The big bad wolf

1kommentarer



Förstår inte vitsen med det där klappa vargar på djurpark, ang. den där vargskötaren som blev upptäten. Oavsett hur det nu gick till, förstår jag inte vitsen med hela grejjen. Vargar är fina osv. Men vi har ju hundar som ett bättre substitut. Hundar i flockmiljö kan iofs också göra en sån grej som att äta upp sin skötare/ägare. Flockmentaliteten i ett nötskal. 

Men jag förstår inte grejen med att gå in till de, varför är det en nöjesattraktion? Ingen annordnar ju så man får gå in och klappa och lära känna tigrar? Nu är tigrar orealistiskt stora i jämförelse med vargar. Köper nästan det som förklaring. Men ingen har ju klapp och gos med lokatter - som är avsevärt mindre än vargar. I och för sig inte i flock - och kanske det som är hela grejen. Flock är nog inte den bästa grejen att vandra in i som utomstående. 

Personligen tycker jag inte att de ska avliva de där vargarna. De lär ju ändå bara ersätta de med nya och fortsätta sin klapphörnseufori med rovdjur som inte är uppfödda som husdjur. Bara dumt att likställa de som nån slags ursprunglig hund. Det var ju flera hundra/tusentals år sedan det var en och samma grej. Se men inte röra är väl en bättre grej i sådana fall. 

Djurparker är toppen i grunden. Eftersom det är som en avelsstation för utrotningshotade djurarter. För att bevara en genpol av olika arter med målsättning att nån gång sätta ut avkommorna i naturen igen. Att människor får komma och se djuren är ju bra för att sprida kunskap och förståelse om olika djurarter. Men även ger en inkomst vilket i sin tur går tillbaka till djuren.

Enda anledning till varför man får/har fått komma in hos vargarna lär ju vara för att det ger intekter. Men om det är intekter de vill ha så finns det andra minst lika oetiska sätt att få in cash på. Hanvargarna kan ju fungera som avelshundar tex. Varghybrider må vara förbjudet att sälja som det, men efterfrågan hade varit enorm (även om de flesta varghybrider verkar bli avlivade inom ett års ålder). Helst bör man väl inse att det är ett vilt djur som inte ska lekas med. Ingen vill väl / får ju gå in till andra av de vilda djuren på djurparker - så länge de inte sitter i bilar men det är ju en annan grej (även om det också är en rätt sjuk grej).
djurpark, flockmentalitet, utrotningshotade djurarter, vargar, varghybrider, vargskötare,

1 kommentarer

PEG

22 Jun 2012 15:43

petnoga.se tror jag passar dig. Fick ont i ögat av att läsa din text.

Svar: Du hade nog undgått det om du hade haft två ögon.
Ett namn på K

Kommentera

Publiceras ej