En annan tanke

0kommentarer

En annan fundering som jag har haft är om man skulle förbjuda (i lagen) under några år att djuraffärer säljer levande djur. Eller i alla fall pälsdjur. Fiskar och sådant är kanske lite mycket begärt att man ska få från uppfödare aka odlare. Men tänk om man inte kunde köpa en kaninunge i djuraffären utan fick vända sig till en uppfödare. Det skulle bli bättre tror jag.

Då skulle man antagligen få kaninen med stamtavla, man skulle få se dess föräldrar - i alla fall morsan. Hade man tur skulle man få den vaccinerad. Om man skulle av någon anledning inte kunna ha kvar den skulle uppfödaren säkert ställa upp på att ta tillbaka den. Hur ofta är det som det sker när man köpt en kanin i djuraffären på en skala? Visst de tar in djur ibland men så ofta som det skulle behövas? Djuraffärer har ju ändå bara djuren mest för att dra folk, barn och deras föräldrar. Djuraffärer är ju barnmagneter rakt igenom. Inte kan de tjäna så mycket på att sälja djur heller. Så det hade vart en genialisk 'lag'! De kan göra det som många är bäst på, att sälja prylar. Istället för att leka experter och ge tips och råd om djur som de inte kan hantera.

Djurgrossister skulle sluta massproducera djur med dåliga gener. Djur skulle slippa dö i förtid i djurtransporterna från grossisten till djuraffären. Stressade djur skulle inte äta upp sina syskon och ungarna skulle inte skiljas från mamman för tidigt. Djuren skulle tjänat på det mest. Och djuren som säljs på blocket och sådant skulle få hem snabbare förmodligen. Visst folk hade själv försökt föda upp men då skulle man väl få annordna kurser i de olika djurslagen eller något. Något som borde finnas redan nu.

Kommentera

Publiceras ej