Tämligen metaforiskt inlägg.

0kommentarer

Jävla jobbig situation man sitter fast i. Sidan jag hänger på och har hängt på i snart tio år är just nu som ett skenande tåg. Utan förare. Konduktörerna är kvar men vi kan inte göra så mycket på sidan. Är ju själv en av konduktörerna. Tågets ägare struntar i att tåget skenar och ingen ersättande förare syns till. Lite som SJ på vintern. Vi får ingen information om läget från någon (och medlemmarna vet inget).

Det står mellan att stå och se på, göra konduktörsjobbet så gott det går tills bättre tider kommer. Hoppas på det bästa, eller sämsta. För att tåget inte ska skena ur och försvinna från spåret. De flesta av konduktörerna, inklusive mig, verkar hoppas på att tåget ska sluta skena och skrotas. Man ska sluta när det går som bäst, innan glansdagarna är över och så vidare. Tåget skenar bara i nerförsbacke nu. Och ingen kan trycka på bromsen, ens om de hade velat det.

Det kommer man ju göra ändå, tuffa på som konduktör så länge man får göra det. Men då återstår två(?) till altenativ. Personligen vill jag i alla fall ha kontakt med tågets ägare. Även om jag har sjukt mkt respekt för de (alla parter). Tåget har dock fler än en ägare och ägaren i minoritet är nog de som bestämmer över förarpositionen. Ett altenativ är då att försynt fråga vem som ska ta över, om någon ska ta över och kanske föreslå nån konduktör som skulle passa eller erbjuda sig själv? (Fast sistnämda skulle nog inte vara så bra xD).

Eller så kontaktar man tåg ägare nummer ett, som äger större delen av tåget, och många andra tåg. Och frågar vad de tänkt göra med tåget som skenar. Kanske även ta upp det man gjorde/gör med den andra ägaren. 

Vet dock inte om jag vågar göra det själv, de är skrämmande. Funderar på att skriva ihop något helt awesome mail och sen be nån helt ranom någon annanstans i Sverige/världen skapa en epost adress och maila detta till rätt instans. Så att IP inte går att spåra eller något. Men då kan man ju tänka sig hur de tolkar det tilltaget. Typ anonymt brev kanske inte är den bästa grej egentligen.

Uff uff orka sånt här.

Kommentera

Publiceras ej