Rasren människa 2

0kommentarer

Har ett tillägg till föregående inlägg. Alltså... "Ras" bör inte vara det som folk "avlar" efter om de ska selektiv avla sig själva. Utan friskhet i generna. Om två bärare av tex diabetes typ 1 får en unge tillsammans är det ju 25% chans att ungen får diabetes typ 1 och 50% chans att den själv blir bärare och bara 25% att den klarar sig utan den genen. Borde det vara i alla fall, om inte annat så är det så gener generellt sett fungerar. Diabetes är kanske inte jätte "hemskt" handikapp även om det helst vill undvikas... Men isof hellre att två utan dessa gener får ungar än att två med det får ungar. Däremot kan man ju ta bärare vs ickebärare, 50% blir bärare, 50% blir utan. Eller någon med fulltutvecklad sjukdom vs någon som saknar anlag = 100% bärare, vilket kanske inte är så kul för kommande generationer men man får väl ta det senare.

Alltså får folk som vill utföra selektiv avel på sig själva först gentesta sig, och den partnern den vill ha snorungar med. Och sen antingen acceptera nederlaget om det visar sig att de bär på defekta gener eller chansa. För många av de där sjukdommarna som kan bli är ju typ 1 på hundra tusen eller något som får.

Såg en dokumentär om Progeri igår, där är oddsen 1 på 8miljoner. Det är spontan mutation så det styrs inte med gener, vilket är extra kul om en nazist morsa skulle få en sådan unge trots vidtagna försiktighets åtegärder. Under andra världskriget dödades sådana ungar/människor även om de var 100% ariska. Undrar hur de skulle göra då. Däremot kan man tydligen få en Progeri unge om båda partners har defekta celler. Det förklarar hur en familj i Indien kunde få 5 av 7 barn med Progeri.

Oh ma gad... Hittade just en webbtidning som jag absolut ska försöka följa XD Gud vad episkt befriad jag är... Dagens Medicin passar nog mig utmärkt.... Oh yes it did...

Kommentera

Publiceras ej