Fight fire with fire

0kommentarer

 
Har träffat på ett ärkepucko på en svensk internetsida som verkar hylla allt vad amerikansk hundhållning heter. En svensk person som verkar vara orubblig i sin tro på 'det stora landet' och allt vad det har att erbjuda när det kommer till hundar. Fast just hon har inte uttalat sig i något om det på bilden, det var min spontana reaktion efter en smärre despyt med personen i fråga.
 
Jag skulle tycka det var sjukt underhållande om man gjorde en jätteflashig hemsida som utgav sig för att vara en amerikansk organisation, ungefär som Stop The Crops fast mer layoutmässigt som ASPCA och sen bara hardcore köra på amerikanernas generellt sett svagaste kort (utåt sätt). (Att kortet sen är det starkaste för de själva kan de ju få sitta och inbilla sig hur mycket de vill.) Men det är ju deras religiösa anda. Kristendomen och den överdrivna trongud. Man skulle då även skaffa fram (amerikanska) experter som talade för alla fördelar med att ha svans och öron intakta. Även sådana experter som inte hade en susning om vad det var för organisation utan bara talade om sin sak (på video) även om det kanske inte alls var deras egentliga åsikt.

Att man klipper av öron och svans på hundar härstammar från England men i sin tur härstammar det ur någon gammal teori om att korta öron/svans skyddade hundarna från att få rabies. Nu görs det ju för "skönhet" (var i den skönheten ligger i förstår dock inte jag, men det är nog en vanesak). Numera opererar de ju gladeligen bort klorna, skär av stämbanden och filar ner tänderna på hundarna med. Men då förmodligen av praktiska skäl.
 
Men det kvarlämnar den stora frågan... Ville gud att detta skulle ske med hens skapelser? Liksom... Om gud hade velat att en doberman skulle ha stående öron hade hen väl gjort så här:
 
(Fast med mer realisisk touch) från början istället för att göra en Doberman som såg ut så här:
 
Och om gud ansåg att rottweilern skulle födas med kort svans alá bobtail så hade hen nog sett till att fixa det från början så att uppfödare slapp göra så här mot sina valpar: 
 
I annat fall hade det varit ganska kul att flytta till USA, enbart för att starta en sjukt stor kennel med sjukt fina hundar från Europa och total vägra att docka en endaste valp. Kennelnamnet/sloganen skulle självklart vara typ "God's Best Creation", "We don't mess with the perfection that God gave our dogs" eller liknande. Vara den största jävla nålen i ögat på alla med stark tro på att svans och öronkupering är en bra grej. Och man skulle ställa ut sina hundar så ofta att det blödde i ögonen på folk. 

Kommentera

Publiceras ej