The American Dream

0kommentarer

Finns inte. Seriöst jag har blivit upptriggad den senaste tiden på hela grejen. "The American Dream" handlar inte det om att man ska få göra lite som man vill, skaffa sig ett hus, en familj, ett arbete och inte ha några bekymmer kvar? Om det finns något annat (väst)land i världen där man lägger sig i, mer än vad man gör där så säg?

Seriöst, ta något så simpelt som en Abort. Om man inte vill ha ett barn så bör man ju på tidigt stadie få rätt att abortera bort det innan det är försent? Om man vill så klart. Om man inte vill så är det ju ingen big deal. Jag ser dock ingen mening med att föda fram ett barn som man själv inte vill ha för att sen adoptera bort det. För mycket risker inblandat för min smak. Finns allt för många barn världen över som skulle behöva ett eget hem, varför inte ta hand om något av de istället för att producera fram nya?

Och sen för att hoppa vidare snabbt, vapen! Varför tycks hela landet bli alldeles kolligra när det kommer till vapen. Jag skulle inte vilja ta i ett med tång ens, knappt heller en människa som äger ett [skjut]vapen. Med undantag av poliser (+liknande yrken) och jägare. Såg en dokumentär om deras vapenlagar (eller brist på de) för några dagar sedan. De sa bland annat att varannan dag under (typ) 2005 dog ett barn till följd av ett skjutvapen i usa. Varannan dag liksom?! Det var även en gubbe som sett två inbrottstjuvar bryta sig in hos sin granne. Det slutade med att han sköt ihjäl de båda med hageljevär och blev inte dömd för mord för att tjuvarna hade sprungit över hans gräsmatta under stölden (morden rättfärdigades alltså för att han skyddade sin trädgård). För att kontra det så meddelade dokumentären att vissa stater får man skjuta ner folk om de kommer för nära in på ens "personliga space".

Typ:
1. I kön i mataffären
2. *PANG*
3. "Han stod för nära"
4. - Okej, vi fattar!

En annan grej som de verkar vara sjukt bra på att lägga sig i och förstöra The American Dream för är familjer/personer som sticker ut från normen (utan att för den sakens skull sticka ut på ett brottsligt sätt typ pedofili). Utan typ poly familjer (se: "En man och hans fruar" på TLC (originaltitel är typ "Sister wifes")). En man är gift med en kvinna och har två-fyra samborelationer med andra kvinnor. Alla bor i samma hus (indelat i olika lägenheter) och producerar barn med mannen i huset. Liksom. Big deal om någon väljer att leva så? Det är väl bättre att de har allt under ett tak istället för att (som nog är betydligt vanligare) att mannen har 2-3 olika familjer med barn och rubbet som inte känner till varandra alls. 


Jag kan nästan inte tänka mig något mer hemskt än att bo där permanent eller ännu mindre att föda upp en unge där. Hemskolning är bara förnamnet man skulle behöva ha som återgärd för att inte få ett freak till avkomma.

Kommentera

Publiceras ej