Royalist - javisst

0kommentarer



Tillhör nog den skrämmande lilla del av befolkningen som vill ha kvar monarkin. Varför vill man ha kvar den skulle kunna vara en motfråga. Men här är ju några exempel på varför:

*Monarkin är ju faktiskt ett slags kulturarv, något som man borde spara på. Lika mycket som man behåller svenska lantraser vid liv - som en levande del av historien.

*Länder i väst med monarki minskar då och då (ja de blir ju inte fler iaf) vilket ju gör att de länder som blir kvar har något som större delen av (väst?)världen saknar. Vilket bör ge turistintäckter endast pga det.

*Monarkin kostar massa pengar att hålla vid liv - ja. Men det bör även inbringa desto mer. Skulle verkligen ex japanska turister komma hit i stora flockar om det inte fanns nån monarki att tala om?

*Finland tas ofta som exempel när man ska nedvärdera monarkin i Sverige. Men Finlands president bor också i slott och har förmodligen samma stora behov av pengar som monarkin slukar.

*En stor anledning till att jag inte vill byta ut det hela är även enligt frågeställningen: Vem skulle man välja som president? För det bör ju/väl ändå vara nån som INTE är förankrad i något politiskt parti. En president verkar [inte i usa men i europa] mer vara en slags PR agent som ska marknadsföra landet. Typ nån kändis? ståuppkomiker? random svensson?

*De som är jättemot monarkin verkar mer vara så att de själva skulle vilja bli president. Så det känns lite som att de hatar monarkin för att de är avundsjuka. Lite som att hata sin favoritkändis partner för att man själv vill ligga med kändisen.

*Är det rimligtvis inte bättre med nån som föds in i rollen? Den kan väl ändå välja om den vill komma till "makten" [som inte är någon makt] eller om den vill 'avgå'. Finns ju ett helt koppel av arvingar som indirekt står på tur. Finns det nån bättre skolning in i rollen som PR agent än ett kungabarn? De feedas ju med mediaträning redan innan de börjat skolan.

*Hade vi behövt rösta på vem som ska bli president stup i kvarten hade ju folk dukat under av ointresse. Ännu en sak att rösta om liksom. Ännu en grej att sätta sig in i. Det är ju redan som det är rätt många som skippar att rösta kring mer 'riktiga' saker.

Kommentera

Publiceras ej