Sidan jag är moderator på har en ny funktion. En ny funktion med en bildtävling i olika kategorier. Reglerna för tävlingen är somewhat självklara. Tycker man. Det finns en kategori för svartvitt, alltså ja just svartvita bilder. Där ska inte höra sepia bilder eller svartvita bilder med en detalj i färg. Reglerna har inte riktigt framgått överallt men alla borde ju fatta att om en bild inte är just svartvit så hör den inte hemma i den kategoin, aight?

Men nej. En annan av moderatorerna har anmält sin bild som är svartvit till 97% resten är den detalj i färg. Egentligen en riktigt ful bild, hon anmälde den till tävlingen efter att jag nekat bilden hon anmält först (som hade större yta färg i detalj). Diskussioner om reglerna har kommit och gått. Och vi har fått reda på att bara bilder som är 100% svartvitt ska godkännas. Hon har tillgång till dessa bestämmelser. Ändå har hon kvar sin bild. Hon hade med en annan bild från en annan medlemssida i samma tävlingskategori, bilden var svartvit med en färgad hinna ovanpå, men den bilden tog jag faktiskt bort ur tävlingen. Om någon hade frågat om det så hade jag kunnat hävda att jag inte håller koll på vilka medlemmsidor som folk har (true story, kanske inte just med henne men ändå).

En sak som är totalt förbjuden på hela sidan är att muta till sig röster av något slag. Alltså att erbjuda något i utbyte mot att någon annan röstar på ens grejer. Även i våra förhållningsregler står det om mutning, som det enda vi egentligen ska bestraffa (även om mycket mer saker bestraffas för att det är helt sinnessjukt att låta sidan sköta sig själv, blir som vilda western med egna lagar som skapas 1 sek innan "brottet" begås och tar slut 1 sek efter men som var laglig under tiden det pågick typ).

Denna andra moderatorn har inte bara felanmälda bilder. Nej, ty hon mutar även röster. Inte direkt så att hon skriver "Rösta på min bild så får du pengar :D" nej nej hon länkar alla sina tävlingsbidrag på samma sida och länkar hela sidan med kommentar som typ så här "se så fin bild på ett löv vill du tjäna pengar lätt?", "vill du se hur jag ser ut? har gratis layouter med" osv.

Mailade henne om det från en annan sida, jag kunde inte med att göra det från min moderator sida, hade jag gjort det hade min rage verkligen synats och jag själv hade antagligen blivit portad från sidan för jag är inte ett dugg glad på henne, inte ett jävla dugg. Och frågade om det verkligen var okej att muta röster som hon gjorde. Hon nekade till att hon mutade röster, och att den sidan hon länkat till när hon erbjöd pengar inte alls har några tävlingsbidrag på sig. Vilket är helt befängt eftersom det är väl synligt i historiken på hennes medlemmsida (som alla medlemmar har tillgång till att se). ALLA hennes tävlingsbidrag är i JUST den sidan hon länkat till och erbjudit tex gratis pengar.

Hon nekar fortfarande till att muta och säger snarare att det är så att man får pengar om man kommenterar hennes blogg, som utgör den bilden på sidan hon länkar till som inte har något med tävlingen att göra. Skrivit att jag har förlorat förtroendet för henne. Vilket är sant. Men det gjorde jag långt innan det här skedde. Det är inte första gången hon har gjort en sån här sak. Gillar inte sådana människor som går runt lagen/regler och lägger sig nån milimeter över linjen för vad som inte är tillåtet. Hon om någon borde veta vad som gäller. Och framgår det inte helt klart så ska man inte fantisera ihop nån egen regel och följa den. Hade jag fått bestämma hade hon varit ute ur leken för länge sen.

Nu har hon mailat våran chef på sidan och sagt att hon inte alls menat att hon skulle muta röster. Visst hon kanske inte alls hade det i tanken. Men det är vad det har blivit. Som moderator ska väl lämpligen ha hjärnkapacitet nog att inse när man gör ett sådant övertramp?
Drömde att jag deltog i en cykel/springtävling på Gotland. Det känns som att alla deltagare skulle ta sig till en "Båtstation" så att vi skulle ta oss vidare till typ... Öland. Där själva tävlingen skulle hållas, men tävlingsmoment 1 var att ta sig snabbast dit (till båten). Jag kom med andra båtlasten även om jag cyklat riktigt långt. När alla har tävlat på riktigt så hamnar jag inte på pallplats men däremot rätt högt upp i placering, pga det där med båten. För att komma hem igen till Gotland har vi att välja på mellan att åka båt igen eller att flyga (om man vill/har råd). Min kompis pappa vill att de flyger, det vill inte kompisen. Men tjejen som är kär i kompisen vill flyga med dem. Så kompisen lurar pappan att tro att han ska flyga med, men i själva verket får pappan flyga med den jobbiga tjejen (vilket inte gör så mkt för de bor typ grannar eller känner hennes familj väl).

Direkt efter är det en annan tävling. Fast denna är ett slags luftmadrass race. Och det ska hållas i Norge. Jag kommer på villovägar och kommer inte med båten så jag får ta mig över bäst jag vill. Vilket jag gör genom att bygga en liten båt. Efter mycket om och men hittar jag vägen fram men då vet jag inte var resten är. Hittar en luftmadrass i vattnet som är min kompis och lyfter upp den på min egna luftmadrass jag har övergått till att simma med. Frågar några ur lokalbefolkningen som är ute och simmar eller något om vilket håll som Oslo ligger åt. Blir pekad i en direktion och sen börjar jag simma ditåt. Det dröjer inte länge förrän jag ser en folkmassa som jag känner igen. Sen hittar jag både kompis och lärare (ty det hela var sort of a skol grej). Sen ligger alla (från mitt lag?) i en övernattningsstuga, redo att sova men med någon egotrippad hona som försöker få egocentriskuppmärksamhet genom att försöka vara någon slags central stöttepelare trots att hon är raka motsatsen egentligen.

Sen väcktes jag när mamma kom hem... Då hade jag typ sovit 15 timmar...
Drömde hur två tonårstjejer (kompisar) smet ut i gryningen fast den ena hade utegångsförbud. De gick ner till en stenig strand och hittade ett hål i marken med en stege ner. De klättradener och hamnade i en mörk, till hälften fylld kloak/vattenkorridor. De började röra sig frammåt och hittade till sist ett rum som de gick in i och började undersöka. När de just var till att gå ut igen stängdes dörren till rummet och ett par vitt uppsärrade ögon syntes på andra sidan dörren. Tjejerna greps av panik (förstås).

Massivt pådrag för att hitta tjejerna startades men utan framgång.

Men sen dök den ena tjejen upp men det föreföll sig helt naturligt av nån anledning. Hon var nu snarare en affärskvinna med viktiga uppdrag som innefattade många olika språk. Åren gick utan att någon hittade den andra tjejen. Den tjejen som blivit utsläppt tillhörden en rikare familj, som hade möjlighet att anställa massor med personal. Hennes pappa samlade ihop ett gäng unga män för att en gång för alla hitta den andra tjejen. Deras chefsdotter visade dem den steniga stranden och hålet de gått ner i. Men utan att finna den försvunna tjejen.

Sen tar drömmen en lite annan vändning...


Någon går ner för en asfalterad backe, längre fram syns en gård med betande hästar, hundar som springer runt och en massa andra djur. Det ser trots allt rätt fridfullt ut. Det är grönt och en större bäck rinner genom hästhagarna. Personen möter en vän och de fortsätter ihop. De i sin tur möter någon som de båda känner. Denna person säger glatt att hon har köpt får nere i sydeuropa och tagit de dit där gården är nu (genom att gå?). Den ena av personerna mumlar något om FORL (vilket är en kattsjukdom, det skulle nog varit ORF som är en fårsjukdom). De går vidare och personen klagar över fårmänniskan.

Till sist kommer de till en plats med bostadshus, det är tvåvåningshus, fristående med färglada dörrar. De går igenom området och kommer sen ut till ett affärscentrum som de går in i. Nu är det plötsligt tjejen som blev utsläppt i förtid och en av killarna som hennes pappa anställt. De har en hund med sig, men trots det går de in i ett cafe för att handla bullar eller något. Och där i kassan står den andra tjejen! De spärrar båda upp ögonen av förvåning men tjejen i kassan vågar inte göra något pga den andre mannen i kassan, som vid närmare eftertanke är han som stängde in dem. Killen som är anställd av den ena tjejens pappa går till attack mot kidnapparen och han flyr ut genom dörren.

De båda gamla kompisarna kramar om varandra, för första gången på evigheter. Men cafetjejen är på gång att sticka med av rädsla för hur hennes kidnappare ska reagera annars (stockholmssyndromet ffs). De går upp i caféets övervånikng och börjar prata. En stund senare kommer killen som jobbar för den enes pappa tillbaka, han säger inget av vad som hände med förövraren. Men den tjej som nu är typ affärskvinna blir stressad över att inte hinna klar sitt arbete och behöver dra trots omständigheterna. Killen sätter sig ner vid arbetet och börjar göra det åt henne hur lätt som helst.

Medan detta pågår står två lustiga figurer i bostadsområdet. När de hör tumultet utanför caféet blir de rädda och springer flera meter bort från det som sker.. Men sen in i fel port. Där pustar de ut och fabulerar om vad som sker borta i cafét.


Tror tjejerna kan ha varit inspirerade av huvudpersonerna i switched at birth. Den tjej som blir affärskvinna var iaf så lik hon som spelar Bay och den andra var rätt lik (men nog blondare) Daphne.