Idag fick vi en uppgift

1kommentarer

Att skriva 10 noveller på 3 timmar.

Följande skrev jag första timmen:

Illbrådig morgondag
Vaknar med ett ryck. Sätter mig upp i sängen och tittar ut genom fönstret. Suck. Disigt och regn på rutan. Kallt. Lägger mig ner och gör ett tappert försök att somna om. Misslyckas. Blir "väckt" på nytt. Vaknar till liv. "Det kanske inte är så illa?!". Men det är det. Mångad morgon plus disigt och kallt och regnigt väder det kan inte bli mycket värre än så!

Snoppdockan Sara
Sara är gjord av lera. Hon står mest och dammar. Dammar hela tiden. Med gapande min samlar hon damm. De uttrycksfulla tämligen döda ögonen stirrar upp mot taket. Hon känner sig tråkig och grå. En del av ståltråden som utgör hennes skelett hänger utanför. Smärtan är olidlig. Om nu en lerklump hade haft ett nervsystem.

Borg finner en lösning
Finansminister Borg har problem. Inte bara med de inre rösterna. Inte heller med huvudlössen från dagis eller sin lillasyster han håller inlåst i källaren. Budgetunderskottet tar död på delar av honom och nu har han kommit på den mest drastiska lösningen hittills på problemet. Värdetransportrån. Som liten ville han alltid ha följande:
*Pengar
*Pengar
*Andras pengar
*Makt
*Bra kontakter
Han har alla sakerna, det inkluderar kontakter inom ryska maffian. Han behöver en täckmantel. Ett annat namn. En person att skylla på. Ett alibi och en trerätters gratis middag i magen och så är planen igång. Resten är historia. Han slipper undan. Blir inte ens misstänkt. Blir tvärt om hjälte. I alla fall enligt hans syster. Ni vet, den i källaren.

- Lös
Hon är lös, fri från sitt fängelse. Fri från grottan där hon lös. Lystes upp av lysmaskar. Hon är hemlös, fridlös, tidlös, troslös, matlös. Hon är allt lös. Lös i magen. Sitter löst i samhällsysstemet. Lös på allt och allt annat. Hon har löss men är hårlös, planlös och framtidslös. Utbildningslös, kravlös, yrkeslös/arbetslös. Lönlös, vettlös. Men går det att lösas? Eller är hon för hopplös? Hon är numera körkortslös, för hon var vårdslös. Samt armlös, benlös och ögonlös. Livlös, turlös, perspektivlös. Sinneslös, tandlös, viktlös, tarmlös. Trots allt detta hjälplös.

Sen blev jag en slacker och skrev följande texter när det bara var 30-35 min kvar:

Kunden har alltid rätt
Jesus mamma äger en bordell på stureplan. Bordellen inhyser nästan bara människor. Men även några getter och en död säl. Om utifall att någon kund vill köpa 15 minuter för att utöva zoonekrofili. Där bor även Jesus och hans tio små kanibalvänner. Om utifall att någon kund vill bli uppäten levande.

Snöret
Genom en stad löper ett snore. Ett snöre knappt tjockare än en tråd. Snöret är mjukt, luddigt och mossgrönt. Kors och tvärs genom hela staden löper det. Från dörr till dörr, från hus till hus. Från alla håll och kanter. Alla möts upp på ett enda ställe. Ingen kan se vad snöret omvirar. För alla är inlåsta av snöret.

Taket läcker utomhusluft
Där inne är det lagom, där ute är det kallt. Kylan knackar på dörren, kylan vill in. Ingen öppnar. Alla tystnar och väntar på att kylan ska tro att ingen är hemma och gå vidare. Kylan vill ha vänner. Ingen vill vara kylans vän. Kylan försvinner. De tror att kylan försvunnit, blir glada och börjar prata igen. Glada, lättade. Sen kommer kylan. Inge genom dörren. Taket sipprar in kalluft. Nu är kylan här.

Pacman
Han är gul och rund. Glupsk och hätsäter gärna. Lider av praderwillis syndrom. Ser spöken. Flyr. Spöken som jagar honom. Han kastar i sig maten. Hetsäter. Tillåter sig inte att lämna något kvar.

Blodbadet
Ett rött vattenfall rinner, det rinner och rinner. Forsen blir större och större. Det luktar blod. Det är blod. Likdelar flyter omkring. Det luktar skumt, inte äckligt men skumt. Gatsten är färgad röd. Överlevare spyr, skriker och försöker fly. I en perfekt värld hade medeltiden aldrig tagit slut.

Natten kom men försvann aldrig
Solen gick i moln, det blev skymmning. Mörkret lade sig över dalen. Det började hända saker i byn. Skrämmande sakenr. Ett och ett. Snart släcktes alla ljus. Alla liv. Allt blev mörkt och natten lämnade aldrig mer byn.

1 kommentarer

Olivia

28 Sep 2009 19:24

Borg var helt klart BÄST! :D

Kommentera

Publiceras ej