Filmiskdröm

0kommentarer

Drömde hur två tonårstjejer (kompisar) smet ut i gryningen fast den ena hade utegångsförbud. De gick ner till en stenig strand och hittade ett hål i marken med en stege ner. De klättradener och hamnade i en mörk, till hälften fylld kloak/vattenkorridor. De började röra sig frammåt och hittade till sist ett rum som de gick in i och började undersöka. När de just var till att gå ut igen stängdes dörren till rummet och ett par vitt uppsärrade ögon syntes på andra sidan dörren. Tjejerna greps av panik (förstås).

Massivt pådrag för att hitta tjejerna startades men utan framgång.

Men sen dök den ena tjejen upp men det föreföll sig helt naturligt av nån anledning. Hon var nu snarare en affärskvinna med viktiga uppdrag som innefattade många olika språk. Åren gick utan att någon hittade den andra tjejen. Den tjejen som blivit utsläppt tillhörden en rikare familj, som hade möjlighet att anställa massor med personal. Hennes pappa samlade ihop ett gäng unga män för att en gång för alla hitta den andra tjejen. Deras chefsdotter visade dem den steniga stranden och hålet de gått ner i. Men utan att finna den försvunna tjejen.

Sen tar drömmen en lite annan vändning...


Någon går ner för en asfalterad backe, längre fram syns en gård med betande hästar, hundar som springer runt och en massa andra djur. Det ser trots allt rätt fridfullt ut. Det är grönt och en större bäck rinner genom hästhagarna. Personen möter en vän och de fortsätter ihop. De i sin tur möter någon som de båda känner. Denna person säger glatt att hon har köpt får nere i sydeuropa och tagit de dit där gården är nu (genom att gå?). Den ena av personerna mumlar något om FORL (vilket är en kattsjukdom, det skulle nog varit ORF som är en fårsjukdom). De går vidare och personen klagar över fårmänniskan.

Till sist kommer de till en plats med bostadshus, det är tvåvåningshus, fristående med färglada dörrar. De går igenom området och kommer sen ut till ett affärscentrum som de går in i. Nu är det plötsligt tjejen som blev utsläppt i förtid och en av killarna som hennes pappa anställt. De har en hund med sig, men trots det går de in i ett cafe för att handla bullar eller något. Och där i kassan står den andra tjejen! De spärrar båda upp ögonen av förvåning men tjejen i kassan vågar inte göra något pga den andre mannen i kassan, som vid närmare eftertanke är han som stängde in dem. Killen som är anställd av den ena tjejens pappa går till attack mot kidnapparen och han flyr ut genom dörren.

De båda gamla kompisarna kramar om varandra, för första gången på evigheter. Men cafetjejen är på gång att sticka med av rädsla för hur hennes kidnappare ska reagera annars (stockholmssyndromet ffs). De går upp i caféets övervånikng och börjar prata. En stund senare kommer killen som jobbar för den enes pappa tillbaka, han säger inget av vad som hände med förövraren. Men den tjej som nu är typ affärskvinna blir stressad över att inte hinna klar sitt arbete och behöver dra trots omständigheterna. Killen sätter sig ner vid arbetet och börjar göra det åt henne hur lätt som helst.

Medan detta pågår står två lustiga figurer i bostadsområdet. När de hör tumultet utanför caféet blir de rädda och springer flera meter bort från det som sker.. Men sen in i fel port. Där pustar de ut och fabulerar om vad som sker borta i cafét.


Tror tjejerna kan ha varit inspirerade av huvudpersonerna i switched at birth. Den tjej som blir affärskvinna var iaf så lik hon som spelar Bay och den andra var rätt lik (men nog blondare) Daphne.

Kommentera

Publiceras ej