Väldigt vad mycket skola som min blogg har handlat om den seanste tiden. Men det är kanske inte så konstigt eftersom att jag trots allt är där helt sjukt länge varje dag. Idag slutade vi 12.00 och jag stannade kvar på skolan för länge för att dryga ut tiden. Är inställd på grafikverkstadstider så jag missade bussen med kanske 5 minuter. Så det blev till att vänta två timmar på att nästa buss skulle dyka upp och under den tiden hann jag och Megan fixa med skolans digitalkameror (och misslyckas) och gå till miljö och hälsokontoret för att lämna ett papper och gå upp till grafikverkstaden igen för att hon skulle göra något där hämta bilder eller så. Och jag skulle försöka hitta min matlåda vilket jag även gjorde.

Men i alla fall så var det föreläsning idag vilket det alltid är på fredagar. Det var bara vi i ettan som var där för tvåorna har redan hört på det föredraget. Det var skolans rektor-allt-i-allo som berättade om mönster och resor runt om i världen. Hon är typ mönster designer och berättade att hon har sålt mönsteridéer och sådant till ikea och designat kläder/mönster till flera statliga bolag. Och då förstås åkt runt i världen och samlat idéer och sådant där. Faktiskt intressant, även om annat folk i klassen nästan satt och sov. Mitt i fick vi fika, winerbröd med te, smaskens.

I morrn får vi gäster. Får se hur det går med allt vad det innebär.
Sista dagen i grafikverkstaden var idag. Och jag glömde min matlåda där. FAIL.
Men i alla fall så sov jag faktiskt i natt, vaknade i hyfsad tid, åt min äckliga innehållslösa vetemjölsbaserade macka i två timmar - teet tog förstså slut jätte fort. Kom fram vid nio och blev hungrig nästan direkt. Fick datorn och lekte lite med den i photoshop. Måste kolla hur resultatet blev på hemdatorn (här) sen men inte nu jag får inte nöjessurfa ännu. Vilket jag iofs redan gör i och med att jag skriver blogg. Jag måste skriva ett svar på ett mejl som jag dock inte vet vad jag ska skriva. 5 dagar för att skriva ett mail känns lite overkill.

Idag har jag gjort lite mer än de två dagarna innan. Har pysslat på omslag på två av mina föredetta skolböcker som jag hade tänkt använda att skriva i som anteckningsblock. Har färglaggt och klistrat på min dmlp i en av skolböckerna, den blev söt trots att det är en "imoponi". Sitter här och väntar på maten, är skithungrig. Och ikväll är det Heroes och Bondi Rescue eller vad det heter på svenska typ Livräddarna på Bondi beach eller något. Australien ftw!

Har skrivit till salu lappar till hamstrarna ska bara klistra på telefonnummerslappar. Problemet är att jag inte gillar telefoner och speciellt inte att prata med främlingar över telefon. Får fråga mamma om hon kan rycka in så att jag slipper.
Fail. Fail. Fail. Idag hade jag ingenting att göra där, inte heller någon motivation att åka dit. Fast det berodde på brist på sömn. Somnade någon gång runt fyra. När klockan ringde på morgonen tog det 5-6 minuter för mig att förstå att det ringde. När jag skulle åka hemifrån pallade jag inte så jag tog bussen efter. Väl framme insåg jag att det kommer bli en tråkig dag, hämtade upp min failade bok som jag gjort själv. Och satte mig för att rita min första dmlp på typ 1år. Det failade.

Sen var det lunch. Med massa hundhår i, som vanligt. Fullkornsris utan tillbehör är inte jätte gott. Sen hade jag inget mer att göra. Fick tag i datorn lite på eftermiddagen. Kom fram till att jag mådde illa och beslutade mig för att åka hem med den tidiga eftermiddagsbussen. Det blev lite fail där med. De bussarna är så fulla att de sätter in extra bussar. Och för första gången i min pendlingshistora i skåne så behövde jag sitta bredvid en annan människa på bussen. Hemskt.

När jag kom till min hållplats gick jag förstås av, plockade upp cykeln och cyklade hem. I motvind. Om någon som läser detta har varit nere på österlen någongång när det inte är vindstilla och sommar så vet ni nog att blåser det - så blåser det rejält. Och när det blåser så och är motvind, då är det -inte- kul att cykla i det. Fail. När jag kommit till brevlådorna dvs nästan framme hemma så får jag sms från mamma att jag ska ringa henne. Cyklar och går sista biten hem. Ringer henne så fort hundarna har lugnat sig.

Fail. Bilen har pajat och hon är fast någonstans uppåt skåne till. Ringer till mormor som inte svarar. Fail. Ringer tillbaka till mamma som ska ta bussen hem. Någon timme senare ringer mormor och frågar om jag ringt innan. Hon får veta att bilen pajat och att hon ska ringa till mamma. Typ där blir jag skittrött och loggar in på msn för att sen gå och lägga mig i soffan och sova lite. Runt 5 kommer mamma och mormor hem vad som sker kommer jag inte ihåg för jag halvsov typ. Men mormor gnällde lite på mig ang cykellåset som hon köpt åt mig. När jag sen vaknar är mamma hemma och står i köket och lagar mat.

I morgon har jag i uppgift att ha med något att skriva på, för jag har inget kvar att göra i grafikverkstaden. Och så ska jag ta med tre bilder som jag har gjort under min tid där som jag är nöjd med. Jag är nog bara vad jag kan tänka mig nöjd... Eller nej förresten jag kan nog få ihop det till tre stycken. Men det känns ju lite fail att ta med bilderna igen när det är svårt nog att få hem dem redan som det är. Materialet ska bekostas också men det bör ju bli billigt.
Idag eller ja igår kom jag nog försent. Sov två timmar på natten och kommer nog inte lyckas sova mycket längre i natt. Hittade efter mycket letande mina tryck sen i torsdags förra veckan. Gjorde klart omslaget på min bok, får ta hem den i morgon skulle jag tro. Hmm uppdaterar lite från tidigare inlägg tror jag;

Göra en bok
1. Vik A4 papper två gånger till en rektangel
2. 2st papper = 1 legg
3. 6-12 legg = 1 bok
4. Gör identiska hål i varje papper, snett nedåt
5. Sy ihop varannan in och varannan ut och sen igenom föregående leggs tråd så att det blir ett kors där det är sytt.
6. Skär sidorna jämna och limma ryggen med boklimm. Limma på ett "rör" på ryggen i samma storlek som ryggen.
7. Skär till en rygg i kartong och två omslags kartongbitar som ska vara några millimeter större än själva boken.
8. Välj ett omslagspapper/tyg/likn. Limma med boklim inifrån och ut. Skär av hörnen.
9. Placera ut kartongbitarna på omslaget med ca 7mm från sidbitarna till ryggen till nästa sidbit. Och låt torka.
10. Limma ihop boken med omslagsryggen och låt torka
11. Limma inifrån och ut fram sida och baksida (en i taget med torkning i mellan).
12. Låt ligga på tork i ca 12 timmar.

Sen gjorde jag tre pixelart mönster, varav ett som rektorn såg. Hon kallar mig förresten för Lovisa. Andra gången det har skett. Jag ser väl ut som en Lovisa antar jag.

Typ. Fast jag kom aldrig iväg. Gick och la mig vid nästan 3 i natt. Mamma väckte mig som vanligt vid kvart i 6. Hon ställde klockan på ringning till kl 7. Jag gick upp, gjorde te och bredde några knäckemackor och åt dessa vid datorn. Alldeles försent kom jag på hur mycket klockan egentligen var och klädde på mig snabbt. När jag var helt redo att cykla hemifrån, stod till och med på trappan när jag insåg: "Var i helvete är mina nycklar?!"
Letade igenom väskan, alla kläder jag hade haft på mig i fredags och min jacka utan resultat. Tittade på vanliga nyckel-läggar-ställen utan att hitta något. Då ser jag hur min buss svichar förbi ute på vägen och ... Well det finns väl inte så mycket att göra när man ser det förutom att vänta på att nästa buss kommer två timmar senare. Men den bussen kom och gick för jag hade fortfarande inte hittat mina nycklar. Och att åka hemifrån utan att låsa är verkligen INTE att rekomendera. Så jag ringde och frånvaroanmälde mig och satte mig för att äta lunch och kolla på Ellen. Somnade bredivd Snoris runt halv två tiden och vaknade runt fem på eftermiddagen.

Gick ut med hundarna i linne och mysbyxor trots att det regnade och blåste kallt. Hösten har ju som bekant börjat. Sen fick de mat och jag satte mig för att vänta på att mamma skulle komma hem = mat för mig. För jag är fortfarande bortskämd ja. Sen blev det en kväll framför tvn och nu sitter jag här alldeles för sent igen och undrar om jag någonsin kommer kunna sova nattetid så att jag orkar upp och vara aktiv hela dagen efter. Men det får bli en senare fråga.
Nedrans hamstrar att bli flera. Jag vill inte ha flera, jag har redan problem med de jag har. Mest för att jag inte vet hur det ska bli i vinter när burarna måste flyttas in i mitt sovrum för att det rummet längst in är svinkallt vintertid. Nattaktiva hamstrar is so not the shit.
hilma - guldhamster

Hilma och Krut funkar det nog med, de har akvarium till burar. Fast om de ska bo i mitt rum måste de få plast tallrikar som inte dunkas mot glasgolvet varje gång de rusar förbi den. Värre blir det med Bella som för tillfället inte har någon riktig bur. Eller bur har hon, en stor dunabur aktighet. Men problemet med alla våra dunaburar är att ingen av dem har kvar klämmorna på sidorna. Klämmorna som håller ihop burlock och burbotten i varandra och hindrar hamster från att rymma. Det är ju så hon tog sig ut och blev dräktig från första början.

bella

Och vad värre är så matchar jag och hon inte ihop som jag och till exempel Krut. Så jag har funderat på att försöka hitta ett nytt hem till henne. Men så föddes ungarna. Suck, suck, suck, suck. Vad ska jag göra med 10 stycken guldhamsterungar som jag inte ville ha från första början? Dock är jag lite kär i kullens minsting. Men det är nog mest moderskänslor för den minsta och blah, blah, blah.

ungar

Den ljusaste av de två ljusa är kullens minsting. Den ser minst friskast ut av alla i kullen. Eller frisk är den väl men den är ju klart mindre än de övriga nio. Jag önskar att smådjur/gnagare var något som fler här nere ville ha. Sätter jag ut annons i mataffärerna så får jag väl bara samtal/mejl från fula bönder som vill ha dem som kattleksaker. Vad jag ska sälja dem för har jag inte heller någon aning om. Det blir väl typ 50kr/styck eller något. Eller bör man sälja dem dyrare kanske. Pappan köptes ju för 60kr och mamman för 120kr. Det blir dyr kattleksak/ormkäk om någon nu skulle få för sig något sådant. Att lämna till djuraffärer tror jag inte går eftersom jag var på besök i en av djuraffärerna här omkring för inte alls många dagar sedan och de hade redan inne mängder, verkligen mängder av hamstrar.
Choklad

Nu springer alla ungar runt i buren med halvöppna ögon och kastar sig över all mat man slänger ner genom luckan. I min värld äter inte så små och unga gnagarungar mat så tidigt. Dessa är .... Oj, redan 17 dagar gamla. Trodde att de var yngre än så. Helvete. Inom två veckor ska jag veta könen på dem och helst ha nya hem väntandes på dem. Inom 8 veckor måste alla fått nya hem annars behöver var och en av dem få en egen jävla bur. Grisfitta vad komplicerat allting är nu. Jag vill inte ha hamsterungar! [Här med avsäger jag mig alla idéer om att någonsin starta uppfödning av detta komplicerade djur].
Fredags blogg:
Idag var klassen på studiebesök eller utflykt mera till Wanås / Vanås slott och slottsträdgården som är fylld med konst. Vi såg inte allt men ändå en hel del. Först fick vi gå in i deras nya utställning om minnesmärken. Första minnesmärket var en stor grå rund matta med runt 800 träklossar i olika storlekar och färger. Varje kloss stod för ett barn 0-18år som blivit dödad i konflikten mellan israel och något mer land. Varje kloss hade namnet på barnet, vilket år denna var född och när den dog. Enligt guiden var de flesta av barnen dödade genom att bli skjutna i huvudet. Andra objektet var en vägg med runt 2000 tecknade bilder på amerikanska soldater som dött i irakkriget sedan 11 september. De var ritade på papper som motsvarade personens hudfärg och satt månadsvis uppsatta på väggen. Tredje var typ en låda med en burrig matta på och ett vykort med hitlermärket på (kommer inte på vad det heter) grävde man runt i mattan hittade man även det märket där. Sen blev vi praktiskt taget utslängda därifrån och fick vandra runt i parken istället med guiden.

slott
Wanås slott

Det mesta av skulpturerna och installationerna i parken var kanske inte så väldigt märknansvärdiga (finns det något sådant ord eller hittar jag bara på hej vilt eftersom jag är trött?!). Någon konstnär hade gjutit av en stubbe efter en alm och placerat ut betongstubbar över hela parken. En annan hade svettsat ihop ett 9meter högt träd av metall. En ljudinstallation som även den var utplacerad över hela parken skrek på sin mamma under olika stadier av livet och ibland även sin pappa.

Klass
Hela skolans elever minus 5 personer + en vän till rektorn + rektorns hund

Sen vet jag inte riktigt mer vad jag ska skriva. Det tar sjukt långtid att åka dit härifrån. Jag trodde att skogen skulle vara överdrivet superblöt så jag hade på mig gummistövlar. Mina gummistövlar saknar sulor och efter någon timme gjorde det apfittont i fötterna. Vi längst bak i minibussen sov typ hela vägen hem därifrån. Väl på bussen hem hamnade jag mittimellan två alkisar(?) och några som de tydligen kände väl (ett ungt par med en unge på typ 3mån som låg och sov i en vagn). Fick reda på jätte mycket personlig information från båda sätena. Killen framför halar upp sin mobil och sätter på en riktig bonnelåt som handlar om någon gubbe som suktar efter att få suga kuk innan han dör. Den skickar han sedan över till alkisarna, varav den ena för övrigt heter Anders. Jag tycker synd om deras unge, som för övrigt hette Ville. To much information for me to handle, hade dock varit rätt kul om man hade haft stalkertendenser. När jag kom hem ringde jag mamma som var hemma och bad henne komma och hämta mig vid busshållplatsen för jag orkade inte cykla hem i gummistövlar.
Sådana skriver jag jämt vid datorn. Jag har flera a4 sidor fulla med massa anteckningar eller bara klotter. Mest klotter i och för sig, mest klotter som är identiska kopior av varandra. Typ tvångsmässigt beteende. Men hur som helst tänkte jag att jag skulle skriva ner min nuvarande minneslapps innehåll här eftersom .... ja det kan vara bra att ha.

"41
(31) [pil åt ett håll]
21 - påklädning

 11.15
-10.40
        4 [på morgonen orkar man inte tänka, men här insåg jag att denna uträkning av tiden var omöjlig]

10 ungar
4 svarta
4 choklad
2 ljusa varav en förm. offwhite
kön okänt
Satin lhr
Födda 5 sep
E. Smoke on the Water
U. Skånes Bella

1. Rista - messa upp en kartongbit.
2. Dränk in den med golvpolish med bläck i, även baksidan och kanterna och låt torka.
3. Smeta in i färg och torka av den.
4. Tryck på papper

Vik A4 papper två gånger till en rektangel
2st papper = 1 legg
6-12 legg = 1 bok
Gör identiska hål i varje papper, snett nedåt
Sy ihop varannan in och varannan ut och sen igenom föregående leggs tråd så att det blir ett kors där det är sytt.
Skär sidorna jämna och limma ryggen med boklimm. Limma på ett "rör" på ryggen i samma storlek som ryggen...

Fotoöverföringar
1. Sandpappra plåt
2. Kalka/krita  och vatten på plåten för att ta bort fett från den
3. Torka med hårtork
4. In i mörkerummet dra bort plasten från den matta sidan av filmen och sänk ner plåten i vattnet och lägg filmen ovan på ta upp och skär av filmen snett innåt (eller var det uttåt?).
5. Packa in i tre tidningsuppslag över natten.
6. Packa upp plåten och lägg plast-foto-bilden över i starkt/varmt ljus i 5 minuter
7. Dra bort skyddsplasten på ovansidan av filmen och lägg plåten i framkallningsbad i 9 minuter.
8. Ta upp plåten skölj av den med vatten varva med ättika på sprayflaska och skölj av med vatten igen.
9. Låt torka några minuter
10. Smeta färg och torka färg och tryck."

Bleh jag kan inte stava just nu för datorn fuckar sig och jag är sepe trött och vill skriva klart det här så fort sommöjligt så att jag kan gå ch klägga mig innan jag dör och så att jag inte är död "i morgon". Var död i går morse somnade om och kom försent igen. Dessutom lyckades jag cykla till bussen två gånger för att jag mitt i all morgon trötthet glömt vilken tid som min buss gick den går inte alls 9.41 utan 10.41. Dessutom var jag lite sent ute första gången jag cyklade utan att komma ihåg att jag var en timme för tidig så jag cyklade snabbt som fan. Sen när jag cyklade hem tog jag en annan väg än vanligt. Vägen ska jag nog börja använda även om jag inte vet om jag får cykla där men jag sparar i alla fall 3-4 minuter på att göra det. Asfalterade vägar is the shit i prefer. Fast det är lite kul att skrämma skiten ur grannens katter de läggenr enen på ryggen och flyr i panik så fort de upptäcker min cykel komma närmare.

Idag tryckte jag min sådan där bild från igår dock kom inte det roliga med den med riktigt alltså biten med "Tv Star" och sen kom typ bara halva "bites" med men jag är nöjd eller ja iaf half nöjd ändå. Jag befarar att mina hamster ungar, i alla fall de två ljusa kommer bli tunnhåriga som äldre. Det kommer bli svårt att få hem till dem isof. Så hoppas inte. I dag fredag ska vi till vannås lr wtf det heter. Tar med kameran (om jag kommer iväg och inte glömmer den hemma) så det blir förhoppningsvis några bilder därifrån.
Idag känns det som om jag har gjort jätte mycket när det i själva verket är precis tvärt om. Kidnappade den bästa datorn där i morse och satt där till lunch och knåpade ihop en jätte störd men söt fotomanip. Och sen flyttade jag över till den sämre datorn och guidade en annan person genom photoshop och internet. Slutar en timme tidigare på onsdagar får då ta bussen som går 15.39. Det är bara det att någon klocka går fel. Jag vet inte om det är min, skolans eller bussarnas. Eller min går fel det vet jag. Men svårt att passa tiderna när det nästan skiljer sig 10 minuter emellan tiderna.

När jag kom hem gick jag ut med hundarna och tog hand om de andra djuren lite. Sen gick jag in till datorn som var segare än vanligt så jag råkade somna på golvet under den. Med armen i en konstig ställning och drömde att mamma kom hem. Fast än när hon verkligen kom hem, inte alls hade varit hemma innan. Armen gör ont i alla fall. Btw kom jag på när jag cyklade hem följande produkt; "Clitoris stimulerande cykelsadel" hade varit kul att cykla med en sådan, eller kanske inte men ändå.

Sweet
(All text förutom "while" är rubriker från någon
engelskspråkig förmodligen aftonbladet aktig tidning)
I morse var jag för trött för att orka gå upp mamma satte väckarklockan på ringning istället och jag vaknade av den runt kvart över nio. Tog en hårdbrödbit, te, två halvfabrikatsköttbullar, en banan och en stor persika till frukost och blev proppmätt. 10.41 skulle min buss gå. Satt hemma och tittade på min mobil's klocka som turligt nog går före, den stod på 10.39, så det blev att cykla skitsnabbt. Fyra minuter gick det på. Inte så dåligt med tanke på att det blåste motvind sista jobbiga sträckan av grusväg. Aja kom fram i alla fall.

Var lite mer aktiv idag än vad jag var igår. Letade runt på nätet efter bilder på kajor, kråkor och råkor. Fastnade för en bild på en kaja. Dock blev det inte lika snyggt som jag hoppats trycket då. Men jag förberedde en plåt tills i morgon. Vilket påminner mig om att jag "måste" göra en fotomanip i kväll att trycka i morgon. Mamma hade gjort i ordning en matlåda bestående av majs, macaroner och kalkonkött. Gott i och för sig men jag var ju mätt sedan innan.

Att åka buss är faktiskt hyfsat intressant, typ, del två av mitt konstaterande. Synd bara att man inte hade med en laptop (det heter väl så?!) eller ett block eller något att skriva ner alla roliga kommentarer på. Jag sitter och filurar om typ alla människor på bussen. Exempel: "Åh honom skulle jag kunna tänka mig att knulla med, om det inte hade varit för hans hakor... och hår. Det vill säga allt det som gör honom till den han är. Ehrm..". Igår när jag skulle till bussen var det någon som cyklade och tuggade tuggummi på ett fjortisaktigt sätt och jag tänkte "hoppas han ramlar (och sväljer tuggummit)" och i nästa sekund snubblar jag på en stor grästuva som sitter fast i asfalten, somliga straffar gud direkt.

Idag var det däremot inte lika roligt, var världens fetaste regnmoln över någon ort såg jag när jag stod vid bussen. Lagom tills bussen var i grannbyn såg jag vart någonstans det regnade. Sigh. Det blev till att cykla med paraply, vilket säkert är jätte farligt men palla bry sig. Värre saker har faktiskt inträffat. Nu sitter jag här och väntar på att få te för det känner jag verkligen att jag kan behöva efter idag. Ohw kom på en sak. Idag har jag lyssnat på en halv Erik Gadd låt, när jag väl insåg att det var han som sjöng sprang jag skrikandes ifrån rummet utan att någon annan fattade någonting. Såg nog rätt kul ut men jag klarar -inte- av Erik Gadd, lyssnar nästan hellre Carola Häggkvist!
Idag har jag gjort i princip ingenting även om jag var där i tid och där hela dagen, nåja nästan hela dagen. Sov ungefär 3.5 timmar i natt. Släpade mig upp och tvättade håret i YES, borstade ut massor av tovor och cyklade till bussen. I alla fall så ägnade jag mig massa tid åt att leka med datorerna och massa tid att gå runt i lokalen utan att direkt göra någonting. Hittade mina gnubilder, de ska jag lätt rama in och sätta på väggen, någonstans. Försökte leta fram en söt bild på en grävling men failade ganska rejält. Får leta rätt på en tills i morgon. I morrn ska vi tydligen få en ny klasskamrat också. Kan ju vara bra nu när så många inte är närvarande.

Gick därifrån en halvtimme innan bussen skulle komma. Lite väl tidigt. Det tar bara sju minuter att gå till och från bussen, dock fick jag stå på fel sida i några minuter och försöka hitta en lucka i trafiken eftersom det inte är direkt tänkt att människor ska vandra över där, trots att de har satt en busshållplats där. Fick vänta i typ en halvtimme för att bussen var försenad. Simrishamn ligger vid kusten och vid kusten blåser det alltid. Och såhär års är det kallt. Så ja, jag frös ganska rejält. Stod där och frös och knaprade på en banan och fick plötsligt upp tanken "suger tanter kuk?". Och sen kom jag på en rätt udda story för en (sex)novell. Typ en tjej som liftar, klassikern är att bilförarna ska ha sex med henne som betalning men inte i denna storyn, tjejen ska vägra gå ur bilen förrän de har haft sex med henne. Lite kul tyckte jag. Fast palla skriva den. Hade annars varit lite kul som 'porrfilmsmanus'.

På bussen finns det nästan alltid med ett gäng väldigt udda typer. Första intrycket jag fick av dem var "uteliggare". Just den som var på bussen nu har jag tidigare sett gå runt utan strumpor i skorna, jätte udda tycker jag. En annan som jag satte stämpeln som uteliggare/alkis är någon som verkar jobba för brandkåren. Men han har typ helskägg och ser allmänt jätteskabbig ut. Det är kul att titta på folk och försöka se vad de tänker och sådant. Kom på mig själv igår med att sitta och leta runt lite på helgon om jag kunde hitta några av de som åker med min buss. Vet inte om jag hittade något sådär.
Har kommit på en ny liknelse. När man är sjukt trött i huvudet utan att direkt ha gjort någonting. Som jag var igår när jag tog Ruska till toppen. Det är som att sitta nära högtalarna till datorn och lyssna på hög psy-trance i flera timmar i sträck. Samma känsla. Man blir helt fuckad i huvudet efter ett tag.

Mormor är här, jag tyckte att hon skulle komma hit på middag. Vet inte om mamma egentligen uppskattade det hela från början men nu så. Sitter och väntar lite sådär på att mormors the talk ska komma angående min pappa. Det kan bli intressant fast mamma lär inte bli jätte klad hest.

Jag är hungrig och de är ute med hundarna, dålig stil. Har rensat fläkten i datorn och sitter här och nyser för fullt. Damm är fina grejer det.
Känns det som i alla fall, för att datorstolen numera är en datorpall (ryggstödet har lossnat) och sen är den nedsutten eller vad det heter. Stoppningen i den är sedan länge gone. Ska man sitta på den gör man bäst i att ha fårskinnsfällen vikt över. Vilket jag har nu på något sätt men den är nog vikt konstigt för den belastar vissa delar av röven mer än andra. Idag har jag spelat nästan oavbrutet sen jag vaknade. Allt för att hamna på topplistan med Ruska och om några minuter kommer hon att vara 10:a på topplistan, i morgon om jag fortsätter som jag gjort idag kommer hon nog ligga 6:a på topplistan men högre än så kommer jag nog inte ta henne det är för jobbigt.

Jag fick ju mail av min pappa för snart en månad sedan och han verkar inte vara så mycket till datoranvändare. I alla fall så hoppar hans polare upp då och då på facebook. Jag tror det är tre personer jag har där nu som känner min pappa men... I alla fall så är en hittills inlaggd som vän. Och han joinade en grupp om sex, vilket förstås syntes på min första sida med bild och allt. Där dog jag lite i några sekunder. Btw förstår jag inte vitsen med facebook.

Och sen fyller mina oönskade hamsterbebisar en vecka idag eller om det var igår? Jag funderar på om det är nu som man ska stödmata dem med ärtor eller om man ska avvakta lite längre? Och det är nog nu man ska sätta ut annonser på dem. Har funderat på namn till dem. Fast de funderade namnen kommer nog slopas i vilket fall som helst senare när de börjar (förhoppningsvis) få päls. Så iaf pojknamn:
Perry (efter en i min fd klass, jätte konstig människa)
Stickan (med association till stickning)
Pimp (med association till svalöv)
Raptor (svalöv där med)
Pon pon (har en j-pop låt som heter så)
Smily (också en j-pop låt)

flicknamn: (som väldigt mkt mer säkert kommer att ändras sen xD)
Fimpen (efter en ex. klasskamrat och kompis)
Adéle (samma här)
Garnet (association till stickning)
Blondie (ex klasskamrat i svalöv)
Zebran (internetpolare)
Beddiz (internetpolare)
Sotnuten (internetpolare)
Cazaki (internetpolare)
Timjan (krydda)

Fast ja, blir alla ungar nakna och tunnhåriga får de heta fulare namn.
http://www.iusedtobelieve.com är typ en av de mest roliga sidorna som jag har stött på, på mycket länge. Det är en sida dit vuxna (eller så) skickar in "historier" om vad de trodde när de var barn. Sinnessjukt kul att läsa.

"one day in the car i was digging in my mom's purse when i found a tampon, (but i didnt know what it was.) so held it up to my mom's face and yelled, "are you smoking!!!""

"When I was little, I found a bag of used tampons at my aunt's under the toilet. I was shocked; as I thought they were illegal drugs she had been taking!!! I grabbed the bag and rushed into the main room, where most of my aunt, uncle, and family had gathered and poured them on the ground. I screamed, "AUNTIE!!! WHY ARE YOU TAKING DRUGS???" I have never been so embarrased; nor do I believe I will be."

"After learning that making babies required the daddy to put his penis inside the mommy's vagina, I decided that the reason most people had only two or three kids was because they couldn't stand to do such a disgusting thing more than two or three times."

"I used to think you could sell your virginity.(I overheard my older sister talking about prostitutes doing that) So one day when I was about 6 I wanted to buy Ice cream and my mom didn't give me any money. So I went up to my neighbors doorsteps trying to "sell my virginity." Good thing I didn't live in a bad neighborhood. :)"

"Well this isn't mine, but its my brothers. He's ten and I've been his guardian for two years, I guess I need to pay a little closer attention to him. Last year his teacher gave her email address to the class if they needed help with homework or something I guess. My brother decided at Halloween he'd send her an e-card, well guess what it was. It apparently it had a picture of a vampire and said "I want to suck your clit". Yeah, she called me about it and luckily wasn't really mad, I think concerned was the word she used. Anyway, I actually thought it was kinda funny but had to have a talk with him about it. I asked him if he knew what a clit was. He said yes. God, I thought, I seriously don't want to have this kind of talk with him. I asked him what it was. With all sincerity he said it was the skin on your elbow and pulled on his to show me. I guess some kid at school must have told him that, I didn't ask anymore questions I just told him not to do anything like that again. What makes me wonder more is, why the hell he wants to suck his teachers elbow or even suggest that? He mentioned he sent a card out to Joel, his best friend, too and who knows what that one said."

Helt enkelt bäst sida med mest underhållning någonsin. Någon gång ska jag nog posta egna galenskaper där!
Idag/igår beroende på hur man räknar skolkade jag för första gången från skolan. Det var bara för att vi skulle till Ystads konstmuséeum. Motivationen var nollställd. Var dessutom uppe sent och mamma väckte mig som vanligt vid kvart i sex. Gick ner till soffan och somnade om. Vaknade typ 10.53, min buss skulle gått vid 9.50 något och så skulle jag varit framme vid 10.02. Så det blev en dag vid datorn istället. Jag gillar verkligen -inte- Ystad.

Har funderat lite idag eller bara de senaste timmarna för att vara exakt. Vet inte vad jag ska skriva om först bara utan att glömma bort min(a) tanke/ar. Men typ så här då... Jag tjuvlyssnar på andras konversationer, eller kanske inte tjuvlyssnar men jag lyssnar i alla fall utan att delta eller vara tilltalad eller ens vara tilltänkt som lyssnare. Jag lyssnar ofta relativt omedvetet. Det liksom bara snappas upp. Det dåliga med det är två saker. Det ena är att jag som nu har glömt bort varifrån jag har hört en konversation eller, som i det här fallet om någon som har varit på island i sommar. Jag kan ha hört det med mina egna öron, men jag kan även ha läst om det på något forum eller sett det på tv. Det är störigt att inte komma ihåg eller veta var informationen kommer ifrån. Den andra negativa grej med detta är att lyssnandet är påslaget även under fylla. Så fyllekonversationer komms ihåg, flera månader efter att de inträffade. Och till skillnad från den vanliga förvirringen om var samtalet kommer ifrån kommer jag ihåg fyllekonversationerna, även om jag själv har varit väldigt packad.

Och sen var det nästa sak. Att skriva. Det saknar jag lite, att skriva blogg är en sak, att skriva information till hemsidor och chatta/mejla med folk är en sak som går i samma stil med bloggskrivande. Men vad jag saknar främst är att skriva typ noveller och sådant. Det har jag aldrig tid eller ork med att göra längre. Dikter kanske också men inte lika mkt som att skriva historier. Ändå kommer jag nästan dagligen på idéer som skulle vara skitbra filmmanus eller så. Att skriva tar upp så mycket energi på sätt och vis. Jag är som havet, som drar sig tillbaka, drar ihop sig innan en våg exploderar fram. Nu drar jag visserligen mig inte tillbaka, fysiskt i alla fall, men det är känslan inombords. Typ som en leksaksbil som man drar bakåt och när man släpper den flyger den fram längs med golvet tills kraften avtar och den rullar av sig själv några decimeter innan man får jaga efter den och stanna och dra den baklänges igen. Önskar jag bara hade den tiden.

En tredje bonus grej som jag har funderat lite på de senaste dagarna är... Alltså när man ser på tv och filmer och sådant så händer det ibland att det är någon som slår i huvudet och får en helt annan personlighet för ett tag. Typ som om en hårdrockare slår i huvudet och börjar lyssna på dansband. Går det i verkligheten att slå någon riktigt hårt i huvudet (utan att döda denna) och så ändrar den sin personlighet för några dagar eller tills den blir slagen i huvudet igen? Det låter sjukt osannolikt. Ändå är det nog den mest vanliga åkomman som sker i filmer osv. Om det är möjligt hade det även varit kul att få veta vad åkomman heter på läkarspråk.

Men det var nog allt för mig för idag eller igår, beror ju på hur man ser på saken.
Samlar lite smått på citat från både internet och verkligheten, både sådana som jag har sagt och mina vänner eller bara random människor. Lite roliga är de allt.

”undrar om tyranusaurus rex hade hemipenisar?” - jag eller ngn kompis
”pittipannan = enhörning”  - jag
”giraffer har ju hemipenisar på huvudet =>”  - jag
”undrar vad den manliga motsvarigheten till jungfrufödsel är” - förmodligen jag
”de flesta gör det väldigt lätt för sig att visa hundpälsen så man kan se av vilket virke de är gjorda av” - en trött jag
”tänk om man tatuerade in en måltavla på ryggen <3” - jag
”En massmördare kan ha ihjäl 50 människor vid ett tillfälle, men är ändå ingen seriemördare, utan är en helt vanlig massmördare.”  - någon på flashback
”det är btw askul att headbanga med syntetdreads man bryter typ nacken <3” - nuten

”Allt går att äta på bara man vågar” - jag på en loppis
”Adéle är slampa i teorin, jag är slampa i praktiken” - jag i skolan
”Man borde avla fram en ko, som bara bestod av en enda stor spene” - jag på väg hem
”Man skulle ta och gifta sig med Zlatan om typ 100år” - någon fast förmodligen jag
”Man tar fyra spikar och så slår man in en i varje hand” - anna
”Ett tag hade jag samma längd på håret överallt” - karin
”ÅH såg du?! Det var som en liten segråtta som sprang över vägen!” - mamma
”Det är som att knulla ett lik, kuken är kall och luktar illa” - jag om min silikonstinkande dildo [som är prydnad framför leksak]
Idag, fast än det känns som igår, avlägset liksom. I alla fall så gjorde jag två nya rista-i-plast-och-tryck-på-papper-bilder. Först gjorde jag en bild på Snoris som jag tryckte i två tryck och det blev typ halvbra fast ja kunde ha varit bättre tror jag.. Och sen experimenterade jag lite med den bilden på henne och den nya bilden blev fett kool och söt. Sen gjorde jag en till med en gnu gånger två som blev askalas bra. Jag vill ha hem bilden nu och sätta på väggen eller något. Sen började jag göra en bok. Vika papper, sticka hål i dem och sen sy ihop dem på något speciellt bokbindarsätt och sen limma ihop ryggen. Blir nog bra till slut.

Jag har kommit fram till att jag och Fimpen nog ska försöka våldgästa Adel på ex. skolans skördefest. Om jag inte missminner mig jättemycket så är det gratis mat, och det går ju inte att tacka nej till, aight?



Btw är man elak om man döper en hög med hårlösa/nakna hamstrar efter sina kompisar?
Jag var hemma hela dagen. Har kommit fram till att man nog inte ska gå och lägga sig kvart över två på natten om man ska gå upp kvart i sex. Mamma kunde inte väcka mig i morse så hon ställde in sin väckarklocka i mitt rum som ringde runt 7.30 gick upp och stängde av den och gick och la mig igen. Vid åtta-nio tiden skickade hon ett sms till mig med texten "är du vaken?" jag hämtade mobilen och svarade "ja" och somnade om. Vaknade till någon gång runt 10-11 och kom på att jag kanske skulle ringa och sjukanmäla mig. Rektorn svarade inte. Så jag somnade om och vaknade av att det ringde på mobilen, sjukanmälde mig och somnade om igen. Vaknade runt 1 tiden och gick upp och åt fil och müssli. Höll på med photoshop, valde ut bilder och redigerade dessa och placerade på min hemsida. Då fick jag lite att göra i alla fall. Det var väl min dag i sin hel eller halvhet.
Idag fick jag skjuts dit av mamma, och skjuts hem igen. Skitbra. Fick dock veta av rektorn att vi ska till Ystad på fredag, sigh. Jag som har fobi för den staden, jag kommer dö, eller något liknande. Vi ska iaf till deras konstmuséeum och träffa en av våra blivande lärare där. [Har förövrigt dragit ner ett Gigi D'Agostino album som är över min förväntan, bara lite slow]. Hur som helst idag så fortsatte vi jobba som igår fast vi skulle även lägga in en ny grej att rista in på plastblad och sen trycka på det, jag ristade av ett av mina foton och bilden blev väl hyfsad om än lite väl mörk. Gjorde en rätt snygg bild innan idag lite emo aktig dock, kanske för mycket... Nu är jag dödstörstig för jag har inte druckit något på 10 timmar och så finns det inte så mycket att skriva om dagen som gått...
Yepp, yepp, yepp. Idag var första dagen på det tre veckor långa grafik ämnet lr vad det heter. Tog bussen dit på morgonen. Höll nästan på att komma försent till bussen men det gick fint. Cykelsadeln är sänkt nu så cykeln är inte livsfarlig mer. Bussen stannade inte på sin hållplats när jag tryckte på knappen. Så jag fick åka med enda till slutstationen och försöka leta mig fram till var grafikverkstaden ligger. Jag gick förmodligen fel, en jätte omväg förmodligen. Hade fått vägbeskrivningen "följ bara järnvägen". Men yeah right. Vilken jävla järnväg?! Hade bussen bara stannat där den skullat hade jag haft max 100-150m att gå men nu var det runt i halva stan för att hitta rätt.

Aja väl framme fick vi en liten genomgång på vad vi skulle göra för något och så. Fick varsin kartongbit att sitta och rista i och klistra på saker för att sedan pensla på golvpolish låta det torka och sedan smeta på tryck färg, torka av färg och sen trycka det i en tryckpress på riktiga papper. Mina bilder blev skitfula och 100% amatörmässiga. Ser ut som barnteckningar. Fewult. Fast det var rätt kul att göra. I morgon ska vi göra något nytt samt fortsätta med det vi gjorde idag, om vi vill.

Önskar jag bara kunde ha lite mer idéer men icke. Jag suger på sådant. Oh jo, när jag kom till "min" busshållplats fanns en liten liten kattunge där. Såg ut som Toppsi gjorde när hon var liten fast med vita tassar, skitsöt. Fast jag tyckte väl inte att den skulle springa runt på eller runt vägen sådär. Funderade på att kattnappa den och avmaska den, det såg ut att behövas. Men den försvann när jag cyklat en bit. Hoppas den inte springer ut i vägen...
Gnuråtta. Typ. I alla fall. Om ca en vecka kommer jag bli tokig. Sekstokig. Den näst hemskade veckan på hela månaden. Typ ägglossning? I alla fall är det så att man nästan går runt och hoppas på att någon filur drar in en i ett buskage och utför överraskningsseks. I alla fall om det blir en upprepning på förra månadens gång. Det var hemskt. Sådana stunder önskar jag att jag hade en pojkvän eller i alla fall ett kk. I andra stunder med förstås, men speciellt då. Jag sitter på bussen till/från skolan och försöker komma på vad för sexuella handlingar eller vad man ska kalla det som jag har hittat på under årens lopp. Och det är förmodligen inget som någon vill läsa, eller sådär... Men ja wtf. Måste nog skriva ner det så att det inte glöms bort, för det kan alltid vara bra att komma ihåg sådant. Fast vid närmare eftertanke så postar jag nog inte det här, inte ännu i alla fall. Måste komma på ett system att skriva det i först.
Drömde en mardröm i natt tror jag. Jag är inte riktigt säker men den var väldigt "dark". Det hela började med att vi satt och åt middag det är en hisklig mörk disig himmel som om det var världens kraftigaste regnovädet på ingång (det regnade kraftigt när jag drömde det också). Jag går ut i köket för att hämta något eller om jag går ut ur huset för att kolla på molnet. Ser en stor tornado bildas inte långt härifrån och springer in i huset och där sitter min mormor vid bordet, det gjorde hon inte när jag var där innan. Berättar i alla fall om tornadon och alla tittar mot det hållet, den är närmare nu och man ser hur den kommer närmare. Mormor säger att hon inte kan stanna här mer men är rädd för att köra hem i mörkret (en fras hon ofta använder IRL fast innan det blir riktigt så mörkt). Vi befinner oss nu i mormors fd hus och sitter nere vid sjön. Hundarna är med och himlen är lika mörk som innan. Helt plötsligt börjar något rött varmt tränga fram djur i sjön får röda brinnande ögon vi bestämmer oss snabbt för att gå därifrån men då hoppar Snoris i vattnet och hennes ögon förvandlas också till röda brinnande så vi tvingas lämna henne där, eftersom djuren har blivit helveteshundar/djur. När vi är utanförhuset kommer en ungtjej springande och säger att hon behöver hjälp, jag följer med henne hem där alla hennes syskon är. Typ hälften av dem är vampyrer även deras mamma....

Sen kommer jag inte ihåg mer. Kanske tur det.
Att lämna Snoris är en mardröm i sig...
Hamstrar. För en vecka sedan hade jag 3 hamstrar. Nu har jag ca 12 hamstrar. Jag är inte överväldigande glad över detta. Inte Krut heller som är pappan men Bella verkar vara så glad så med sina avkommor. Jag är inte glad alls med tanke på att båda föräldrarna är satiner och homozygot satin på hamstrar blir tunnhåriga eller nakna. Dessutom är både Krut och Bella långhåriga. Så om de inte blir nakna så kanske de blir långhåriga samt tunnhåriga. Jätte vackert, verkligen. Hade jag fått bestämma hade det här aldrig skett men, men. Vill någon ha en hamster?

Idag åkte vi till Hammenhög och fotograferade blommor och halmbalar. Krävs inte så mycket för att glädja mig. Sen åkte vi till Simrishamn och jag övade på att gå av på en annan hållplats än vad jag brukar till grafikverkstaden som vi ska uppehålla oss på i några veckor i skolan. Nu slipper jag förmodligen åka förbi Chrisian Barnakross gatan på några veckor.
Euw, tror jag just fiskade upp ett pubishår ur mitt te. Ett kort lätt lockigt väldigt grovt hårstrå i en mörk färg aka svart. How nasty isnt that?

Min morgon var hetsisk... Det heter inte så va? Hetkisk? Äh vad fan ni fattar nog vad jag menar ändå. Till att börja med så sover jag för det mesta nudie och så även idag. Mamma väckte mig på morgonen och jag gick upp och var pigg men sen när hon åkt och jag tömt ut allt roliga på nätet så var det massa tid (typ 1.5 timmar) kvar tills bussen skulle gå så jag däckade i min fotölj. Vaknar helt plötsligt, springer in i köket där klockan sitter och upptäcker att klockan är sjukt mkt. Och jag står där klädlös och frukostlös. Iiiiiiii.
Jag fick hitta kläder fort, fort, fort, packa med några äpplen till "lunch" och lyckades misslycka med att bryta av en banan (vilka jag för övrigt är allergisk mot). Hann med att packa ner kameran och ett nystan med garn innan jag lämnade huset. Cyckelsadeln var våt ["men inte våtare än mig" ha ha], att cykla med banan i fickan [fittan?] var ingen god idé insåg jag snabbt. Min cykelsadel sitter tremeter för högt upp, i alla fall väldigt mycket för högt upp, jag har sjukt svårt att komma upp på den i alla fall. Så att kravla upp på en ond ond ond cykel med en banan i handen var ingen kul upplevelse. Sen fick jag vingla iväg snabbt eftersom jag hade bråttom och skala banan med tänderna och knapra på den tills den inte fanns kvar mer. Då var jag redan framme vid asfalten som är kärlek, grusvägar är onda! När jag ställt cykeln på plats och kommit till busshållplatsen kände jag på min ficka så att jag hade allt jag behövde där. Och iiiiiii. Jag kände inte mitt busskort där, panik, panik typ eller kanke mer "orka, wtf" men så var det där ändå.

Kom ironiskt nog först av alla till skolan, nya min väg till och från stationen är ofattbarsnabb, även om jag råkade gå fel i morse, hur jag nu lyckades med det. Vi hade föreläsning med någon konstnär som är guide eller något uppe på Kiviks Art. Vi slutade tidigt och jag kunde fotografera mina teckningar och gå ut och fotografera lite i hamnen och omgivningarna till dess att bussen kom till stationen.
Fittor ser ut som varmkorv med bröd. Ytterligare en anledning att inte äta korv. Jätte vackert, verkligen.
Vad har jag mer konstaterat? Jo... Att gå runt i trosor i trädgården är nog inte någon direkt bra idé eftersom någon av grannarna garanterat kommer gå förbi och hälsa på en. Sista dagen på krokin idag, wieeee. Fast jag har missat bussen och kommer typ väldigt sent till skolan. Däckade i soffan när jag vaknade och sen sov jag nästan oavbrutet till klockan kvart i nio. Det är ungefär då min buss kommer in på stationen. Tog mod till mig och ringde min rektor, bara för att jag hatar telefoner, och, skräckscenariot, hon svarade inte, iiiiii. Fast sen ringde hon upp igen en stund senare.

Min buss går först 10.41 vilket ger mig kvalitéets tid vid datorn, iiii. På fredag har jag planerat att ta med kameran och fotografera, mest vad jag har hittat på under dessa nästan två veckor. På fredagar har vi ändå bara föreläsningar liksom x)
Kroki är .... Väldigt enformigt. Kanske förbättrats lite sen igår men det är svårt att säga för min arm börjar ge upp. Och som vi alla vet, i alla fall de få som läst bloggen tidigare i sommar, vet att mina handleder/armar är så gott som döda redan sedan överdrivet stickande. Jag förstår inte hur de andra orkar stå och krokia av hela dagarna i enda. Jag dör jätte snabbt och lallar runt resten av dagen. Har planerat att ta med kameran på fredag då har vi ändå en kort dag med bara föreläsning. Kan ta bussen hem vid 12.20, (undrar om den bussen stannar vid extra stationerna?).

Killarna i min skola gillar våld och blod i filmer och sådant. Och pratar gärna om det på lunchen [vid matbordet]. Jag undrar hur de skulle reagera om man började diskutera (IRL) seriemördare med dem. Fast då får jag läsa in mig lite mer på fler seriemördare än de jag kan nu. Det är aningen roligare än påhittat stuff. (Fast skräckfilmer är läskigt som fan).

Håller så smått på att redigera bilder från i helgen. Ska lägga upp massor som stock, endel som spar men mest blir det nog mat till papperskorgen. Fast jag brukar aldrig orka sortera bilderna så de läggs på hög tills jag måste göra något som jag inte orkar göra (alltså typ skolarbete eller hemsideombygge) för då är det roligare att städa i datorn. Och på tal om hemsideombygge så ser min fotosida helt okej ut på skolans datorer som har världens längsta skärmar men OG ser helt otroligt konstig och FEL FEL FEL ut med de där jätte skärmarna. Gnurumpa. Men orka återgärda det nu (om ens någon gång).


Note to self: Införskaffa mp3 spelare med stort minne och bra batteri.
Idag och hela veckan ut kommer vi att teckna av en nudiemodell. Vilket säkert är lärorikt. Men och andrasidan sjuuuukt tråkigt i längden. Efter lunch räknade jag minuterna nästan och gick från lektionen ungefär en timme innan vi slutade. Satt och väntade i över en halvtimme på att bussen skulle komma. Men det var roligare än att sitta och teckna av den där nudiesen.

Sitter och väntar på middag nu, jag är fortfarande bortskämd. Gick just och plockade bort snäckornas alla ägg. Skitjobbigt. De hade spridit ut dem över hela "buren". Jag har ingen lust att ha fler snäckor än vad jag redan har. Jag borde verkligen fråga om någon restaurang vill köpa färska "sniglar" för då skulle de kunna få köpa mina. Fast de skulle få avliva dem själva för sådant vill inte jag hålla på med alls. Inte heller äta upp dem *rys*.

Jag kommer inte på mer att skriva för stunden, jag är alldelels uttröttad i mitt lilla huvud.