Död hund lider inte.

1kommentarer

Död hund lider inte, död hund lider inte, död hund lider inte.
Såg programmet om Spanska gatuhundar på tv för några timmar(?) sedan. Hemskt. Men inte så mycket nytt för mig. Jag står fast vid att vi borde ta hand om de hundar som redan söker nya hem i Sverige framför att ta hem en hund (eller katt) från ett annat land. De borde avliva hundarna istället för att sätta dem i små burar, ge dem falska friskhetsintyg och skicka dem till Sverige i en överfylld minibuss i sina småburar. Död hund lider inte.

Och visst, det är lite orka stämplat att avliva en frisk hund. Men hundratals SVENSKA hundar avlivas i SVERIGE för att ingen vill adoptera dem.

Varför ska hundarna komma hit och smitta ner våra hundar, våran natur, kanske även oss själva. Jag pratar inte om den smittan de tog upp i programmet. För den smittar bara via myggbett eller eventuellt även genom fästingbett (vilket vi ju har här, fästingar alltså). Spanska hundar kan ju bära med sig på dvärgbandmask som smittar alla (rov?)djur och som även kan sätta sig på bär och svamp och följa med in i våra matsmältningsystem. Dvärgbandmasken genomborrar levern och så småningom dör man nog, vet inte om det är botningsbart eller ej men utrotningsbart är det nog inte när de väl fått fäste. Och i och med att de förfalskar friskhetsintygen, vad är det som säger att hundarna inte är rabiessmittade?
Död hund lider inte.

Jag tycker fortfarande det är sjukt att ta in sjukdomshärdar i Sverige bara för att rädda dem. Men jag säger som jag sa till mamma innan. Räddar man EN hund kommer det snabbt TIO nya.

Kvinnan i början av programmet sa att hon gått in på hemsidan och fått upp sidan med den hund hon adopterat och suttit och tittat på bilderna och gråtit, plågat sig själv med att kolla på bilderna flera gånger den dagen och grät lika mycket varje gång. Det är ju precis så de vill att det ska gå till. Jag har själv suttit i samma position som hon gjorde. Gått in på en sådan sida, läst texterna om hundarna och suttit och gråtit en jävla massa. Men jag vill ändå inte ha en hund därifrån.

Speciellt inte från det omtalade stället. Som förfalskar hundpass, omplacerar sjuka hundar, inte avlviar uppenbart sjuka hundar och nekar till alla anklagelser. Att någon ens försvarar det hela är ju sanslöst. Vad är det för människor?! Jag känner mig manad till civilolydnad men jag tänker inte genomföra det. Men det är frestande att åka ner dit, söva ner tanten och massavliva alla 200 hundar. Hon är i mina ögon inte mycket mer än en omvänd djursamlare, som samlar på sig massa hundar, låter de föröka sig och tjänar fett med stålar på att sälja samtliga hundar till nya hem.

 DÖD HUND LIDER INTE.

Är inne lite på hemsidan som "räddningscentret" har. Några av hundarna som de har ute för omplacering har inte ens någon text som beskriver hur hunden är. Utan bara några bilder som visar litegrann hur hunden ser ut. I annat fall står det bara några meningar. Ungefär lika meningslös beskriving av hunden som en tioåring beskriver sin fantasihund på stallet.se eller något. "Lucia är söt och snäll, skulle passa bra till agillity. Hon gillar att motionera och gossa". Gärna med x antal stavfel. Seriöst, verkligen. Vet man med sig att man är värdelös på att skriva kan man väl i alla fall unna sig att skriva i word eller något annat program med rättstavning? Det ser i alla fall mycket bättre ut. En av hundarna kommer från Frankrike står det, få se nu. Hund från Frankrike, vad gör den i en smutsig sjukdomshärdad hundgård i södra Spanien?! Står även att samma hund är offer för en skiljsmässa. Och att den var dräktig när hon fick den men att valparna dog som flugor. Skiljer man sig och ingen vill ta hunden, avliva den, svårare än så är det inte. Eller omplacera den inom landet, kanske till en vän eller kollega? Vad gjorde hunden dräktig om ingen ville ha hand om hunden, en skiljsmässa brukar väl ta längre tid än 1-2 månader innan den går igenom. Och tvist om barn/djur tar väl än längre tid.

Och ehrm, det står även på sidan över omplaceringshundar som söker nya hem att ingen av dem har kända sjukdommar. Men det måste väl betyda att de inte får någon veterinärbesiktning? För 200 hundar ihop kan väl ganska orimligtvis innebära att alla är sjukdomsfria?!

Eftersom friskhet tydligen inte går att garantera på dessa hundarna ser jag ingen mer rätt än att de borde avlivas innan någon får känslor för dem. En av svenskarna i programmet säger att alla hundar i Spanien till viss grad lider av den sjukdommen som programmet tog upp, bara i olika grader av utveckling. Eftersom de inte går att bota och kostar dyra pengar livet ut för behandling så håller jag fortfarande fast vid att de borde avlivas eftersom att död hund inte lider. Förrän den dör då, sjukhund lider nog mer eller mindre tills den antingen blir botad (vilket i det här fallet som sagt är omöjligt) eller blir avlivad.

Gngngn nu blir man säkert lynchad av att skriva så här men skit samma.
Passade på att mejla in en request på ett framtida Uppdrag Granskningprogram när jag ändå var inne på sidan.

1 kommentarer

Dog News

15 Jan 2009 08:52

Detta hade alrdig hänt om inte alla svenska dumma männsikor skulle uppmuntra detta med att köpa dem och skänka pengar till denna fruktansvärda organisation. Bara på några år har svenskar gett nästan 4 miljoner kronor till denna kvinna. Klart att hon fortsätter att mjölka dumma svenskar på pengarna och därmed får dessa oskyldig hundar sätta livet till

Kommentera

Publiceras ej