrfilm. Det känns ganska surrealistiskt att åka båt överallt istället för att ta bussen så tar man båten.

7 okt 09
Hade svårt att sova i natt, det låter som att det regnar ute men det blåser bara. Drömde till slut om djuren hemma. Om den råttan jag hade innan som mam i drömmen råkat släppa in till mina gerbiler som jag hade i drömmen. Gerbilerna bodde i en bur utan spån som stod ute i snön. I drömmen vaknade jag av att två stora tromber närmade sig huset asfort, sen skulle vi para något marsvin.

Denna dag spenderade vi på det andra bienalområdet, det fanns typ bara 8 paviljonger men det var stort, stort stort ändå. Första rummet vi gick in i var mörkt förutom att det i mitten lyste små "boxar" av ljus. Det var guldtråd som var uppspänt i rutor som bjälkar eller så. Inget märkvärdigt alls egentligen. Nästa rum innehöll speglar som var helt eller delvis krossade med glaskrosset kvar under. Inga små speglar heller utan de var kanske 2x1 meter i guldramar.

Nästa rum förstod jag inte mkt av, det var typ filmer överallt med folk i u länder som arbetade med att göra saker. Så var det primitivt skapade dockor i barnstorlek och en massa industri överblivenheter. Typ träspån, flisor, halm, mjöl osv. Sen var det ett rum med en hel vägg med docksiluetter som knullade med varandra (film typ) värsta gangbanget (Paul Chan). Nästa rum bjöd på typ min favorit på bienalen. En tygtunnel med en video i slutet med en låt som var wunderbar konstnären var Ulla von Brandenburg (ska se om jag kan hitta låten nånstans).

Sen var det en annan video som M fastnade mkt för även om den var hur lång som helst. Det var typ 100 levnadsregler för att göra livet lite roligare. Det var typ försegla badrummet med silikon, sov med halva kroppen ute i korridoren halva inne i sovrummet, korsa ett rum utan att nudda golvet, hur man lagar en måltid som ser ut som mat men som inte är mat (Bestué & Vives). M kunde knappt slita sig från den videon och när hon väl gjort det skulle hon och rektorn gå och pissa.

M skulle ringa till sin gallerist men glömde slå sveriges "riktnummer" innan så hon kom till en italiensk tant som skrek "PRATO! PRATO! PRATO!", M som förvisso kan svara på åtminstone spanska som italienare förstår något så när av svarade istället "Förlåt" och klickade samtalet. Vilket innebar ytterligare ett gott skratt.

Konstfilmer är typ helt meningslösa. M fastnar vid dem alla även om några är nästan en timme långa. Lite epic fail eftersom vi inte kan vara här hela natten för att se klart på dem alla (bienalen stänger 6). Ett rum innehöll hundratals lampor som hängde i taket och lyste och övrigt i det rummet var två stora bläckfiskliknande skapelser varav ett hängde i taket. Såg ut som brons men var nog av något lättera föremål än så.

Venedig är läskigt men upplever då och då att hela marken gungar, typ sjösjuka fast med riktig mark under fötterna. Den italienska paviljongen var inte helt oväntat riktigt bra.

Rektorn bjöd på glass, jag tog en med blandad frukt vi såg gondoler in action och väskförsäljare som sålde guccikopior gick in i två affärer med Marie Antoinette liknande kläder och sånt snyggt. Sen gick vi och tog en drink någon sangria aktig grej. Smakade inte alls speciellt gott. Spagetti alla Bolongenese till middag, jag var den ende smart nog att pricka in en måltid som var okej i storlek och pris. En hobbitlik amerikanare satt bakom oss på restaurangen, jag tänkte perversa tankar om denne. Det har jag iofs gjort hela resan. Helt hemskt.

Hade tidigare under dagen fyllt på min vattenflaska inne på en toalett inne på bienalenområdet. Vattnet luktade och smakade som i en simbasäng insåg jag sen men då var det typ redan för sent. Äckligt var det i alla fall.

8 Okt 09
Vi är på Palazzo Grassi (tror jag det heter) kollar på en konstsamlares samlingar. Just nu något som en i klassen hade gillat (han är inte med på resan). Det är ett antal plexiglas lådor med modellandskap där inne. Med zombies, skelett, döda och halvdöda kroppar osv. Såg innan några plexiglas(?) städer med ljus under i olika färger i ett annars mörkt rum. Det var snyggt. Såg även ett verk av Paul McCarty lr vad han heter, lite koolt att ha sett det irl även om just detta inte var så jätte snyggt.

Sitter nu utanför ett båttaxi "garage" och väntar på M och rektorn som är inne och kalasar på något i konsthallens kaféteria. Fötterna värker. Venedig is all about dimma just nu.

På väg därifrån stötte vi på en hop märkliga tjejer med sköjliknande bihang på huvudet, ultraslampiga kläder och platså skor (90-tals fjortisar?). O och J gick bakom dem i en trappa upp till bron vi skulle gå över. O sa rätt högt "Fan vad fula kläder, tänk att se ut sådär?!". En av tjejerna vänder sig om inom några sekunder och börjar skälla ut honom på renaste svenska. O och J blev jätte molokna och försvann iväg fort från platsen.

Sen gick vi vidare till samma konstsamlares andra samling. Som hade mycket att erbjuda även det dock fick inte min väska följa med in så jag kom inte ihåg vad jag sett där inne. Dock har jag för mig att det var väldigt sexistiskt, typ snoppar och sånt lite överallt.

Efter det gick vi ut på stan igen och strosade, med alla andra turister som vimmlar i just den stadsdelen. O och J stack iväg till Lido för att, fick vi veta senare, fiska krabbor på stranden.  Jag, M och rektorn träffade på de där tjejerna igen, de kände nog igen oss för de glodde på oss och vi på dem. Sen gick vi och hittade ett fik som vi fikade på.

Efter det åkte vi till bienalen igen, min biljett gällde inte längre så jag satt utanför i parken och väntade på de andra. Men det var en välkommen paus. Blev hysteriskt myggbiten, några av myggorna var askoola, typ svarta med vita prickar på. Känns fortfarande som marken gungar, speciellt när man är i höga hus. Känner mig en smula uppäten. I morgon är det sista dagen i Venedig, sen åker vi hem på lördag morgon. Bort från värmen, turisterna, hundar som går lustigt, söta små italienska barn osv. (Jag vill ha en italiensk unge, de är söta, dock inte med en italienare tror jag...)

En stor svart/röd fjäril satte sig bredvid mig på bänken innan det var lite sådär Gandalf i Isengard moment där ett tag. Folk börjar vandra ut ur bienalområdet nu så nu är kanske M och rektorn på ingång. Trots myggen vill jag inte ta på skorna än, fötterna gör ont. Rektorn och jag stod och väntade på båten och såg två-tre uniformklädda ynglingar. Såg ut som såg ut som typ 16åringar. De hade varsitt vapen av något slag. Rektorn tyckte det såg ut som att de gick omkring med brevsprättarknivar som vapen.

På kvällen tittade vi på House på tv... Dubbat till Italienska. Försöker komma på vilket avsnitt det är. Lyckas typ inte. Åt ravioli till middag, det mättade fast jag var typ inte hungrig innan. Rektorn övertalade mig om att jag skulle äta något eftersom jag inte ätit något på hela dagen (vilket iofs var sant). Känner typ ingen hunger här i Italien. Vilket kanske är ganska så illa eftersom det är matens mecca här. Dock är det inte så bra mat här just...

Jag sitter och funderar över pengar. Har jag råd att köpa sovenirer? Aja om tullen inte krånglar så har jag iaf en present till mam. Grön pistagesmakande cremebrullé. Ser ut som slime lite, skitkul. Måste snatta en massa fruktost i morgon, dels för dagen som kommer och för morgondagen. När vi ska hem igen. Undrar vad mam kommer säga när jag berättar om sharonfrukten som är stora som äpplen och att jag sett granatäpplen växa på träd..

Fortfarande snattas min tandkräm och nu är det inte lönt att köpa ny den räcker nog precis. Vet inte hur många myggbett jag har nu. Många och de kliar asmycket. M har aloevera kräm att smeta på dem, det fungerar. Åh jag saknar min dator.

En asiatisk turist verkade tro att jag var italienskare idag, lite kul, för jag ser nog väldigt turistig ut. Kommer sakna att ta båten istället för bussen. Båtarna är det bästa med venedig, lätt! Italienska uttryck jag hört och typ lärt mig här är Birra = Öl, Grazi = Tack, el Banko = Notan, Scuza = Förlåt, Finnochio = Fänkål (och smygbög).

9 okt 09
Sista dagen i Italien. Och nu börjar jakten på sovenirer. Mam har ju redan en stundande present. Ska väl egentligen kanske hitta mer saker fast vet inte hur pass pengarna räcker för sånt. Har typ 40 euro kvar tror jag. Måste ha kvar till mat också. Ska bli skönt att komma hem, mina fötter vill inte mer.

Har trots den långa italienvistelsen knappt sett några heta italienare, alls. Eller de är väl heta på sätt och vis men inte så att man vill tvångsbetäcka någon av dem, eller i alla fall få av dem. En av kyparna på restaurangen igår gick runt och sjöng "Mona Lisa, Mona Lisa" lite typ sött (och sliskigt).

Vi ska åka långt in i smeten idag, ska bli kul för kanalbåtarna är som sagt roliga. Undrar hur det gick med O/J som var på stranden igår för att fånga krabbor att äta till middag, de tänkte grilla dem med tändare. Förmodligen Epic Fail. Vilket gör det nästan ännu roligare. De lär bli sjuka om de har ätit de skaldjur de fångade på stranden, alltså riktigt sjuka. Väntar på att få duschen men M verkar sega mycket mer än vanligt. Vill ha frukost men just nu ser det ut som om jag får köpa frukost istället.

Sitter på St Marcusplatsen. Tornet har trillat ner en gång så vi flyr platsen rätt fort om ut i fall att det händer igen. Orka stå i kö för att komma in i själva palatset. Mam trodde att vi skulle få se massa fontäner med delfiner, cheruber och dylikt men hittills har jag itne sett ett dugg sådant. På sin höjd fontänten på Lido (betong med några vattenstrålar som strålar mot mitten).

Gick och åt lunch med M och rektorn, vid ett annat bord på uteserveringen satt en ensam snubbe med mobilen framför sig. Den börjar ringa gällt och han svarar inte utan låter det ringa, själv sitter han med ett fult (generat?) leende på läpparna. Vi spekulerar i om det är hans fruga som ringer. Vi är i utkanten av det judiska gettot som finns med i "Köpmannen i Venedig".

Sitter på båten hem till Lido, lär ta aslångtid. Har varit på ett judiskt museum i gethot. Idag har det regnat och det regnar just nu också. Första regnet på denna resa. Fast den skyhöga luftfuktigheten känns nästan som regn normalt sett också. Såg en finsk familj där pappan såg ut som Eccia. Det var nice. Väntar på rektorn som skulle gå till BILLA för att köpa korva. Det lär nog dröja eftersom det inte direkt fanns någon  där när vi dar där för 20min sen. Har köpt ost, parmesanost till de som ville ha det hema. Också funderar jag på om slimet kommer igenom tullen, kanske har jag sett för mycket på flygplansprogram på tv...

10 okt 09 Hemresa
Vaknade typ 04:49 orkade inte somna om. Klockan ringde 06:00 vi gick upp och tog på kläder och gick till båten och åkte till något plaza del roma eller något liknande namn sen tog vi buss till flygplatsen bakom oss i boarding kön stod en kändis (den som har designat tulpanglas till orrefors). Vi åkte till Zürich. Sov största delen av resan. Att flyga över alperna är asmäktigt. Om man ändå fick göra det oftare! När vi gick ner för landning i Zürich flög vi igenom ett regnmoln. Det såg ut som ramlösa på flygplansfönstrerna som sedan blev en strid ström av vatten ju längre ner vi kom i molnet. När vi klev av planet var det typ lite mer än duggregn. Men en stund senare på bussen mot flygplatsen regnade det så mkt att det regnade in genom fönstrerna och så att det var många cm vatten på vägbanan. Zürich är assnyggt. Berg och skogar som det stiger moln uppifrån (skogen alltså).

På flygplatsen i Zürich såg de andra en amerikansk skådespelare, tror O sa att det var någon som varit med i Prison break eller liknande. Och jag såg en musiker som jag känner igen men inte kan sätta fingret på vem det är. Funderar på om det kan ha varit någon från idol, men vad skulle en sådan göra utanför norden?! Sen flög vi till Köpenhamn. Fick bagaget som vi skulle men sen missade vi tåget till Malmö. Vi fick vänta typ 20 min på nästa och sen åkte vi till Lund och där efter raka vägen hem.
(håller på att skriva på inlägget om Italien-resan)

Jag har kommit fram till att jag nog är ganska företagssam när andan faller på. Och nu idag att jag borde göra något mer vettigt med denna anda. Som exempel. Mina allra första hemsideskisser gjorde jag innan jag kunde använda internet på ett riktigt sätt. Ungefär av en ålder av 10år. Min första "hemsida" gjorde jag nog vid 11-12 - den blev skit. Men det gjorde inte så mycket. Sen spottade jag ur mig massor av hemsidor fram till typ 16års ålder. Då jag slutade tvärt och försökte mig på att bara ha en åt gången och uppdatera den. Lessnade lite på det...

Typ då började jag blogga också, först bara som en dagbok / attention whore grej. Sen på mer riktigt. Typ som nu. Men denna bloggen har knappt funnits mer än... 2år? Sen skaffade jag mig trots allt en hemsida. Som på ca 8 månader fick över 10000st besökare (nu har den funnits i snart 3år och har i runda slängar runt 35000st besökare). En hemsida som uppdateras, ganska ofta till och med. Sen skaffade jag en till för att promota somliga saker som kunde vara bra att promota... Och en till bara för att jag inte ville vara så seriös mer... Och en till med en kompis som aldrig blev något med...

Och på samma gång har jag massa bloggar. Alltså MASSA bloggar. Hemsidan har två som handlar om den. Själv har jag nog typ sådär... 3 bloggar här på blogg.se och 5 bloggar på en annan sida. I och för sig är jag bra på att glömma bort att uppdatera dem. Men och andra sidan är det nog bara denna blogg som har en aktiv besökskrets. (På typ 24 läsare per dag gissar jag på att det är genomsnittsligt.)

Frågan är bara vad man ska göra med den företagsamheten...
I natt så jag roade mig med att ligga och göra muspruttar på mig själv. Första gången jag gjort det. Det låter verkligen som pruttar :D Det var lite kul, sen somnade jag för jag orkade inte vara vaken...
HAHAHAHAHHAHA OMG jag insåg just att jag drömde en sexdröm i natt. En riktigt jävla skruvad sådan också.

Drömde att jag hade mens... Och hade sex med en tjej som gick på skolan förra året, som i drömmen hade kuk.... I skolans datarum... På golvet... Mitt under skoltid...


*dies*
Åh åh åh... Det finns en person på min skola som jag stundtals bara känner för att kötta. Eller ja i alla fall starta en cat fight mot. En person som jag verkligen inte gillar och aldrig heller har gillat. Från första början visste jag att det skulle bli så här med denna personen. Den är självisk, tjatig, spattig, pratig, uppvisar tydliga tecken på idioti osv osv. Kan säkert komma på massa namn som beskriver den här lilla människan.

Så började jag fundera på att ... "Tänk om jag hatar den för att vi är så lika varandra?!" Men följdfrågan blir då, var sjutton ÄR vi lika varandra då? Jag är vad jag vet inte självisk, bara bortskämd kanske. Tjatar gör jag inte, pratar gör jag inte heller. Är inte spattig mer än fluggmig då och då. Uppvisar inte så stora tecken på idioti även om en viss nivå av tankspriddhet finns. Samt endel andra kanske inte allt för positiva egenskaper så som social fobi, rädslor för massa saker osv osv.

I går fick jag ett eureka moment... "Tänk om den inte vet om att den är så där störig?!". Kan det verkligen vara möjligt hur man som människa kan undgå att inse att man är överbliven som uppskattad. Jag vet iofs att jag är det, men jag är ju inte störig. Den kan bara INTE missa hur irriterande den är.

Typ försvinna mitt under en föreläsning, gå med tunga steg på våra knarrande gamla trägolv på skolan = väldigt högljutt, för att hämta något att dricka. Skolan är inget jävla bostadshus, lektionerna är inte alls speciellt frivilliga (även om jag tummar på den regeln jag också, men när jag gör det smyger jag snarare iväg obemärkt). För ingen saknar mig om jag försvinner, vilket iofs kanske inte är så kul egenskap det heller...

Denna människa förtjänar ett långt utdraget "GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH".