Dags nu?

0kommentarer

Har inte blivit så värst mycket skrivet senaste månaden med tanke på vad som hänt. Men nu tänkte jag i alla fall skriva något. Något som troligen inte är vad som förväntades men håll till godo.
 
 
Nån har ju kommit fram till att svenskan behöver ett mellanting mellan hon och han. Valet har fallit på hen. Varför då? Undrar ju jag då, det är ju liksom konsonanten H, valfri vokal och konsonanten N. A och O är redan upptagna för de riktiga orden. Men det finns ju fler vettiga vokaler förutom E. Hin? Hyn? (inte samma betoning som synonymen till hud) Hön? Hån? Hän? Varför har det fallit på ett E? Hen. 
 
Vidare så finns det ju redan ett jättebra altenativ till han och hon. Nämligen "det" eller "den". Det kanske inte är korrekt NU men kan de göra Hen korrekt kan de väl göra detsamma med den och det! Är man osäker på någons kön och behöver säga något om den som inte är till den så funkar det ju allra bäst med ett den eller det. Varför behövs ens ett hen? Hur många hundratals år har inte svenskan klarat sig utan ett mellanting? Är vi mer screwed up än andra språk / länder där detta mellanting finns?
 
Och andra sidan har hen funnits länge i svenskan men inte i samma sammanhang. Han blir ju honom när man talar om någon annan och Hon blir ju hennes.

Kommentera

Publiceras ej